Guies de lectura

Bruce Springsteen, nascut per al rock

Bruce Springsteen, nascut per al rock

Bruce Springsteen va néixer el 23 de setembre de 1949 a Long Branch (Nova Jersey, Estats Units), fill d'un conductor d'autobús i d'una secretària. Predestinat, per tant, per ser l'heroi cantant de rock de la classe treballadora.

Després d'una dècada d'intents fallits, va irrompre en l'escena musical l'any 1975. La crítica el va etiquetar com el salvador del rock, l'únic artista que va unir l'exuberància del rock dels cinquanta amb l'acurat rock dels seixanta, donant-li un estil més en sintonia amb els setanta. El seu rock era tan dur com el de Jerry Lee Lewis; les seves lletres tan complexes com les de Bob Dylan; i els seus concerts, propers a una celebració religiosa.

Dècades més tard, el Boss continua sent un artista que pot mirar en perspectiva una carrera plena d'èxits i triomfs amb milions de seguidors a tot el món, estadis abarrotats en els seus espectacles i concert i amb una legió d'imitadors que fins i tot constitueixen un subgènere en si. També pot presumir d'haver produït un dels àlbums més venuts de tots els temps, "Born in the USA" (1984).

El 14 de maig de 2016 tornava a la ciutat comtal com a punt d'inici de la gira europea 'The river tour'. La gira 'The river' és la segona que el Boss i la E Street Band fan amb aquest nom. La primera gira va visitar Barcelona el 21 d'abril de 1981 amb un concert celebrat al Palau Municipal d'Esports de Montjuïc davant de més de 7.000 espectadors. 

Et proposem 10 llibres imprescindibles per conèixer-lo a fons i 10 vídeos de les cançons que sonaran als concerts de la gira europea.

 

Més informació:

 

Data de creació: 13/05/2016

Última actualització: 04/06/2018

10 llibres imprescindibles del Boss


1. Born to run - Bruce Springsteen
2. Dancing in the dark - Bruce Springsteen
3. Hungry Heart - Bruce Springsteen
4. I wanna marry you - Bruce Springsteen
5. Meet me in the city - Bruce Springsteen
6. Out in the street - Bruce Springsteen
7. Sherry Darling - Bruce Springsteen
8. The Rising - Bruce Springsteen
9. The River - Bruce Springsteen
10. The ties that bind - Bruce Springsteen
Torna a l'inici