Recomanació

Cuinar amb flors :

Bustos, Iolanda

Valls : Cossetània, març del 2022

Ara no fa massa vaig tenir la sort de poder conèixer la Iolanda Bustos, la cuinera de les flors. La seva senzillesa i accessibilitat em van captivar. Vaig trobar-la a Pals, la terra on floreixen els seus projectes: tastos i tallers de cuina amb flors, plantes i fruits silvestres, i vam estar comentant el seu darrer llibre, que em va enamorar.

A Cuinar amb flors la Iolanda ens presenta un llibre delicat que ens fa veure la natura amb uns altres ulls. Des que el vaig llegir passejo mirant i buscant flors, n’he plantat alguna a l’hortet i també en testos, i he recollit malves, violetes, borraines, calèndules i més per portar a taula, la taula familiar, alguna de les receptes que ens proposa. En el seu llibre hi trobarem, a més d’anècdotes, curiositats, història, sensacions i també pinzellades de bona herbolària; receptes aptes per fer a casa, saludables i plenes de color i vida. Les flors les descriu, en dóna l’hàbitat, l’època de floració i recol·lecció, com es cuinen i les propietats que té. 

En resum, un llibre que enamora i omple de vida. Que ensenya a estar en contacte amb la natura, a fer bones receptes amb flors, menjar de manera saludable i feliç; elaborar plats rics en matisos, colors, olors i sabors.

 

Més informació:

Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. Municipal la Roca del Vallès

19/05/2023