Guies de lectura

Aproximació a la ciència-ficció

Aproximació a la ciència-ficció

La ciència-ficció es un gènere literari amb moltes definicions. Recollirem la definició que fa Miquel Barceló a la seva Ciencia ficción : nueva guia de lectura, on defineix la ciència-ficció com una literatura d’idees.  La ciència-ficció tracta sobre avanços científics i canvis socials en llocs i temps imaginaris i com afecten  a l'esser humà.

El primer que va fer servir el nom de “ciència-ficció” és l’escriptor Hugo Gersnback al 1926, però molts autors consideren Frankenstein de Mary Shelley (1818) el primer relat de ciència-ficció. 

Si bé en un principi la principal divisió de la ciència-ficció va diferenciar entre la ciència-ficció dura (hard) molt mes rigorosa i molt centrada en els aspectes científics i tècnics i una ciència-ficció “tova” (soft) més orientada a l'aspecte literari i interès en ciències com antropologia, psicologia o sociologia, actualment aquesta diferenciació està molt diluïda i les dues tendències es barregen.  

La literatura fantàstica és un dels gèneres de més èxit, històries que ens translladen a mons ficticis que no respecten les lleis de la realitat, amb diferents races o poders màgics on viure infinitat d'aventures.  

En la guia de lectura que us proposem trobareu diferents títols classificant-los segons el seus temes principals o subgèneres.

Guia creada per:

Data de creació: 06/07/2023

Última actualització: 20/02/2024

Viatges en el temps


 12 monos
12 monos
Gilliam, Terry , Willis, Bruce , Stowe, Madeleine , Pitt, Brad , Gilliam, Terry , Willis, Bruce , Stowe, Madeleine , Pitt, Brad  
[S.l.] : Columbia Tristar, cop. 2001
 22/11/63
22/11/63
King, Stephen  
Barcelona : Plaza & Janés, 2012
 Així es perd la guerra del temps
Així es perd la guerra del temps
El-Mohtar, Amal , Gladstone, Max  
[Girona] : Mai Més, març de 2020
 Crononautas
Crononautas
Millar, Mark , Murphy, Sean  
Torroella de Montgrí : Panini, DL 2016
 El Ministerio del tiempo
El Ministerio del tiempo
Sancho, Rodolfo , Garrido, Aura , Fresneda, Nacho , Olivares Zurilla, Javier , Olivares, Pablo , Sancho, Rodolfo , Garrido, Aura , Fresneda, Nacho , Olivares, Javier , Olivares, Pablo,  
Valladolid : Divisa, cop. 2015
 La Mujer del viajero en el tiempo
La Mujer del viajero en el tiempo
Niffenegger, Audrey  
Barcelona : DeBolsillo, 2006
 La Patrulla del tiempo
La Patrulla del tiempo
Anderson, Poul,  
Barcelona : Ediciones B, 2000
 Les Lluminoses
Les Lluminoses
Beukes, Lauren  
[Girona?] : Mai Més, març de 2021
Torna a l'inici