Expositor de novetats

 • Historia de las series

  Historia de las series

  Torre, Toni de la

  Barcelona : Roca, 2016

  Història de les sèries és un llibre sense precedents al nostre país, que traça l'evolució de les sèries en tota la seva complexitat. Un recorregut panoràmic extraordinari sobre el desenvolupament de la ficció televisiva tant als Estats Units i el Regne Unit com a països europeus i de tot el món.Des de les ficcions experimentals en els anys 20 i 30 a les produccions en directe dels 40; l'auge de la comèdia en la dècada dels 80 com a resposta al tatcherisme; Twin Peaks i els primers fenòmens de culte; la revolució de la HBO i la reivindicació de l'autoria del creador de les sèries, amb “Los Soprano, The Wire o Breaking Bad”; la revolució europea de les sèries nòrdiques, fins als nous rumbs que prenen les sèries amb noves formes i canals com Netflix.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  22/02/2017
 • Catalunya: 20 refugis, 32 excursions

  Catalunya: 20 refugis, 32 excursions

  Llusà Roca, Josep

  Granollers : Alpina, 2016

  Nova Guia Alpina que té com a eix central la xarxa de 20 refugis que la FEEC gestiona a Catalunya. La guia s’estructura per refugis, a partir dels quals es fan un parell de propostes d’excursions, explicades detalladament i que s’acompanyen amb mapes específics per cada itinerari. A més, cada refugi compta amb una fitxa tècnica i una ressenya històrica i de situació.
  Es tracta per tant, d’una bona eina per descobrir els refugis d’arreu del Principat, començant pel massís dels Ports, seguint per Montserrat, el Prepirineu i el Pirineu, on per suposat, s’hi troba la major concentració d'establiments.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  22/02/2017
 • Born to run

  Born to run

  Springsteen, Bruce

  Barcelona [etc.] : Malpaso, 2016

  Aquest serà un llibre revelador per a tothom que conegui i gaudeixi de Bruce Springsteen; però és molt més que unes memòries d’un rock star llegendari. És un llibre per a treballadors i somiadors, per a pares i fills, per a amants i solitaris, per a artistes, monstres i per a qualsevol persona que encara no hagi descobert el riu sagrat del rock and roll; escrit amb el lirisme d’un compositor singular i la saviesa d’un home que ha reflexionat profundament sobre les seves experiències.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  21/02/2017
 • Finnegans Wake

  Finnegans Wake

  Joyce, James,

  Buenos Aires : El Cuenco de Plata, 2016

  Qualssevol que siguin els elements que es reuneixin, tenen l'exactitud d'un somni on totes les coses que alguna vegada vam saber o experimentem ocorren no en la seva seqüència temporal sinó d'acord amb la seva necessària magnitud, en el patró dictat pel propòsit i la lògica propis de la son. És el que considero la clau per a la comprensió de l’obra en curs i el secret de la seva particular bellesa.  Frank Budgen

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  21/02/2017
 • L’Innocent

  L'Innocent

  D'Annunzio, Gabriele,

  Martorell : Adesiara, 2016

  La vida dissoluta de Tullio Hermil, un ric hisendat, contrasta amb la lleialtat i la comprensió de la seva muller, reclosa a la casa familiar amb la mare d’ell i les dues filles del matrimoni. Quan el disbauxat comença a posar seny i pretén recuperar la il·lusió i la passió perdudes, descobreix que la seva dona duu al ventre el fruit d’un altre home. La tensió entre l’amor renovat i la traïció recent esdevé insofrible per als dos protagonistes, i tan sols hi ha una manera d’alleugerir-la per sempre. Fou potser la violenta col·lisió de sentiments contradictoris el que va captivar Marcel Proust quan va llegir aquesta novel·la, com captivarà, sens dubte, els lectors d’avui.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  21/02/2017
 • Guía de medicina alternativa para niños : 4 enfoques medicinales para las dolencias infantiles más comunes

  Guía de medicina alternativa para niños :

  Móstoles : Gaia, 2016

  Els nadons i els nens són propensos a patir nombroses malalties ja que el seu sistema immunitari no ha acabat de madurar. Tot i que la majoria de malalties no solen ser greus, en aquest llibre trobarem, en comptes d’una única solució, una comparativa de diferents medicines: la convencional, la xinesa, la homeopàtica i la fitoterapèutica.

