Recomanació

Dientes rojos

Cañadas, Jesús

Barcelona : Obscura Editorial, noviembre de 2021

Jesús Cañadas és en l’actualitat un dels noms propis de la literatura fantàstica a l’estat espanyol, amb títols com Pronto serà de noche, Las tres muertes de Fermín Salvochea i la recent Dientes rojos, mereixedora del guardó a la millor obra original en castellà en la darrera edició del Festival 42, certamen celebrat a Barcelona que en molt poc temps ha aconseguit fer-se amb un lloc destacat en el circuit internacional de festivals relacionats amb els gèneres fantàstics.
  
Una adolescent berlinesa ha desaparegut de l’internat on resideix deixant un bassal de sang i una dent arrancada. Un agent novell i un veterà policia, brutal i racista, s’encarreguen del cas. A mesura que la investigació avança descobriran la implicació en el crim de forces sinistres, responsables al llarg del temps de la mort de desenes, o potser centenars de nenes i dones.
 
Obscura Editorial fa honor al seu nom portant-nos aquest thriller negre com el fons d’un pou, que es combina amb elements fantàstics i de terror. L’autor encerta en crear una atmosfera malsana en un Berlin sòrdid i malastruc que es converteix en un personatge més. Les relacions humanes entre els personatges, viciades i brutals, i una trama recargolada i perversa en fan la resta. Com a rerefons, la lacra que representa per la societat la violència contra les dones.

Més informació:

Recomanat per Francesc Pujol. Bib. Can Casacuberta. Badalona.

14/09/2023