Blogs especialitzats

Avui en dia, la cuina i la gastronomia, son un tema de moda. Son moltes les persones que comparteixen les seves receptes, trucs, ingredients. Alguns estan especialitzats en postres, d'altres en plats típics d'una regió, en ingredients exòtics o en vins. Aquí tens una selecció que hem preparat per a tu.
 


Torna al prestatge ►

 



El comidista

El Comidista tracta tots els aspectes de la realitat relacionats amb el menjar. No només dona receptes fàcils de fer, també es parla de restaurants accessibles o ens descobreix els últims avenços es estris de cuina, si no que comenta qualsevol connexió de lo "comestible" amb l'actualitat o la cultura pop. Tot amb molt d'humor i d'una forma molt planera. L'autor, en Mikel López Iturriaga, es conegut com autor del blog gastronòmic Ondakín. Ha treballat com a periodista i va estudiar a l'escola Hofmann, segons les seves paraules, es considera un nou vingut en el món de la cuina, no pas un expert.

http://blogs.elpais.com/el-comidista/


Curry-curry, que te pillo


Blog que recull aventures culinàries, visites a restaurants i curiositats del món de la gastronomia. Conté un índex de restaurants i receptes.








http://www.currycurryquetepillo.com/


La cuina de casa

La Gemma Clofent és una pastissera casolana. La necessitat d'intercanviar receptes la va dur a escriure un blog de cuina exclusivament dedicat a les postres que manté ben viu des de 2006. En el seu receptari s'hi poden trobar des de dolços tradicionals fins a propostes actuals dels principals pastissers catalans. Molt recomanable!






http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/


La pasta per als catalans

Aquesta és un blog relativament recent, la seva autora va iniciar-lo ara fa un any amb la recepta de la pasta amb cigrons, o "pasta e ceci" en italià. Tal i com el seu nom indica es tracta d'un blog culinari especialitzat en pasta, tot i que també incorpora altres plats.
L'Antonella, tal com es presenta la pròpia creadora, és una italiana de Nàpols que s'ha vist empesa a millorar la relació entre els catalans i la pasta perquè, segons ella, "la pasta agrada a tothom. Perquè de pasta no n'hi ha mai prou".
Les receptes són d'origen divers, de la seva pròpia família, tradicionals, típiques d'algun indret o de procedència incerta ... però adaptades als ingredients disponibles a Catalunya.
El blog incorpora un cercador per ingredients, per tipus de pasta (bucatini, calamarata, macarrons ...) i segons el tipus de receptes (al forn, amanides, carns ...). Les instruccions són clares i senzilles i van acompanyades d'imatges que empenyen al lector a menjar pasta durant una setmana sencera!

www.lapastaperalscatalans.cat


Pimientos verdes


Aquest és el blog de Miguel Àngel natural del Penedès. En aquest blog ens explica com crear menús pel dia a dia i per ocasions especials, a la vegada ens ajuda a buscar vins per acompanyar-les.







www.pimientosverdes.com


Recepta'm

La Biblioteca del Sud de Sabadell ha engegat el RECEPTA'M, un projecte basat en un blog virtual amb informació de tot allò que tingui a veure amb el món gastronòmic. Aquest blog va destinat a totes aquelles persones que tinguin algun interès amb el món de la cuina i tot el que l'envolta i vulguin col·laborar amb la biblioteca amb les seves receptes o aportacions.
Trobaràs a cada un dels apartats diverses informacions. Pots fer un tast dels llibres que tenen i de les exposicions mensuals que faran, pots veure fotografies del seu fons especialitzat, comprovar de quina manera la gastronomia fa acte de presència a les novel·les, a la música o a les pel·lícules, podràs col·laborar enviant les teves magnífiques receptes que aniran publicant o trobar informació rellevant sobre altres aspectes de la cuina. El bloc també és teu! Utilitza'l!

http://receptam.wordpress.com/receptam/


Receptes.cat

Receptes.cat és la xarxa social de cuina amb milers de receptes de cuina en català de tot el món en els blogs dels diferents xefs amb els seus plats i trucs de cuina.
 

 

 




http://www.receptes.cat/


Rosa Baró Vilà


Rosa Baró és una dietista-nutricionista diplomada, especialista en atenció primària i en alimentació infantil. Va començar el seu blog l'any 2009 des d'on ofereix consells sobre els bons hàbits alimentaris i els beneficis d'una vida saludable, adreçats tant als adults com als més petits de la família. Els seus posts tracten una mica de tot, des de la carmanyola saludable per als nens, els beneficis de determinats aliments fins a una dieta apropiada per l'estiu.
A banda del seu blog, l'autora, en col·laboració amb centres de salut i altres organismes, desenvolupa una intensa activitat relacionada al voltant d'una nutrició saludable.

http://rosabarodiet.blogspot.com.es


Vi franc


Tal com diu l'autor, és un blog on se suma el binomi vi i franquesa. Periodista especialitzat en el món del vi, treballa per a diferents mitjans de comunicació informant sobre l'actualitat vitivinícola i l'enoturisme. Comparteix en aquest blog la seva feina i també informacions d'interès del sector convertint-lo en una referència especialitzada.






http://vi-franc.blogspot.com.es


Vinos-blog



Blog on trobaràs tota la informació sobre el món del vi: vins, bodegues, tasts, enoturisme, cursos, D.O., etcètera.








http://www.vinos-blog.com/


Torna al prestatge ►