Guies de lectura

Nova Orleans: bressol del jazz

Nova Orleans: bressol del jazz

Nova Orleans, Louisiana, port principal del Delta del Mississipí, criolla, esclavista, multicultural, fou fundada per colons francesos el 1718. Dels antics honky tonks del desaparegut barri d'Storyville fins els clubs nocturns i les sales de concerts actuals la música ha format part del seu ADN des de sempre: en els parcs i als festivals, aixecant l'esperit a les esglèsies, donant vida al carrers de la ciutat, present en els funerals, durant les desfilades del Mardi Gras, a les bandes dels instituts i dels col·legis... 

El seus fills més il·lustres són músics: el més gran de tots, Louis Armstrong, però també els llegendaris Jelly Roll Morton, Fats Domino, King Oliver o Sidney Bechet i altres, com els germans Marsalis, Irma Thomas, Dr. John... La llista és interminable, i no només pel que fa el jazz sinó també en blues, rhythm and blue, música cajun o zydeco.

Viatgeu amb nosaltres fins el perillós districte d'Storyville, bressol del jazz; acomiadem plegats alguna ànima esgarriada en processó darrera la banda de Dixieland; celebrem el Mardi Gras ballant al costat dels ancestrals indis i dels seus vestits espectaculars. I fem-ho sempre a través de la música, la música que podreu trobar a les Biblioteques de Badalona, a través de la guia que hem elaborat a partir del nostre fons audiovisual, i també des de la playlist de l'Spotify Biblioteques Bdn, que inclou una selecció de dues hores que no pots perdre't.

NEW ORLEANS MUSICAL

 

Guia creada per:
  • Badalona. Biblioteca Can Casacuberta
  • Badalona. Biblioteca Pomar
  • Badalona. Biblioteca Lloreda
  • Badalona. Biblioteca Sant Roc
  • Badalona. Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté
  • Badalona. Biblioteca Llefià - Xavier Soto

Data de creació: 19/05/2015

Última actualització: 28/04/2020

Seccions de la guia

Llibres

 Jazz : la historia completa
Jazz : la historia completa
Allen, Bob  
Barcelona : Robinbook, cop. 2007
 Diccionario del jazz
Diccionario del jazz
Carles, Philippe , Clergeat, André , Comolli, Jean-Louis  
Madrid : Anaya & Mario Muchnik, cop. 1995
 Gigantes del jazz
Gigantes del jazz
Jové, Josep Ramon  
Barcelona : Ma Non Troppo, 2011
 Nueva Orleans de cerca
Nueva Orleans de cerca
Karlin, Adam , Bartlett, Ray  
Barcelona : GeoPlaneta, 2019
Torna a l'inici