Musica

Avui fa...

Torna al prestatge  ►
Efemèrides anteriors  ►


Norman Cook

Avui us presentem un músic que ja fa anys es mou en l'escena musical, però diferenciant-se de la resta perquè a cada època ha estat tocant un instrument diferent fins acabar treballant com a productor.

Pistes: 

  • 31/07/1963 Nascut a Bromley Anglaterra
  • Anys 80: Baixista i veu en un grup pop anglès. No?
  • Anys 90: tocant la guitarra en un grup "estrany i rar" ... No?. Levi's els van fer famosos ja que en un anunci hi havia la seva cançó, ... No?

  • Any 96 -  actualitat. "Noi Gordet". Pilar del Big beat juntament amb Chemical Brothers .... No? Doncs molt malament

 

 

Norman Quentin Cook (baixista de The Housemartins), guitarrista de Freak Power y Aka Fatboy Slim.

Començà a tocar la bateria, per més tard passant-se a vocalista. Abans dels 18 anys ja feia de Dj (Dj Quentox) durant l'escena Brighton. L'any 1985 forma part dels The Housemartins i amb lletres properes al marxisme i al cristianisme arriben al cim amb temes com "Happy Hour" o l'acapella "Caravan of love". A qui no li sona (que tingui més de 30 anys) la tornada de la següent cançó?

The Housemartins "Me and the farmer" /   "caravan of Love"

The Housemartins publiquen un total de 2 Lp's, 9 singles i 6 compilacionsAnys més tard al 1994 Cook forma part de Freak Power i gràcies a l'anunci de Levis es fan famosos arreu. Freak Power era una banda amb arrels d'acid jazz, funk, soul i trip –hop. Amb un directe impactant i proper. Freak Power publica 2 Lp's i diversos singles.

Cook adopta el sobrenom de Fat Boy Slim el 1996 amb Better Living Through Chemistry arribant al Top 40 Uk amb el tema bomba Everybody Needs a 303; amb el segon LP li arriba el seu primer número 1 amb "prise you". Hi trobem el conegut "The Rockafeller Skank" "Right here, right now". Fatboy Slim deixa 5 LP's, 3 directes i  infinitats de remix, mix, etc.

Us pengem el divertit vídeo "Push the tempo"


 

A partir de 2008 forma part del col·lectiu (BPA) The Brighton Port Authority , estil anys 70 i 80's (Funky, punky, Groove, ska, latin, i altres rareses) posant la música a la sèrie "Herois" o tancant la cerimònia dels Jocs Olímpics de Londres de 2012. Publiquen l'LP I Think We're Gonna Need a Bigger

Altres bandes on va formar part: Beats International, Pizzaman, The Mighty Dub Katz, Rockaway 3, Sensataria, Son of a Cheeky Boy, Son of Wilmot, Stomping Pondfrogs, Sunny Side Up, Yum Yum Head Food, Quinton Fortune (1996–2006), Arthur Chubb, Margret Scratcher, Grime Minister, Asher D. Slim (2002), Hot Since 63, Leo Sayer, Mighty Gus Poyetz, Biggie Slims, Cook Da Bass, Pierre Burner Down, Slimboy Fat, entre d'altres!!

Felicitats Norman!!!

Fatboy Slim


Better living through chemistry

The Greatest hits
 

Halfway between the gutter and the stars

Live on Brighton beach
 


Housemartins
 


The Best of Housemartins

London 0 Hull 4

 Soup

The People who grinned themselves to death  
 

 


Recursos
 

 Webs interessants:

 També et pot interessar:

Torna al prestatge  ►
Efemèrides anteriors  ►