Esports

El Campionat del Món d'Atletisme de Beijing 2015 

El XV Campionat del Món d'Atletisme és una competició esportiva de caràcter internacional organitzada per l'Associació Internacional de Federacions d'Atletisme (IAAF) i la Federació Xina d'Atletisme.

En un principi es disputava cada quatre anys, però a causa del gran ressò mediàtic i econòmic, es disputa cada dos anys. Només un cop s'ha disputat a Espanya: Sevilla 1999. En aquest Campionat del Món, que se celebra a la capital xinesa del 22 al 30 d'agost, aconseguir una gran classificació o una gran marca resultarà en la pràctica tenir moltes opcions de ser seleccionat per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016.

L'Estadi Nacional de Pequín , que té una capacitat per a 91.000 espectadors i va ser l'Estadi Olímpic per als Jocs de 200, serà la seu del campionat mundial, així com de les cerimònies d'obertura i clausura i, per a aquest certamen, lluirà una nova pista d'atletisme.

Per a la prova de marató, l'organització ha dissenyat un circuit que travessarà llocs emblemàtics de la ciutat, entre ells el Temple del Cel, la Ciutat Prohibida, Qianmen, i diverses universitats de renom. I les proves de marxa atlètica es desenvoluparan en un perímetre fora de l'estadi, que serà punt de sortida i arribada.

El mundial de Pequín és la gran cita internacional d'atletisme del 2015.

Un escenari envejable, unes condicions d'humitat i calor molt dures i una afició oriental amb poca tradició són algunes de les variables que estan trobant els pràcticament 2000 atletes de més de 200 federacions diferents aquests primers dies de competició. 

Tots els dies de campionat acolliran finals amb gran ressò mediàtic. D'aquesta manera el primer cap de setmana d'atletisme ja ha servit per veure guanyar a algunes de les estrelles mundials favorites i també per presenciar alguna sorpresa.

El primer dia les proves més importants van ser la marató masculina amb victoria d'un Eritreu mentre s'esperava una batalla entre etíops i atletes de Kènia. En canvi tothom vol guanyar al britànic Farah als 10 000 metres i als 5000 i per ara a la distància més llarga s'ha imposat la lògica.

El diumenge 23 s'esperava la final de 100 metres amb molta expectació. El gran dominador dels últims anys (va exclatar l'any 2008 al mateix escenari) tenia per davant al nord-americà Gatlin amb millors sensacions a les carreres prèvies de l'any i a les mateixes sèries del campionat. Una final igualadísima va donar el campionat per una centèssima al jamaicà. El duel entre aquests 2 atletes es traslladarà als 200 metres al llarg de la setmana.

A més a més s'han disputat les finals de tres modalitats de llançaments entre homes i dones sense masses sorpreses i Espanya ha confirmat una de les dues opcions de medalla que tenia abans de començar : Miguel Àngel López que ha guanyat els 20 kms marxa.

 

 

Encara és aviat però al capdavant del medaller figura Gran Bretanya amb dues medalles d'or. Segurament un cop més seran els Estats Units els grans dominadors del medaller la setmana que ve.

A les biblioteques trobaràs:

 Selecció de webs:

 També et pot interessar: