Musica

Avui fa...

Torna al prestatge  ►
Efemèrides anteriors  ►


Rod Stewart: 45 anys cantant en solitari

Stewart, nascut al nord de Londres (Anglaterra) el 1945, va saltar a la fama cap a finals dels anys 60 amb The Jeff Beck Group i després amb The Faces. La seva col·laboració amb aquests dos grups va influir en el gènere heavy metal.

Aquest desembre de 2014 fa 45 anys que Rod Stewart va començar a cantar en solitari amb l'àlbum "An Old Raincoat Won't Ever Let You Down" (als EEUU, The Rod Stewart Album). Aquell àlbum, de marcades influències que anaven del folc al rhythm & blues, va ser el disc que el va consagrar com un artista considerable malgrat a Anglaterra no va ser un rècord de vendes.

Podeu escoltar la cançó que dóna títol a l'àlbum en aquest simpàtic vídeo de You Tube:

 

I si voleu recordar l'àlbum complet, aquí el teniu: 

 

No va passar el mateix als EEUU perquè Rod era ja molt conegut pel seu treball amb el grup de Jeff Beck i, en conseqüència, se'n van vendre unes 100000 còpies. Això va provocar que apareguessin nombrosos productors musicals interessats en programar concerts a diferents ciutats americanes.

La primera gira americana va començar l'abril de 1970 i en va seguir una altra el novembre del mateix any i encara una altra el febrer de 1971. Les vendes dels discos de Rod Stewart no paraven de créixer.

Amb l'àlbum "Every Picture Tells a Story"  i especialment amb la cançó Maggie May va arribar a ser el número 1 dels discos i dels LP's més venuts als EEUU. I poc després es va repetir el mateix fenomen a La Gran Bretanya i això era quelcom que no havien aconseguit ni The Beatles en aquell moment.

Podeu escoltar la cèlebre cançó i veure l'actuació de Rod Stewart en aquest vídeo:

 

Durant la tardor de 1971 Rod Stewart va rebre 5 discos d'or per les vendes del seu tercer LP "Every Picture Tells a Story", a Holanda, França, Alemanya, Escandinàvia i el Benelux. En molt poc temps va passar de ser un cantant folkie principiant a una estrella internacional. La fama la va poder controlar fàcilment perquè sabia en tot moment quan es podiadesmadrar i quan no, dalt dels escenaris. El públic omplia recintes per veure'l actuar en directe i gaudia dels seus espectacles pujats de to i en consonància amb la seva forma de viure.

Se sabia que vivia en un palau, conduïa una flota de cotxes molt cars, tenia amics com Gary Glitter i Elton John i que li agradaven moltíssim les noies rosses. Però com ja acostumava a passar amb la majoria de les estrelles del rock, la seva vida era en realitat  molt més normal del que sembla des del món exterior. Estava molt unit a la família i protegia la seva vida privada i la de tots els seus.

L'èxit de Rod Stewart el trobem en el seu estil de composar marcadament melòdic, amb cançons expressives i moltes vegades delicadament emotives. En aquestes no hi trobarem mai ni la ira de John Lennon, ni la percepció de David Bowie ni el romanticisme de Paul McCartney. Les seves cançons tenen poc d'amor o de compassió i tot es troba en la seva veu ronca però profunda. Aquesta veu tan característica que pot transformar les lletres més vulgars en poesia i captivar el seu públic fidel.

Us deixem escoltar unes quantes d'aquestes cançons en aquesta playlist:

 

Més informació: