Premi Nadal per a Alejandro Palomas i Premi Josep Pla per a Antoni Bassas
Premi Nadal per a Alejandro Palomas i Premi Josep Pla per a Antoni Bassas

L’escriptor Alejandro Palomas guanya el veterà guardó amb la novel·la familiar “Un amor” i el periodista Antoni Bassas obté el Pla gràcies a les memòries sobre la ràdio “Bon dia, són les vuit!”. Tots dos premis es van entregar la nit del dia de Reis.

Palomas (Barcelona, 1967), escriptor bilingüe, amb les seves novel·les “Una mare”, “Un fill” i “Un gos” , s’ha anat fent un lloc lentament entre els lectors que aprecien les seves novel·les de bons sentiments sense ostentacions i ara prossegueix en el seu quotidià i molt recognoscible univers amb “Un amor”, la novel·la guanyadora que la nit del dia de Reis es va presentar sota el títol "Un país con tu nombre”, i el pseudònim de Mara Salvador.

A diferència del Nadal, que és exclusiu per a novel·les, el Pla, en llengua catalana i dotat amb 6.000 euros, està obert a tots els gèneres. Per això el llibre memorialístic de Bassas hi ha tingut cabuda. El periodista passa revista a la seva trajectòria al programa El matí de Catalunya Ràdio, el més icònic de la seva llarga trajectòria, amb el qual va ser líder d’audiència durant 14 anys i d’on es va acomiadar, amb molt bombo mediàtic, el 2008 per desavinences amb la direcció de la cadena. Després del seu pas com a corresponsal a Washington per a TV-3, va tornar a Catalunya el 2013 per integrar-se a l’equip directiu del diari Ara.
 
08/01/2018 09:35h