Guies de lectura

La planta baixa de Les Voltes s’ha vestit “tota de negra”

La planta baixa de Les Voltes s’ha vestit “tota de negra”

Hem omplert la planta baixa de la biblioteca de novel·les, cinema i còmics negres, tot coincidint amb la celebració de la BCN Negra que torna, de nou, del 3 al 13 de febrer a Barcelona. 

Trobareu novel·les recomanades per nosaltres amb molta cura dins del fons ampli que tenim a la nostra biblioteca en la categoria de novel·la negra. Històries escrites per autors de molts indrets del món. N’hi ha de nòrdics, francesos, americans, italians, espanyols, catalans... És per això que l’acció transcorre i ens transporta per diferents ciutats, diferents països, la novel·la negra no coneix fronteres. En trobareu unes quantes que centren el relat a Barcelona i Catalunya, escrites per autors com Carlos Zanón, Javier Cercas, Jordi Sierra i Fabra i molts altres. Enguany, dins la BCN Negra, han atorgat el premi Pepe Carvalho a l’autor Don Winslow (Nova York, 1953), del que trobareu llibres en aquesta exposició. Esperem que en gaudiu encara que us despertin emocions que poden treure-us la son.

El còmic també ha sigut un mitjà habitual del gènere negre, amb grans autors com Frank Miller, Ed Brubaker, Naoki Urasawa o Juan Díaz Canales. Trobareu obres d'aquests autors de renom però també petites joies negres, com BCN noire, Liquid memories, El Cas del tiquet misteriós o les adaptacions de la Trilogia del Baztán o Tatuaje

Per  a complementar l’oferta d’aquest gènere exposarem sèries de televisió de temàtica policíaca com La Caza, Hierro, la guardonada sèrie francesa Braquo, La línea invisible, o La Peste, sèrie ambientada a Sevilla durant els episodis de pandèmia del segle XVI, un dels mes importants de la història i la mort misteriosa de prostitutes a la ciutat.

Guia creada per:
  • Sant Vicenç dels Horts. Biblioteca Les Voltes

Data de creació: 02/02/2022

Última actualització: 02/02/2022

Novel·la negra ambientada a Europa

 A la recerca de l'April
A la recerca de l'April
Black, Benjamin  
Alzira : Bromera, 2011
 Así comienza
Así comienza
Abbott, Rachel  
Barcelona : Suma de Letras, marzo de 2020
 El Llegat dels espies
El Llegat dels espies
Le Carré, John,  
Barcelona : Edicions 62, 2018
 L'Efecte Frankenstein
L'Efecte Frankenstein
Barceló, Elia  
Barcelona : Edebé, 2019
 La Mort d'Ulisses
La Mort d'Ulisses
Markaris, Petros  
Barcelona : Tusquets, 2016
 Línia de quatre
Línia de quatre
Agut, Jordi  
Lleida : Pagès editors, octubre de 2019
Torna a l'inici