Cinema

Recorreguts cinematogràfics

 

Cinema compromès
 

 

Des de que els Lumière van filmar els obrers a la sortida de la fàbrica el 1895, el cinema ha evolucionat des d'un punt de vista tècnic i narratiu, però sempre i al llarg de la seva història, molts creadors han estat compromesos amb la realitat i han fet del cinema un mitjà per donar testimoni, denunciar o reflectir els costums i canvis de la societat.

En paraules del Jean Vigo, director de "L'Atalante" i "Zero en conducta", en el seu manifest anomenat Cap al cinema social: "Dirigir-se cap el cinema social, seria simplement permetre dir alguna cosa i despertar, en aquestes dames i cavallers que vénen al cinema a fer la digestió, sons que no siguin eructes ".

Us convidem a un recorregut per alguns del directors, moviments cinematogràfics, pel·lícules de ficció i documentals amb un fort component social, que ens fa mirar la realitat amb una mirada crítica i de denúncia.

La Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, disposa d'un fons especialitzat a en Cinema Social a la Biblioteca Josep Soler Vidal
 

Torna al prestatge  ►
Recorreguts anteriors  ►

   
Los más prestados
eBiblio. Préstamo de libros electrónicos

 

Campaña otoño en los bibliobuses
Entrevistas virtuales
Red de Bibliotecas Municipales
   Facebook   Youtube  Twitter  Instagram  
Hazte el carné Tràmits en línia Catálogo Guia de bibliotequesPregunta a la bibliotecaSubscríbete a los boletinesGenius Biblioteca Infantil