Guies de lectura

Com gestionar la nostra salut emocional

Com gestionar la nostra salut emocional

Com gestionar la nostra salut emocionsl 

Guia creada per:
  • Sant Cugat del Vallès. Biblioteca Mira-sol Marta Pessarrodona
  • Sant Cugat del Vallès. Biblioteca Gabriel Ferrater
  • Sant Cugat del Vallès. Biblioteca Volpelleres - Miquel Batllori

Data de creació: 07/08/2023

Última actualització: 07/08/2023

Seccions de la guia

JOVES I ADULTS


 A solas
A solas
Congost, Silvia  
Barcelona : Zenith, 2019

L’autora mostra que una altra vida és possible fora de la parella. Deixant enrere clixés i idees preconcebudes, aquest llibre és una invitació a perdre la por a viure en soledat.

 Ansiedad : a mi también me pasa : manual práctico para jóvenes y adolescentes
Ansiedad : a mi también me pasa : manual práctico para jóvenes y adolescentes
Pérez-Bonaventura, Iris  
Barcelona : B de Blok, mayo de 2022

Manual orientat a adolescents i joves per tal de fer front al seu malestar emocional. És ple de recomanacions per tractar l’ansietat i els atacs de pànic i proporciona estratègies per gestionar l’estrés i reflexionar sobre la necessitat de preservar la pau interior i l’equilibri mental.

 Com fer que et passin coses bones
Com fer que et passin coses bones
Rojas Estapé, Marian  
Barcelona : Columna, 2019

Un dels factors més importants per millorar la nostra vida és saber entendre què ens està passant. De manera didàctica, l’autora d’aquest llibre ens ofereix consells molt pràctics i útils per procurar-nos una existència feliç desenvolupant l’assertivitat, evitar l’excés d’autocrítica i assumir una visió més optimista de la vida.

 El hombre en busca del sentido último
El hombre en busca del sentido último
Frankl, Viktor E.,  
Barcelona : Paidós, 2012

Aquest és un relat esfereïdor: el seu protagonista va sobreviure als camps de concentració nazis. Malgrat la duresa de la seva experiència vital, es postulà com un gran defensor de la vida i de la dignitat humana. El llibre és una reflexió sobre la capacitat humana de deixar enrere el passat i buscar un sentit a la vida.

 El monje que vendió su Ferrari
El monje que vendió su Ferrari
Sharma, Robin S.  
Barcelona : Debolsillo, 2003

Faula que narra la vida d’un advocat obsedit per l’èxit i els diners. En un moment donat, la vida se li capgira i el condueix a una crisi espiritual que el duu a plantejar-se un munt de qüestions existencials. Decidit a trobar-ne la resposta, emprendrà un viatge que el durà cap a l’Himàlaia.

 Troba la teva persona vitamina
Troba la teva persona vitamina
Rojas Estapé, Marian  
Barcelona : Columna, setembre del 2021

La psiquiatra, amb un estil molt divulgatiu, ens ajuda a entendre quin paper juga l’oxitocina en els nostres sentiments i quina importància tenen les persones que ens carreguen d’energia positiva a l’hora de viure una vida més plena i més satisfactòria.

 Una mente con mucho cuerpo
Una mente con mucho cuerpo
Molina, Rosa  
Barcelona : Paidós, octubre de 2021

El cos és la caixa de ressonància de les nostres emocions i el que sentim afecta cadascun dels seus òrgans. Per altra banda, el sofriment psíquic es tradueix en dolor, en trastorns alimentaris o en autolesions. Un somriure, una carícia o fer esport, poen ser molt útils abans d’arribar a aquests extrems. Aquesta guia us ensenyarà a fer front a l’adversitat i a controlar els estats d’ànim per protegir la vostra salut mental.

Torna a l'inici