Es reedita el mapa del Montseny d'Alpina

Es reedita el mapa del Montseny d'Alpina

FOTOGRAFIA: exemplars del mapa / Editorial Alpina

 

L'Editorial Alpina ha publicat una reedició del mapa del Parc Natural del Montseny amb informació actualitzada. A escala d'1:25.000, la publicació inclou la xarxa de senders, que s'ha actualitzat en col·laboració amb el Parc, així com els serveis i una representació de la vegetació.

El mapa es divideix ara amb dos per poder-lo consultar millor, així hi ha el mapa oriental, amb el Matagalls i el pla de la Calma, i l'occidental, amb el Turó de l'Home i les Agudes.

Segons Alpina, la reedició ha comportat sis mesos de feina de prop de quinze persones, que han fet una comprovació sobre el terreny. Sovint els itineraris senyalitzats tenen despreniments o afectacions que impliquen canviar-ne el traçat. També es produeixen canvis en camins i urbanitzacions. L'actualització de mapes es fa cada dos anys mentre que les reedicions completes es fan cada cinc. 

En aquesta publicació no s'inclou el llibret amb informació excursionista, s'ha substituït per informació molt més visual: una selecció de rutes de diferents nivells pel massís. També se suggereixen punts d'interès turístic.

El nou mapa ja es pot comprar a la web d'Alpina per 12 euros. Pròximament es podrà adquirir als punts i centres d’informació del parc que venen publicacions i a la Llibreria de la Diputació.

Esperem incorporar-lo molt aviat al fons documental de les biblioteques!

 

Més notícies a bibliotecavirtual.diba.cat/espais-naturals

13/11/2020