A kind of magic / Queen

A kind of magic va veure la llum el 2 de juny de 1986, ara fa 30 anys. Les seves xifres de vendes superen els 6 milions de còpies, xifra impensable avui en dia. Conté 8 temes, dels què se'n van publicar ni més ni menys que 7 singles, el què dóna idea de la qualitat del repertori i la repercussió comercial que va tenir. La meitat del disc va ser inclòs en els seus grans èxits.

És un disc molt eclèctic, on alternen el sons habituals en els seus discos dels 80 amb el rock dur que freqüentaven durant els anys 70. Tres dels temes van ser escrits expressament per a la banda sonora de Highlander (traduïda a Espanya amb el títol Los Inmortales), tot i que finalment hi van aparèixer més temes al film.

La cançó que obre el disc és One vision, l'aportació de la banda britànica al projecte Live Aid. Princes of the universe, el tema que sona als crèdits, és ple d'intensitat i èpica.

I és que la música pop, que va pel camí, de viure l'any més dolorós de tota la seva història, torna a estar de dol.

 

La peça que dóna títol al conjunt va ser escrita originalment per Roger Taylor. Queen és l'únic grup en què tots quatre components han signat cançons que han arribat al número 1 de les llistes. Ni els Beatles...

Gimme the prize és una tempesta rockera sense concessions. La secció instrumental  del mig inclou samplers de la pel·lícula, amb batalla d'espases i secció de "pipers" inclosa.

Un altre clàssic del seu repertori és Friend will be friends, una cançó que sembla composada expressament per interpretar en grans estadis i permetre al públic participar-hi corejant-la.

 

La gravació de Who wants to live forever va comptar amb la National Philarmonic Orquestra, dirigida per Michael Kamen. La seva instrumentació i el seu so són ideals com a banda sonora. Brian May posa la melodia, Roger Taylor el pols i Freddie Mercury tot el dramatisme, en una interpretació irrepetible.


Malauradament, la gira de presentació d'A Kind of magic va ser l´última que van poder realitzar abans de la seva mort. Tot i publicar posteriorment dos grans discos com The Miracle i Innuendo, el seu estat de salut no el va poder permetre actuar en directe.


A les biblioteques trobaràs:


"A Night at the Opera"

"A Kind of magic"

"Queen II"

"Innuendo"

 

"A Day at the races'" 

 


Més obres de Queen a les biblioteques ►

 Selecció de webs:

 També et pot interessar:


Torna al prestatge ►

Torna a les efemèrides ►

Data d'actualització: 02/06/2016