Guies de lectura

Cinema en clau de Salut Mental

Cinema en clau de Salut Mental

El grup de treball sobre Salut Mental de les Biblioteques del Bages i Moianès hem preparat una selecció de pel·lícules que promouen una imatge no estereotipada de les persones amb problemes de salut mental.
El cinema, sempre que tracti la malaltia de forma rigorosa, és una excel·lent via per apropar-nos a la complexitat dels trastorns mentals, entendre’ls i relacionar-nos millor amb les persones que els pateixen.
De fet, alguns dels trastorns de personalitat, l’esquizofrènia, l’Alzheimer, l’autisme, la depressió i molts d’altres esdevenen un filó per a la indústria del cinema. No obstant, segons els mateixos experts, la majoria de les vegades la visibilitat que donen de les malalties mentals sol ser poc real, i, fins i tot, perillosa ja que ofereixen una imatge esbiaixada i amenaçadora dels trastorns mentals.
Us convidem, doncs, a apropar-vos a la realitat dels problemes mentals a partir de la narrativa dels protagonistes d’aquestes pel·lícules que hem seleccionat i que trobareu al fons de les nostres biblioteques i/o a la plataforma #eBiblio.

Data de creació: 01/07/2020

Última actualització: 01/07/2020

Seccions de la guia

Públic familiar


 Buscando a Dory
Buscando a Dory
Stanton, Andrew , Stanton, Andrew  
[Madrid] : Pixar, cop. 2016
 Del revés (inside out)
Del revés (inside out)
Docter, Pete , Docter, Pete  
[S. l.] : Disney Pixar, cop. 2015
 Frozen :
Frozen :
Buck, Chris , Lee, Jennifer , Buck, Chris , Lee, Jennifer  
[S.l.] : Disney, cop. 2014
Torna a l'inici