Guies de lectura

Patrimoni del Parc de la Serralada de Marina

Patrimoni del Parc de la Serralada de Marina

En aquesta guia volem mostrar el patrimoni que el Parc de la Serralada de Marina ofereix a les poblacions de Badalona, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Fost de Campsentelles i Tiana. 

1. Guies i rutes


Autoria: Diputació de Barcelona. Xarxa de Parcs naturals

El Centre de Documentació, situat a la Biblioteca Municipal Elisenda de Montcada, ofereix des del setembre de 2011 un servei bibliogràfic i documental adreçat a la recerca científica, planejament i gestió que es realitza en l'àmbit del Parc de la Serralada de Marina.

Autoria: Diputació de Barcelona. Xarxa de Parcs Naturals

a Xarxa de Parcs Naturals posa a l'abast de la ciutadania centres d'informació i documentació, itineraris senyalitzats i rutes guiades, museus i exposicions temporals, equipaments pedagògics i culturals, albergs, allotjaments rurals, àrees d'esplai i d'acampada, publicacions i audiovisuals, a més de cursos, tallers i estades ambientals; tot plegat per gaudir, conèixer i respectar el medi natural.

Autoria: Ajuntament de Badalona

L’Escola de Natura Angeleta Ferrer va entrar en funcionament l’any 1979, sent un dels primers centres d’educació ambiental de Catalunya. L’escola està situada a la masia de Can Miravitges, una masia senyorial del segle XVIII que es troba a la vall de Pomar, zona de gran importància natural molt propera a la serralada de Marina.

Autoria: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

El 19 de juny de 1987 s’inaugurava el Museu Torre Balldovina amb la missió de conservar, investigar i difondre el patrimoni cultural, monumental i natural de Santa Coloma de Gramenet.

Autoria: Museu de Badalona

El Museu de Badalona és una institució pública, sense finalitat de lucre, creada l’any 1955 per l’Ajuntament de la ciutat i regida per un Consell Rector. Es troba sobre les restes de l’antiga ciutat romana de Baetulo i constitueix una de les superfícies arqueològiques més grans de Catalunya.

Torna a l'inici