Recomanació

El Club del crim dels dijous

Osman, Richard

Barcelona : Columna Edicions, febrer del 2021

Richard Osman va néixer a Anglaterra el 1970. És un exitós presentador, comediant i productor de televisió britànica. Director creatiu d'Endemol UK, ha treballat com a productor executiu en nombrosos espectacles. Es va fer famós presentant Pointless. La seva popularitat va continuar amb el seu propi concurs de la BBC, Two Tribes. Participa regularment en altres programes televisius i escriu una columna per a Radio Times. S’ha estrenat com a novel·lista amb la sèrie El club del crim del dijous. 

El Club del crim dels dijous està ambientat en un poble de jubilats de luxe de Kent on quatre residents es reuneixen per investigar casos de crim, inclòs un misteri d'assassinat "en viu". Osman ha confirmat que Steven Spielberg ha adquirit els drets cinematogràfics del llibre. El segòn títol de la sèriè és El dijous següent i es va publicar el maig de 2022. La tercera novel·la de la sèrie, El misteri de la bala perduda, es va publicar el setembre de 2022. La quarta i darrera novel·la de la sèrie del Club del crim del dijous es titula The Last Devil To Die i es publicarà al setembre de 2023. 
Aquesta sèrie de novel·les ens proposa crims "amables" per evadir-se dels problemes de cada dia. Es tracta del subgènere de novel·la negre del "cozy crime" amb autors tant destacats com Agatha Christie, Marion Gibbons (amb el pseudònim M. C. Beaton), S.J. Bennett o David Safier.  
Per tal de promocionar els seus programes Osman també ha escrit altres llibres: Richard Osman's house of games (2019), The world cup of every thing (2017), Pointless history of the world (2017), The a-z of pointless - a brain-teasing bumper book of questions and trivia (2016), Very pointless quiz book (2015), 100 most pointless arguments in the world (2014), 100 most pointless things in the world (2013).
 

 

Més informació:

Recomanat per Bib. Can Peixauet. Santa Coloma de Gramenet.

29/09/2023