Recomanació

El Món de Sofia

Zabus, Vincent

Barcelona : Empúries, novembre del 2022-

El món de Sofia és un autèntic clàssic contemporani escrit l’any 1991. De seguida va ser un èxit mundial i va ser traduïda a 63 idiomes. El seu autor, Jostein Gaarder, ens hi explica la història de la Sofia Amundsen, una nena de 14 anys que viu a Noruega i que comença a rebre unes cartes ben estranyes d’un professor de filosofia anònim.
Ara, aquella obra de culte ha estat reconvertida en novel·la gràfica de la mà de Nicoby, que n’ha fet les imatges, i Vincent Zabus, que n’ha adaptat el guió. La història de base és la mateixa, però el llenguatge i la forma són una mica diferents: en el món de Sofia actual s’hi parla del Coronavirus, de la igualtat entre homes i dones i la protagonista té telèfon mòbil, com qualsevol adolescent del segle XXI. El seu format, novel·la gràfica, li aporta frescor i rapidesa la qual cosa  la fa més accessible vers l’original. Aquesta nova visió de la història, és adequada per a joves a partir dels 12 anys.
 A partir de les preguntes “Qui ets?” i “D’on ve el món?”, la Sofia comença el seu original i vívid viatge per la història de la filosofia, que continuarà  en un segon volum que encara no s’ha publicat. Si voleu fer un tomb ràpid per la història de la filosofia de Sòcrates a Galileu, aquest és el vostre llibre.

Més informació:

Recomanat per Bib. La Cooperativa. Malgrat de Mar

08/09/2023