  Amb tota aquesta informació podrem escollir la millor opció pel benestar dels nostres fills, per a les dolències més comunes com un constipat, diarrea, varicel·la o afeccions respiratòries.

   

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  21/02/2017
 • Maria Zef

  Maria Zef

  Drigo, Paola

  Cáceres : Periférica, 2016

  Tres dones en un camí de la Itàlia rural: una mare exhausta i malalta i les seves dues filles, nenes encara. Maria Zef, la filla gran, tira, com si fos una bèstia, d'un carro carregat d'atuells en venda alhora que vigila constantment perquè la seva mare segueixi en peu. Com cada any, han baixat de les muntanyes en què viuen abans que la neu les immobilitzi allí durant mesos de fred i pobresa. El viatge amb el qual comença aquesta escruixidora i bellíssima novel·la canviarà les vides de les tres per sempre. A partir d'aquí, el lector no podrà deixar de seguir llegint per acompanyar Maria en el seu descobriment de l'edat adulta i del món dels homes: ens anirem endinsant en un viatge molt més profund ia estones terrible, al qual només podrà enfrontar ella pel seu instint de supervivència i el seu amor als altres, que la obligaran, gràcies a una força interior heroica, a prendre les regnes de la seva vida per superar una situació inacceptable. Citem altres textos sobre la més agrest vida rural que potser sorgeixin davant el lector a l'acostar-se a aquesta singular obra mestra de la literatura italiana del segle XX: el Cormac McCarthy de Foscor exterior; els personatges de Faulkner, com la Lena Grove de Llum d'agost; o figures com Mila, la protagonista del clàssic de la literatura catalana Solitud, de Víctor Català.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  21/02/2017
 • Els Ossos soterrats

  Els Ossos soterrats

  Vilaplana, Silvestre

  Barcelona : Alrevés, 2016

  Després de la guerra civil, i en un petit indret del País Valencià, cinc homes són salvatgement executats una nit i soterrats en una fossa comuna. Ningú no sap el parador concret dels cossos fins que, setanta anys després, l’arqueòloga Júlia Ardid i el seu jove equip intentaran descobrir on són els cadàvers i qui va assassinar aquells homes per tal de fer justícia i treure a la llum les seves restes.
  A les extremes dificultats d’iniciar l’excavació s’hi afegiran coaccions de tota mena: des de polítics i eclesiàstics interessats en mirar cap a l’altra banda fins a ferides familiars mal tancades que ressorgeixen de l’oblit. I és que ja se sap: tot mort té una història al darrere que potser a algú no li interessa gaire desvetllar, i ni molt menys saber d’on venim i desenterrar el passat. I més quan resulta que la fossa no conté només els cadàvers dels cinc homes. Hi ha una sorpresa terrible amagada sota terra que ho canviarà tot.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals
  21/02/2017
 • Albania

  Albania

  Romero García, Eladi

  Barcelona : Laertes, 2016

  Albània tot i estar a Europa és un país desconegut i el més proper dels destins exòtics. Un país poc explotat turísticament , amb parcs naturals, muntanyes de marcat accent alpí, platges verges, restes arqueològiques de primer ordre, ciutats amb importants cascs antics i una gastronomia poderosa amb influències italianes, gregues i turques. La seva gent és d’una hospitalitat inusual, un arcaisme rural en perfecta convivència amb la modernitat urbana. I tres religions en actiu al territori sense problemes de veïnitat.

   

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  19/01/2017
 • Guia de Lleida

  Guia de Lleida :

  Lleida : Universitat de Lleida, 2015

  Lleida és una gran capital catalana amb un ric patrimoni cultural i artístic. Els monuments, la seva gent ferma, la seva història, els espais verds, la seva genuïna gastronomia, així com la seva ampla oferta cultural i d’oci fan que sigui un punt de gran atractiu per a totes aquelles persones que tinguin ganes de conèixer la irrepetible màgia d’aquesta ciutat.

  Aquesta guia ens ofereix mapes i rutes per a conèixer tots els secrets i tot el que es pot visitar. A més de les llegendes, festes i tradicions que podem gaudir en la ciutat.

   

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals
  19/01/2017
Mostrando el intervalo 1-10 de 50 resultados
Página de 5