Guies de lectura

Novel·la fantàstica

Novel·la fantàstica

Amb aquesta guia podràs endinsar-te de la mà de la literatura i el cinema en móns fantàstics a la recerca de la màgia i d'allò sobrenatural.

Guia creada per:
  • Premià de Dalt. Biblioteca Jaume Perich i Escala

Data de creació: 19/09/2011

Última actualització: 22/01/2015

Novel·les fantàstiques


 Antología española de literatura fantástica /
Antología española de literatura fantástica /
Martínez Martín, Alejo  
Madrid : Valdemar, 1999
 Beowulf
Beowulf
Kiernan, Caitlín R.  
Madrid : Espasa Calpe, 2007

Relat de l'èpic enfrontament entre el guerrer Beowulf i el malèfic Grendel, un ésser nauseabund que assola les terres del corrupte rei Hrogarth. D'aquesta manera, Beowulf incorre en la ira de la diabòlica i seductora mare del monstre i la seva lluita el converteix en heroi.

 Conan el cimmerio
Conan el cimmerio
Howard, Robert E.  
Barcelona : Timun Mas, 2005

El bàrbar cimmeri que amb la seva espasa s'obre camí a través de les terres de l'Edat Hiboria i que s'enfronta a poderosos fetillers, a criatures mortíferes i exèrcits de lladres i malvats.

 Contes fantàstics
Contes fantàstics
Poe, Edgar Allan  
Badalona : Sàpiens, 2005

Recull dels millors contes fantàstics d'un dels pares d'aquest gènere: Edgar Allan Poe.

 Crónicas de Elric de Melniboné, el emperador albino
Crónicas de Elric de Melniboné, el emperador albino
Moorcock, Michael  
Barcelona : Edhasa, 2006

Aquesta és la història d'Elric abans que fos anomenat Assassí de Dones, abans del col·lapse final de Melniboné.

 El Curioso caso de Benjamin Button
El Curioso caso de Benjamin Button
Fitzgerald, Francis Scott  
Barcelona : Lumen, 2009

Vuit petites obres mestres de l'autor d'El Gran Gatsby, entre acords de jazz i fum de tabernes clandestines. Els relats que componen aquesta antologia tenen un denominador comú: els seus protagonistes són homes ben plantats, disposats a gaudir de les desenfrenades nits novaiorqueses de principis del segle XX.

 El Libro de las sombras contadas
El Libro de las sombras contadas
Goodkind, Terry  
Barcelona : Timun Mas, 2009

Primer llibre de la saga de L'Espasa de la veritat.

 El Nebot del mag
El Nebot del mag
Lewis, C. S.  
Barcelona : Destino, 2005

Nàrnia, una terra habitada per Bèsties Parlants, on s'hi amaga una bruixa, on un nou món és a punt de néixer. Dos amics, víctimes del poder d'uns anells màgics, han estat enviats a un altre món dominat per una malvada bruixa que intenta convertir-los en els seus esclaus. Però de cop apareix l'Àslan, i amb la seva cançó va filant el teixit d'una terra nova que rebrà el nom de Nàrnia. Nàrnia, ... un món on tot és possible.

 El Nombre del viento: crónica del asesino de reyes: primer día
El Nombre del viento: crónica del asesino de reyes: primer día
Rothfuss, Patrick  
Barcelona : Plaza & Janés, DL 2009

En una fonda en terra de ningú, un home es disposa a relatar, per primera vegada, l'autèntica història de la seva vida. Una història que únicament ell coneix i que ha quedat diluïda després dels rumors, les conjectures i els contes de taverna que l'han convertit en un personatge llegendari a qui tots donaven ja per mort: Kvothe ... músic, captaire, lladre, estudiant, mag, heroi i assassí. Ara revelarà la veritat sobre sí mateix. I per això ha de començar pel principi: la seva infància en una troupe d'artistes itinerants, els anys malvivint com un lladregot als carrers d'una gran ciutat, i la seva arribada a una universitat on esperava trobar totes les respostes que havia estat buscant.

 El Ojo del mundo
El Ojo del mundo
Jordan, Robert  
Barcelona : Timun Mas, 1990

Primer dels volums que conformen la saga La Roda del Temps.

 El Oxford de Lyra
El Oxford de Lyra
Pullman, Philip  
Barcelona [etc.] : Ediciones B, 2004

Obra que complementa la trilogia de Matèria fosca composta per: Llums de nord, La daga i El llargavistes d'ambre.

 El Retorno de los Dragones
El Retorno de los Dragones
Weis, Margaret Baldwin , Hickman, Tracy  
Barcelona : Timun Mas, 2006

Primera novel·la de la sèrie Dragonlance, publicada en 1984 i que al seu torn és la primera part de la trilogia Cròniques de la Dragonlance, sent les altres dues La tomba de Huma i La reina de la foscor. Al costat de la sèrie Llegendes de la Dragonlance, les Cròniques són considerades habitualment com les novel·les principals de l'univers Dragonlance.

 El Tatuaje azul
El Tatuaje azul
Novak, Kate , Grubb, Jeff  
Barcelona : Timun Mas, 2000

Primer volum de la trilogia "Regnes Oblidats" La col·lecció de Regnes Oblidats és una sèrie de llibres de diversos autors basats en el món fictici de Regnes Oblidats, imaginat per Ed Greenwood com escenari de campanya per a les seves partides de Dungeons & Dragons.

