Expositor de novetats

 • La Sang de les promeses

  La Sang de les promeses

  Mouawad, Wajdi

  [Barcelona] : Edicions del Periscopi, 2017

  Considerat un dels dramaturgs més rellevants de l’escena actual i associat moltes vegades a les tragèdies clàssiques de la talla de Sòfocles per la duresa i el caràcter moral dels seus textos, Wajdi Mouawad, és el dia d’avui un referent imprescindible de la dramatúrgia internacional. Nascut al Líban l’any 1968 en plena guerra civil, l’escriptor i actor, sap de primera mà el que és viure (o sobreviure) en un entorn bèl·lic i alhora portar l’etiqueta de refugiat a la recerca d’una vida millor fora del seu país natal, aspectes que magistralment transporta en les seves obres.

  Amb La sang de les promeses, publicat aquest 2017 es recopila i s'edita per primer cop en català la tetralogia del seu teatre èpic integrat per Litoral, Incendis, Boscos i Cels. Quatre peces teatrals representades als escenaris catalans per la companyia La Perla 29, les quals tenen un denominador comú, la devastació de les guerres sobre els humans. D’aquesta manera, el fil conductor de totes elles és la violència, l’exili, el desarrelament i la pèrdua produïts per conflictes com, la Segona Guerra Mundial passant per la Guerra del Líban fins a l’amenaça del terrorisme gihadista actual i, a la vegada, l’exploració dels orígens i la transmissió de la memòria històrica per part de les noves generacions amb la fi de trobar una esperança davant tantes atrocitats.

  Un engranatge tràgic de la nostra condició humana que s’eleva a clàssic gràcies a la força de les paraules i a les imatges ferotges que s’hi desprenen ‘gravades amb una brutalitat inaudita al cor del qui el llegeix’ segons el mateix Oriol Broggi, director de la companyia La Perla 29 en el pròleg del llibre. Una lectura recomanable tant pels amants del teatre com els que ho són menys, ja que l’univers Mouawad és com una teranyina que captura a tothom on se’ns presenta les nostres tenebres més fosques però, a la vegada, ens enlluerna amb un raig minúscul d’esperança i salvació que serveix com a bàlsam davant tanta sang vessada.

  Més informació:

  Recomanat per Marta Aliberch Sànchez. Bib. Esteve Paluzie. Barberà del Vallès

   

  26/07/2017
 • Yoga con niños

  Yoga con niños

  Alonso, Pablo

  Madrid : Jaguar, cop. 2017

  Yoga con niños és un llibre dirigit a pares, professors i adults interessats a compartir la pràctica de ioga amb nens. Pretén ser un llibre útil, un punt de partida perquè el lector segueixi creant les seves pròpies propostes “ioguis”. Per això, trobaràs idees variades per jugar, imaginar, crear i compartir aquesta mil·lenària disciplina amb els més petits.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  25/07/2017
 • La pareja en la vejez

  La Pareja en la vejez

  Feliu, María Helena

  Madrid : Pirámide, 2017

  En aquest llibre es dóna una visió dels múltiples i diferents aspectes que hauríem de tenir en compte en la nostra relació de parella i ofereix consells, no només per sortejar els esculls en aquesta etapa vital, sinó també per gaudir de molts moments i avantatges.

  Traçar plans, tenir objectius, mantenir la curiositat, interessar-se pel que passa al nostre voltant i gaudir de l'amistat i de la parella. Envellir en parella pot pal·liar la soledat i estimular plans i objectius. També cal aprendre a gestionar no només l'aparició de les pròpies xacres i limitacions, sinó també els del company o companya.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  25/07/2017
 • Traficantes de personas

  Traficantes de personas :

  Napoleoni, Loretta

  Barcelona [etc.] : Paidós, 2016

  Napoleoni, amb un estil incisiu i crític, ens recopila un treball periodístic de primer ordre dut a terme durant més de 10 anys, on posa de manifest com l'Estat Islàmic i altres grups terroristes es financen mitjançant els segrestos, el contraban, i ara a més a més, el tràfic de refugiats i l'èxode d'immigrants causat per la guerra de Síria i la desestabilització del Pròxim Orient.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  25/07/2017
 • Otra educación ya es posible

  Otra educación ya es posible :

  García, Almudena

  Albuixech : Litera, cop. 2017

  Guia necessària per identificar les pedagogies més conegudes: s’analitzen els punts forts, punts febles, perquè van néixer, ... mostrades amb un punt de vista sense prejudicis ja que les pedagogies actives desperten passions contràries: mentre que pels defensors suposa el canvi de paradigma que necessita el nostre sistema educatiu, els detractors associen aquests sistemes a l’elitisme i llibertinatge.

