Recomanació

Estimat Picasso

Palau i Fabre, Josep,

Barcelona : Galàxia Gutenberg, novembre de 2019

L’assagista, poeta, dramaturg i biògraf de Picasso, Josep Palau i Fabre escrigué “Estimat Picasso” (Destino) l’any 1997, després d’haver publicat una vintena llarga de llibres sobre Picasso.
A “Estimat Picasso” l’autor ens relata amb precisió, passió i finesa les trobades que va tenir amb un dels artistes més influents del segle XX. És un dietari construït partint de les notes que l’escriptor prenia després de cadascuna de les sessions de treball a la recerca de dades rellevants que només el pintor podia aportar. En ell descobrim com de proper va estar l’escriptor al pintor -fins al punt de postular-se com a futur secretari de l’artista. Durant les visites a casa de Picasso, Palau i Fabre coincidirà amb una llarga llista d’admiradors, galeristes, editors, impressors, empleats de la casa i, com no, l’esposa de Picasso: Jaqueline...
Vint anys després, Julià Guillamon, analitza l’”Estimat Picasso” del 1997 per entreveure quins podrien ser els motius que van generar tanta passió pel pintor i fins quin punt aquest va influir en la seva l’obra literària.

Més informació:

Recomanat per Jordi López. Bib. Masquefa.

26/07/2023