Freak Out! / Marianne Faithfull

L'estètica i actitud de la cantant Marianne Faithfull van marcar un abans i un després per Marianne Faithfulla les dones en el rock and roll. Aquest cantant i actriu, que va ser duramente criticada pel seu estil de vida i les seves lletres, segueix avui dia amb la seva carrera musical. És considerada musa inspiradora dels The BeatlesPink FloydThe HolliesMick Jagger i Keith Richards, i ha col·laborat amb músics com  BlurJarvis CockerPolly Jean HarveyDavid BowieBeckNick Cave y Metallica, entre d'altres.  

Marianne Faithfull (Londres, 29 de desembre de 1946) va ser molt coneguda durant els 60, especialment per la seva relació sentimental amb Mick Jagger. El seu pare va ser oficial de l'Armada Britànica i professor universitari de literatura, i la seva mare, una aristòcrata austríaca. Com a curiositat, destacar que entre els seus antepassats materns es troba l'escriptor Leopold von Sacher-Masoch, autor de l'obra "La venus de las pieles", i inspirador del terme "masoquisme". 

La carrera musical de Faithfull va començar l'any 1964, tocant folk a cafeteries. A una festa dels Rolling Stones i John Dunbar, va conèixer el que va ser el seu descobridor, Andrew Loog Oldham. El seu primer single "As tears go by", una cançó escrita per Mick Jagger i Keith Richards, va ser tot un èxit, i després la van seguir d'altres com "This Little bird", "Summer nights" o "Come and stay with me".
L'any 1965 es va casar amb Dunbar, amb el que va tenir un fill, però poc després es van separar i va començar una relació amb Mick Jagger.  

Faithfull va influir enormement en l'obra dels Stones; per exemple, va contribuir en la composició de la famosa  "Sympathy for the Devil", i el tema "You Can't Always Get What You Want" , està dedicat a ella. 
La seva carrera com a actriu va començar amb Jean-Luc Godard, a la pel·lícula "Madre in USA" (1966). El 1967 va batre un récord al món del cinema en convertir-se en la primera persona en utilitzar la palabra "fuck" en un film d'èxit comercial, "I'll never forget what's is name" (1967), amb Orson Welles. No obstant això, el seu paper més recordat és el de motorista rebel a "La chica de la motocicleta" (1968), ja que la seva estètica va tenir gran influència a les dones rockeres de l'època. 

A partir de 1966,  Faithfull va ser molt criticada a Europa i Estats Units pel seu estil de vida liberal, la seva promiscuïtat i el consum de drogues. En patir un avortament natural de la que hagués estat filla de Jagger, Faithfull va caure en una drogodependència encara més gran, i va intentar suïcidar-se. La seva relació amb Mick Jagger es va trencar finalment l'any 1970.

Degut a la seva situació personal, únicament va publicar dos àlbums durant els 70, però la seva versió del tema de Sonny & Cher "I got you babe", que va realitzar en un programa de tv amb David Bowie al 73, ha arribat a convertir-se en gairebé més famosa que l'original.
Després d'una llarga absència, va tornar el 1979 amb "Broken English", que és considerat el seu millor àlbum fins al dia d'avui.
Després de molts anys lluitant contra les seves addiccions, va ser als 80 quan va iniciar la seva veritable carrera musical. En 1987  presenta  "Strange Weather", un àlbum d'influència jazz i blues, i durant els 90 altres músics li van retre homenatge: per exemple, va aparèixer en el famós concert "The Wall / Live in Berlin" de Pink Floyd, i també va col·laborar amb Metallica. 


Faithfull va tornar al cinema al 2006 interpretant a Maria Teresa I d'Àustria al fim "María Antonieta" de Sofia Coppola, i pel seu paper a "Irina Palm" (2007) va ser nominada com a millor actriu als European Film Awards. 

Més obres de Marianne Faithfull a les biblioteques ►

 Selecció de webs:

 També et pot interessar: