Notícies

Pilots osonencs al Dakar
Pilots osonencs al Dakar

Oriol i Gilbert Escalé són uns germans bessons de Manlleu, de 21 anys. Són el campió i el subcampió mundial júnior de Bajas i comparteixen un somni: anar al Dakar. Al maig ho tenien tot encarrilat, les inscripcions enllestides, però un problema amb un dels patrocinadors va fer que, al final, per pressupost, només n'hi pogués anar un.

S'ho van jugar a sorts i això va ser el que va portar l'Oriol cap a Sud-amèrica. El seu germà va decidir acompanyar-lo en l'aventura, però des dels camions d'assistència, una bona manera d'agafar experiència de cara a l'any que ve. Tot plegat ha fet, però, un gir radical. A través de Lucas Cruz, un altre pilot català, la història dels bessons Escalé ha arribat fins al princep i pilot qatarí Nasser al-Attiyah, conegut per ajudar les joves promeses que despunten en el món del motor. Un parell de trucades i en un tres i no res ha lligat els patrocinadors que faran possible que el Gilbert també pugui córrer el ral·li.

Tot i que en la categoria de quads no participa cap català, hi ha un grup força nombrós que corren amb altres vehicles. En cotxes Nani Roma i Xavier Foj; en camions, Moises Torrallardona, Pep vila, Xavi Colomé, Ferran Marco, Marc Torres, Jordi Juvanteny, Enric Gonzalez i Gabriel Moiset; en motos, a més dels bessons, Lucas Cruz, Marc Coma, Joan Barreda, Gerard Farres, Marc Guasch, Marc Pedrola, Enric Martí, i dues noies amb molta experiència: Laia Sanz i Rosa Romero.

Vés al prestatge d'esports

31/12/2013 08:24h
Mitjana (0 Vots)