Carles Benavent

Considerat un dels baixistes més importants de l’escena internacional.

El seu primer grup va ser un trio de blues que es deia Crack, quan no tenia encara 15 anys, amb un guitarrista i un bateria. Dos anys més tard, i afegint un altre músic, va tocar amb el grup Màquina i després amb Música Urbana. Però era rock progressiu dels anys 70 i no pas flamenc. Benavent no tenia compromís amb els estàndards flamencs quan era jove, simplement només volia tocar el baix.

 

Als anys 80 va conèixer a Paco de Lucía amb el qual es va entendre molt bé i va estar 21 anys tocant al seu costat, i aprenent sobre flamenc. I a poc a poc va veure com aquest estil es va anar obrint com el jazz, per exemple, i anava arribant a tots els públics. “A Catalunya, diu Benavent, hi ha molts catalans que han triomfat amb el flamenc i el públic ho agraeix i ens demana que hi siguem presents en les diferents ciutats que programen festivals de forma regular. Al Festival de Flamenc de Cornellà, que ja fa 20 anys que existeix, hi ha peces de jazz, o al Festival de Jazz de Terrassa, hi ha flamencs. I ara tot plegat és més atractiu”.

“En una capital del jazz com Terrassa, el flamenc hi qualla molt bé. No hi ha res pur, i tot és una mescla, i així ho veig jo i ho visc amb la música”, diu Benavent.

La seva vinculació amb Terrassa és intensa. De ben jove ja havia tocat a l’Antiga Jazz Cava amb el grup Màquina i posteriorment, ha vingut en diferents edicions del Festival de Jazz amb les formacions de les quals va formar part. El 2016 se li va fer un acte d’homenatge a la Nova Jazz Cava, on el van guardonar com a JazzTerrasMan per la seva trajectòria i vincle amb el club terrassenc.

Aquí el podeu escoltar al costat de Jorge Pardo, a la flauta i als saxos, i Tino di Geraldo, a la bateria i la percussió, amb el projecte Flamenco Leaks, una formació que existeix des del 1989 i amb la qual ja ha fet 3 discos:

 

Si us agrada la música que crea Carles Benavent esteu de sort, ja que vindrà a la Biblioteca Central de Terrassa aquest pròxim dissabte 23 de setembre, a les 12.00 h. Hi podrem passar una bona estona escoltant-lo en directe, i després conversant amb ell.

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 22-09-2023 Última actualització 27-09-2023