  En trobareu de tot tipus:  Montessori, Waldorf, lliures, actives, vives, Reggio Emilia...

  Útil per a qualsevol interessat en l’educació, doncs aquesta tendència cada vegada té més força.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  25/07/2017
 • La ciencia en la sombra

  La Ciencia en la sombra :

  Mulet, J. M.

  Barcelona : Destino, 2016

  Els científics forenses són un col·lectiu restringit i especialitzat que s’han donat a conèixer gràcies a la ficció policíaca i criminal.

  Llegint aquest llibre, aprendrem de quina manera la ciència s`aplica a la investigació criminal, com s’aconsegueixen desxifrar crims i trobar els culpables. Preguntes com: Com funciona una prova d’ADN? És infal·lible? Pot un insecte desembrollar el culpable d’un assassinat? Aquestes i d’altres preguntes les trobarem en aquest llibre, on l’autor amb rigorositat científica però amb un estil proper i desenfadat, ens farà entendre les tècniques que utilitza la policia, curiositats i errades típiques que podem veure a les sèries televisives i pel·lícules.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  24/07/2017
 • El gran manual del cocinero

  El Gran manual del cocinero :

  Magnier-Moreno, Marianne

  Barcelona : Planeta Gastro, 2016

  Gran llibre de cuina per descobrir les receptes bàsiques, amb infografies i explicacions, detallant diferents tècniques i descrivint famílies d'ingredients. Més de 60 receptes per aprendre a preparar els plats fonamentals, pas a pas, i un ampli glossari il·lustrat per aprofundir en els conceptes més importants. Amb informació per utilitzar els productes i realitzar les elaboracions adequadament.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  24/07/2017
 • Gestión de proyectos

  Gestión de proyectos

  Barcelona [etc.] : Reverté, cop. 2017

  Si estàs gestionant el teu primer projecte o simplement estàs cansat d’improvisar, aquesta guia et proporcionarà les eines i confiança necessàries per definir i assolir objectius intel·ligents.

  Guia elaborada per la Harvard Business Review (HBR),que ofereix solucions intel·ligents i consells útils i senzills per afrontar els reptes laborals més importants.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  24/07/2017
 • Cuerpo humano

  Cuerpo humano :

  Parker, Steve

  Barcelona : Lunwerg, 2017

  Llibre visual i informatiu que resumeix molts aspectes de la nostra anatomia: el cos humà té 100.000 quilòmetres de vasos sanguinis, produeix 25 milions de cèl·lules per segon i està format por bilions d’àtoms.

  Aquesta guia il·lustrada repassa tots els sistemes i aparells, així com la composició i funció, seguint el desenvolupament del cos des de la concepció fins l’edat adulta.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  24/07/2017
 • La vida a pagès

  La Vida a pagès :

  Torres i Sociats, Jordi

  Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2017

  Tots Sants és el punt d’inici i final d’aquest llibre, ja que antigament, i fins ben entrat el segle XX, la gent de pagès celebrava el cap d’any o final de cicle. El bestiar s’estabulava a les corts i als corrals de la casa i els jornalers, després de les campanyes de recol·lecció estiuenques i tardorals, retornaven a la casa familiar, també els pastors i bovers. Les festes i celebracions alliberaven la gent de pagès de la duresa del treball, reunien tota la família a l’entorn de la taula de la casa pairal, quan s’acabaven les campanyes de recollida dels fruits...

  Recordarem com era la vida a pagès i els diferents treballs durant tot l’any.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  21/07/2017
Mostrando el intervalo 1-10 de 50 resultados
Página de 5