Guies de lectura

DEL DELTA A CHICAGO: un viatge pels diferents estils del blues

DEL DELTA A CHICAGO: un viatge pels diferents estils del blues

El Blues és un gènere musical  vocal i instrumental originari de les comunitats afroamericanes del sud dels Estats Units, on es va desenvolupar a partir dels Espirituals, cançons de pregària o cants de treball, entre d’altres.

A partir de 1929, amb la Gran Depressió, molts afroamericans van emigrar cap a les ciutats del nord dels Estats Units i nous gèneres musicals, com el blues elèctric, es van fer populars a ciutats com Chicago, Detroit i Kansas City (Missouri).

Els gèneres del blues, les seves estructures, melodies i escala han influenciat molts altres gèneres musicals del S.XX com el Rock and roll, el Jazz i la música Pop.

Els principals gèneres del blues actual són: Chicago blues, East Coast blues, West Coast blues, Delta blues, New Orleans blues, Detroit blues i Texas blues .

A la guia Del Delta a Chicago trobareu  els discos més  interessants de cada gènere disponibles al Fons de Blues de la Central.

 

Data de creació: 26/01/2024

Última actualització: 08/02/2024

Detroit blues


John Lee Hooker

​​​​​​​Interpretat per músics nascuts a la ciutat de Detroit, i per altres músics provinents del sud per treballar a les fàbriques d’automòbils durant la dècada de 1940 i 1960. Un estil que va sorgir a l’estat d’un dels barris predominantment negres de Detroit (Michigan), l’anomenat Black Bottom. Destaca la figura del guitarrista John Lee Hooker (1912-2001) que va incorporar el so pur del sur amb instruments amplificats amb una presència més important del baix i el piano.

Descripción de la imagen
 I can make that happen
I can make that happen
Bassett, Johnnie  
Grosse Pointe Farms : Mack Avenue, p. 2012
 The Best of Big Maceo :
The Best of Big Maceo :
Big Maceo  
El Cerrito : Arhoolie, p. 1992
 Snake eyes
Snake eyes
Burns, Eddie,  
Rockwell : Delmark, p. 2002
 Blues before sunrise
Blues before sunrise
Hooker, John Lee,  
Barcelona : PDI, [1984]
 Don't look back
Don't look back
Hooker, John Lee,  
[S.l.] : Universal, cop. 1997
 Decoration day blues
Decoration day blues
Jenkins, Bobo,  
[Detroit] : Soul Jam Records, [2021]
 Red dirt
Red dirt
Williams, Andre , Sadies , Sadies  
Chicago : Bloodshot, p. 1999
Torna a l'inici