Guies de lectura

Gent Gran

Gent Gran

Actualment estem patint un canvi demogràfic important, degut, en part, a l'augment de l'esperança de vida i la disminució de la natalitat. A més, hi ha un increment de les persones grans en actiu, propiciat per l'augment de l'edat de jubilació i per la bona salut de què gaudeixen.

Dins d'aquest nou paradigma, us presentem aquest guia de lectura adreçada a la gent gran i a aquelles persones que hi tracten, en quatre temes importants: l'atenció sanitària, l'alimentació, la psicologia i l'animació socio-cultural. 

Data de creació: 27/07/2015

Última actualització: 29/07/2015

Psicologia


 El Cielo puede esperar :
El Cielo puede esperar :
Rodríguez Ceberio, Marcelo  
Madrid : Morata, DL 2013

En aquest llibre ingressem en el meravellós món de la quarta edat, amb l'objectiu de canviar la imatge de la vellesa que tenim associada al deteriorament, les malalties i la marginació. L'autor en forma personal com a professional se centra en la psicoteràpia i qüestiona en quina edat es pot categoritzar una persona com a gent gran i tracta replantejar què és la vellesa i com podem viure-la de manera viva i apassionada.

 La Vellesa encalmada
La Vellesa encalmada
Gamissans, Francesc  
Lleida : Pagès, 2012

És probable que els ancians, tot repassant aquestes pàgines, s'ho passin bé, perquè els recordarà ocurrències o esdeveniments de la seva vida similars als exposats aquí. Als lectors joves el llibret els pot descobrir de bell antuvi els camins de futur que els esperen si arriben a vells.

 Una Vida extra :
Una Vida extra :
Rosnay, Jöel de  
Barcelona : La Campana, 2006

En aquest llibre s'explora la revolució que ha suposat l'augment de la longevitat en les persones en tres fronts: per què envellim, quin sentit li podem donar a aquesta nova edat i si és legítim que legions de persones grans hagin adquirit el dret a l'ociositat. 

 

Torna a l'inici