Guies de lectura

Històries amb una mica d'optimisme

Històries amb una mica d'optimisme

"Crisi" és una paraula que plou sovint damunt els nostres caps en aquests temps que corren. I dificultat i retallada i...
Hi ha paraigües de moltes mides i colors per aturar-la i també diverses maneres d'afrontar-la, com per exemple, el grapat d'històries que trobareu a continuació.
Totes elles traspuen una mica o un gavadal "d'optimisme" i els seus protagonistes s'arrisquen i emprenen aventures amb tota la il·lusió i la perseverança del món.
 

Data de creació: 04/04/2013

Última actualització: 22/01/2015

Contes que respiren i transmeten optimisme


 A l'Eli li encanta donar
A l'Eli li encanta donar
Blackwood, Freya  
[Barcelona] : Intermón Oxfam, 2010

L'Eli és una nena molt generosa. Del seu cor, surten unes ganes immenses de donar i els seus regals sempre són curiosos i sorprenents

 Debajo de la higuera no hay ningún tesoro
Debajo de la higuera no hay ningún tesoro
Albo, Pablo , Díez, Miguel Ángel , Díez, Miguel Ángel  
Madrid : Anaya, 2010

Una tarda, com tantes altres, la Paula visita el seu avi Vicente. Aquella visita, però, no serà com les altres, es convertirà en una aventura apassionant a la recerca d'un tresor. 

 Doña Eremita sobre ruedas
Doña Eremita sobre ruedas
Blake, Quentin  
Barcelona : Ekaré, 2011

Doña Eremita és una dona que passeja en bicicleta. A cada moment, troba alguna cosa que pot millorar el seu vehicle: un seient pel gos, un paraigua... fins que esdevé una andròmina increïble. 

 Dues granotes
Dues granotes
Wormell, Christopher  
Barcelona : Joventut, 2004

Dues granotes, assegudes en una fulla de nenúfar al mig de l'estany, discuteixen sobre els perills que les envolten, des de punts de vista ben diferents. Final divertit i sorprenent.

 El Pastís de creps
El Pastís de creps
Nordqvist, Sven  
[Barcelona] : Flamboyant, 2011

En Pettson té un gat anomenat Findus. Per celebrar el seu aniversari, que celebra tres vegades a l'any per passar-s'ho més bé, li prepara un pastís de creps.

 Els Tres porquets
Els Tres porquets
Wiesner, David  
Barcelona : Juventud, 2003

Wiesner planteja una divertida variació del conte d'Els tres porquets. Aquests personatges estan farts de repetir les mateixes escenes. És per això que fugiran cap a altres contes, a la recerca de noves aventures.

 En casa de mis abuelos
En casa de mis abuelos
SquillonI, Arianna , Rivera, Alba Marina , Rivera, Alba Marina  
Barcelona [etc.] : Ekaré, cop. 2011

Cada estiu, un nen i una nena passen una temporada a casa dels avis. En aquest conte, descriuen com eren l'avi i l'àvia, i sobretot, el partit que treien del bastó de l'un i de les mitges de l'altre.

 Guji Guji
Guji Guji
Chen, Zhiyuan  
[Barcelona] : Thule, 2005

Un cocodril neix per accident en el niu d'una família d'ànecs. En Guji Guji és tan feliç que no s'adona que és molt diferent dels seus germans, fins que apareixen tres malvats cocodrils amb gana.

 La Florentina i la neu
La Florentina i la neu
Steffensmeier, Alexander  
Barcelona : Barcanova, 2010

La vaca Florentina ajuda al carter a repartir les cartes abans de Nadal. Quan ha de tornar a casa, neva tant que no troba el camí. Arribarà a temps o es quedarà sense regals?

 La Llista d'aniversari
La Llista d'aniversari
Manso, Anna , Salvadó, Gabriel  
Barcelona : Cruïlla, 2010

La protagonista d'aquesta història és una nena a qui li encanta fer llistes de regals. Per l'aniversari, els seus pares li diuen que ha de posar-hi regals que no es puguin guardar, perquè ja no hi caben. A rumiar!

 La Picabaralla
La Picabaralla
Boujon, Claude  
Barcelona : Corimbo, 2009

Dos conills, que són veïns, estan sempre com gat i gos. L'atac d'una guineu, però, farà que uneixin els seus esforços per evitar que aquesta se'ls cruspeixi. 

 Los Pájaros
Los Pájaros
Zullo, Germano , Maudet, Matthieu , Albertine , Albertine  
Barcelona [etc.] : Libros del Zorro Rojo, 2012

Un senyor amb la seva camioneta s'atura davant d'un precipici per deixar escapar tot d'ocells que porta al vehicle. Però n'hi ha un que no sap volar. L'home li intenta explicar com ho ha de fer... Història sobre la importància dels petits detalls.

 M'agrada
M'agrada
Obiols, Anna , Subi  
Barcelona : Terrabastall, 2008

Heus aquí un catàleg d'allò que més li agrada a l'autora i a l'il·lustrador d'aquesta història. Una barreja d'elements fantàstics i reals i una història transmissora de bones sensacions i d'alegria.

 Neda-que-neda
Neda-que-neda
Lionni, Leo  
Sevilla : Kalandraka, 2007

Al fons del mar, hi ha un grup de peixets. Tots són vermells menys un, que és de color negre i que neda més ràpid que els altres. El seu nom és Neda que neda i aquest és un conte sobre el valor de la diferència.
 

 Quan marxaran aquests?
Quan marxaran aquests?
Krause, Ute  
Barcelona : Joventut, 2011

Un conte divertit i alegre sobre les noves famílies. Uns fills acostumats a anar de casa de la mare a la del pare, comproven un dia que aquest té una nova parella, i uns nous fills, amb els quals no s'avindran gens ni mica.

 Raspall
Raspall
Calders, Pere , Solé Vendrell, Carme  
Barcelona : Associació de Mestres Rosa Sensat, 2009

El nen Sala s'ha quedat molt trist sense el Turc, el seu gos. Tot l'amor que sentia per ell, ara no sap a qui donar-lo, fins que troba un vell raspall a les seves golfes. Acabarà esdevenint un bon company.

Torna a l'inici