Guies de lectura

Coneguem a Maria Montessori...

Coneguem a Maria Montessori...

Aquest any se celebren els 150 anys del naixement de la pedagoga italiana Maria Montessori, que va renovar l’ensenyament amb el seu particular mètode, vigent avui dia a ple segle XXI. Fou una dona pionera i avançada al seu temps, única i extraordinària.

Per integrar l'educació Montessori a casa o a l'escola cal aplicar els principis fonamentals d'ordre, estètica, interès i objectiu. I on cada element té la seva raó de ser en el desenvolupament del nen o la nena. És important que ho fem tenint en compte les seves veritables necessitats i permetent-li ser autònom, participar en la cuina, neteja, responsabilitzar-se de les seves pròpies coses, realitzar les activitats al seu propi ritme.

Per això, és important trobar possibilitats d'oferir als nostres fills la llibertat d'escollir. Cal facilitar-los el temps que els permeti concentrar-se en la seva activitat escollida sense ser interromputs o molestats. Fins i tot l’activitat més insignificant pot ser de gran rellevància en el seu desenvolupament intern i cal permetre el temps necessari per a concentrar-se en l’activitat fins que aquesta acabi.

Una casa o una aula o escola Montessori promou la independència del nen o la nena en l'exploració i el procés d'aprenentatge. La llibertat i l'autodisciplina fan possible que cada infant trobi activitats que donen resposta a les seves necessitats evolutives.

Amb aquesta guia, us volem fer cinc cèntims sobre la seva vida i el seu mètode pioner en l'educació dels infants. Podeu consultar-la aquí

Guia creada per:
  • Tiana. Biblioteca Can Baratau

Data de creació: 10/10/2020

Última actualització: 14/10/2020

Torna a l'inici