Guies de lectura

Sèries TV

Sèries TV

Mai s'havia prestat tanta atenció a les sèries televisives com en l'actualitat. Qui no és seguidor d'alguna o de diverses? El salt qualitatiu i l’oferta gairebé il·limitada han atret a milions de telespectadors que s’han convertit en un públic fidel.

Pels qui us vulgueu introduir en el món de les sèries o simplement esteu interessats en conèixer aquelles accessibles gratuïtament des de qualsevol biblioteca de la Xarxa Municipal, hem preparat la present guia que inclou una selecció de les quaranta millors realitzades durant el segle XXI.

Algunes es consideren ja veritables clàssics i altres potser no són tan conegudes. N’hi ha d’acabades i altres que continuen en curs (trobareu una indicació de les temporades disponibles quan no estan completes). Totes elles destaquen com a produccions força recomanables. 

 

 

 

Guia creada per:
  • Badalona. Biblioteca Sant Roc
  • Badalona. Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté
  • Badalona. Biblioteca Can Casacuberta
  • Badalona. Biblioteca Llefià - Xavier Soto
  • Badalona. Biblioteca Lloreda
  • Badalona. Biblioteca Pomar

Data de creació: 12/04/2020

Última actualització: 21/04/2020

2. Minisèries


 Fariña
Fariña
Ramón Campos (Creador) , Carlos Sedes , Jorge Torregrossa , Javier Rey  
Bambú Producciones
10 episodis, 2018

Galícia, anys 80. La crisi del sector de la pesca ha deixat sense feina a molts. El contraban de tabac és l'únic negoci rendible, però el tràfic de cocaïna encara ho és molt més. Sito Miñanco (Javier Rey) no està disposat a deixar passar aquesta possibilitat. 

 Heridas abiertas
Heridas abiertas
Marti Noxon, Jean-Marc Vallée (Creadors) , Amy Adams , Patricia Clarkson , Chris Messina  
Productora: HBO
8 episodis, 2018

La periodista Camille Preaker (Amy Adams), que va deixar el seu poble natal per escapar d'un ambient opressiu que gairebé li va costar la cordura, torna anys després a Wind Gap per cobrir la notícia de la desaparició de dues adolescents. Els fantasmes del passat no trigaran a reaparèixer i el desequilibri mental també. Basada en la novel·la de Gillian Flynn.

 Hermanos de sangre
Hermanos de sangre
Stephen Ambrose (Creador) , David Frankel , Kirk Acevedo , Eion Bailey  
Productora: HBO
10 episodis, 2001

Coproduïda per Steven Spielberg i Tom Hanks descriu les accions bèl·liques de l'Easy Company, batalló d'un regiment de paracaigudistes nord-americà que va lluitar a Europa durant la Segona Guerra Mundial. El guió ben documentat i un gran pressupost permeten una recreació històrica fidedigna i espectacular.

 Hijos del Tercer Reich
Hijos del Tercer Reich
Philipp Kadelbach (Creador) , Volker Bruch , Tom Schilling , Katharina Schüttler  
Productora: ZDF
3 episodis, 2013

Visió alemanya de la Segona Guerra Mundial a través dels ulls de cinc joves berlinesos (tres nois i dues noies) que, sense preveure un conflicte tan llarg i dur, prometen reunir-se quan s'hagi acabat. Un enfocament més personal que Hermanos de sangre que també deixa escenes efectives d'acció.

 Muerte en directo
Muerte en directo
Charlie Brooker (Creador) , Yann Demange , Andy Nyman , Drew Edwards  
Productora: Channel 4
5 episodis, 2008

Entretinguda sèrie de zombis del creador de Black Mirror, que transcorre en gran part a un plató de televisió on es grava un Gran Hermano. Del tipus "ràpid", són aquests uns zombis contra els que es tenen poques possibilitats de sobreviure, encara que els personatges, aillats del món, seran els últims en assabentar-se.

 Olive Kitteridge
Olive Kitteridge
Lisa Cholodenko (Creadora) , Frances MacDormand , Richard Jenkins , Bill Murray  
Productora: HBO
4 episodis, 2014

Adaptació d'una novel·la d'Elisabeth Strout que descriu vint-i-cinc anys del matrimoni disfuncional entre Olive (Frances MacDormand) i Henry (Richard Jenkins). Drama amb un treball interpretatiu excel·lent i un guió de gran valor humà que arribà molt endins.

Torna a l'inici