Guies de lectura

Una botiga dels horrors molt musical

Una botiga dels horrors molt musical

"The Little Shop of Horrors" és un musical rock creat l'any 1982 per l’Alan Menken i Howard Ashman basat en la pel·lícula homònima de sèrie B i de baix pressupost dirigida per Roger Corman el 1960. Després de l’èxit del musical, l'any 1986, es va tornar a fer una versió cinematogràfica dirigida per Frank Oz.

Estrenat originalment a l'OffBroadway, la música composada per Menken segueix l’estil del rock and roll d’inicis dels 1960 amb grans èxits com “Skid Rod (Downtown)”, “Somewhere That’s Green”, "Grow for me" o “Suddenly, Seymour”.

La història ens trasllada als anys 50 del segle passat al barri marginal d'Skid Row de Nova York per explicar-nos les aventures d’en Seymour, un noi ingenu i insegur que treballa a la floristeria Mushnik amb l'Audrey una noia rossa de la qual està platònicament enamorat. Per revifar les vendes de la floristeria Seymour comença a criar una estranya i rara planta que li va donar un xinès un dia d’eclipsi total i que aviat es convertirà en el centre d’atenció de la botiga i del barri. El que comença com un canvi cap a una nova i millor vida, acabarà convertint-se en un malson, ja que els gustos alimentaries de l'Audrey II, l’espectacular planta, són força peculiars. 

La botiga dels horrors a l'escena musical 

D’ençà de l’estrena de la producció original l’any 1982 a Broadway de Nova York,  el musical s’ha vist arreu del món inclosos els teatres catalans. 

El 29 de juliol de 1987 s’estrenava al Teatre Victoria la primera adaptació catalana d’aquest musical. Joan Lluís Bozzo va ser l’encarregat d’adaptar i dirigir el muntatge amb l’ajuda de la direcció musical de Víctor Ammann. Pep Anton Muñoz i Àngels Gonyalons van ser els protagonistes però realment l’estrella d’aquest espectacle va ser en Constantino Romero que posava la seva inoblidable veu a l’Audrey II, la planta gegant.

imatgeimatgeimatgeimatge

L’estrena de la versió en castellà, arribaria uns anys més tard. Al 2000 “La tienda de los horrores” va aterrar al Teatro Avenida de Madrid en un muntatge dirigit per Víctor Conde. La direcció musical anava a càrrec d’un jove Manu Guix (comptava amb només 19 anys) i el càsting estava encapçalat per Àngel Llàcer i Aurora Frías.

imatgeimatgeimatgeimatge

Després de trenta-dos anys de l’estrena a Barcelona torna a la ciutat comtal. El Teatre Coliseum és l’encarregat d’acollir aquest nou muntatge el 2019 sota la direcció d’Àngel Llàcer i la direcció musical de Manu Guix. Els protagonistes aquest cop seran Marc Pociello i Diana Roig, envoltats d’un elenc de primer ordre com Ferran Rañé, José Corbacho, i el grup The Sey Sisters. L'espectacle es podrà veure al Teatre Coliseum fins l'1 de desembre de 2019.

imatgeimatgeimatgeimatge

Crèdits de les fotografies © Dagoll Dagom © Jesús Alcántara, © MAE. Institut del Teatre © Pau Barceló © Tres per 3

El curt repartiment d'aquest musical - 8 actors, 6 músics i 5 ballarins - ha fet que aquesta obra musical sigui molt popular entre els grups d’aficionats i s’ha pogut veure al Teatre Sant Vicenç de Sabadell, al Centre Moral i Cultural de Poblenou de Barcelona o als Lluïsos d’Horta entre d’altres.  

[Seymour]

Et dono aigua clara,

Et poso al sol,

Però tu fins ara no em dones consol

I com una mare

No em canso de dir:

Si us plau, creix per a mi!

 

Data de creació: 30/10/2019

Última actualització: 08/11/2019

La botiga dels horrors al cinema

 La Tienda de los horrores (1960)
La Tienda de los horrores (1960)
Corman, Roger , Haze, Jonathan , Welles, Mel , Nicholson, Jack  
Barcelona : Manga, DL 1999
 La Tienda de los horrores (1986)
La Tienda de los horrores (1986)
Moranis, Rick , Greene, Ellen , Gardenia, Vincent , Oz, Frank  
La Laguna : Impulso, cop. 2008
 Little shop of horrors (Banda sonora)
Little shop of horrors (Banda sonora)
Menken, Alan  
New York : DRG, p. 2003
Torna a l'inici