 Els Altres mons de la literatura catalana: antologia de narrativa fantàstica i especulativa
Els Altres mons de la literatura catalana: antologia de narrativa fantàstica i especulativa
Martínez-Gil, Víctor  
Barcelona : Galàxia Gutemberg [etc.], 2004

Un viatge fascinant de més de dos segles a través dels millors relats fantàstics i de ciència-ficció de la nostra llengua: Jacint Verdaguer, Josep Carner, Mercè Rodoreda, Joan Perucho, Pere Calders, Manuel de Pedrolo, Terenci Moix, Josep Albanell, Màrius Serra, Albert Sánchez Piñol, i fins a cinquanta autors més ens descobreixen un dels territoris menys transitats i més misteriosos de la nostra literatura. Una selecció exhaustiva que reuneix noms consagrats amb veritables especialistes d'aquest gènere en l'antologia de narrativa fantàstica en català més completa de les publicades fins ara.

 Els Millors contes de la literatura fantàstica
Els Millors contes de la literatura fantàstica
Solé, Joan  
Barcelona : Columna , 2006

Antologia de relats breus dels grans mestres anglesos de la literatura fantàstica: Poe, Maupassant, Mérimée, Bierce, Dickens, M.R. James, W.W. Jacobs.

 Eragon
Eragon
Paolini, Christopher  
Barcelona: La Galera, 2006

El jove Eragon troba una estranya pedra que canviarà la seva vida i el conduirà a innombrables aventures.

 Jonathan Strange y el señor Norrell
Jonathan Strange y el señor Norrell
Clarke, Susanna  
Barcelona : Salamandra, 2005

A principis del segle XIX, les gestes del Rei Corb, el més gran de tots els mags de l'Edat Mitjana, perviuen en la memòria i la llegenda, però la pràctica de la màgia ha estat completament oblidada a Anglaterra. Fins al dia en què l'esquiu senyor Norrell, de Hurtfew Abbey, aconsegueix que les pedres de la catedral de York parlin.

 La Comunidad del anillo
La Comunidad del anillo
Tolkien, J. R. R.  
Barcelona : Minotauro, 2004

Primer dels tres llibres de la trilogia d'El Señor de los Anillos.

 La Crida de Cthulhu i altres narracions
La Crida de Cthulhu i altres narracions
Lovecraft, H. P.  
Barcelona : Laertes, 2010

Somiant que segueix el Conill Blanc, Alícia entra a la seva llodriguera i hi descobreix un món on tot és possible, el país de les meravelles. La mescla magistral de somni i realitat d'aquesta novel·la excepcional permet construir un espai imaginari, ple d'animals fantàstics i d'objectes animats, on Lewis Carroll ataca les convencions socials mitjançant la sàtira i la caricatura.

 La Historia interminable /
La Historia interminable /
Ende, Michael  
Madrid [etc.] : Alfaguara [etc.], 2005
 La Màquina del temps
La Màquina del temps
Wells, H. G.  
Barcelona : Empúries, 2008

La fantàstica història del Viatger del Temps, l'home que sabia que el temps no era sinó una mena d'espai i que va crear una màquina per viatjar en qualsevol direcció de l'espai i del temps.

 La Resistència
La Resistència
Gallego García, Laura  
Barcelona : Cruïlla, 2004

El dia que es va produir a Idhun la conjunció astral dels tres sols i les tres llunes, Ashran el nigromant es va fer amb el poder en aquell planeta. Al nostre món, un guerrer i un mag exiliats d'idhun han format la resistència, en la qual també hi ha Jack i Victoria, dos adolescents nascuts a la Terra. L'objectiu del grup és acabar amb el regnat de les Serps alades, però Kirtash, un jove i despietat assassí enviat per Ashran a la Terra, no els ho permetrà. Primera part de la trilogia Memòries d'Idhun.

 Las Nieblas de Avalón
Las Nieblas de Avalón
Bradley, Marion Zimmer  
Barcelona : Salamandra, 2006

La saga que consta dels següents quatre llibres: Mestra de màgia, La gran reina, El mascle rei i El presoner del roure.

 Pandora al Congo
Pandora al Congo
Sánchez Piñol, Albert  
Barcelona : La Campana, 2008

Marcus Garvey, empresonat a Londres, pot ser condemnat a mort. L'acusen d'haver assassinat dos germans, William i Richard, aristòcrates anglesos, en una expedició per trobar diamants a la selva del Congo. Per salvar Garvey, el seu advocat encarrega a un escriptor anònim que l'entrevisti a la presó i escrigui el relat del que va passar de debò a l'Àfrica, amb l'esperança que el llibre pugui ser útil per a la seva defensa. La història avança en dos escenaris molt contrastats: d'una banda, vivim la convencional societat anglesa del temps de la Gran Guerra, amb els pintorescos personatges de la pensió de la senyora Pinkerton; de l'altra, l'acció trasllada el lector a un llunyà racó de selva, on els aventurers descobreixen, atònits, un món subterrani estranyament habitat.

 Reckless: carn de pedra
Reckless: carn de pedra
Funke, Cornelia , Wigram, Lionel  
Barcelona : Estrella Polar, 2010

Durant anys, en Jacob Reckless ha gaudit dels secrets i dels tresors que s'amaguen darrere del mirall. Ara, però, caldrà que posi a prova tot allò que ha après. En John, el seu germà petit, l'ha seguit, i la màgia negra el convertirà en una bèstia si en Jacob no troba la manera de salvar-lo.

 Ronda de noche: una novela del mundodisco
Ronda de noche: una novela del mundodisco
Pratchett, Terry  
Barcelona : Plaza & Janés, 2010

Sam Vimes, l'inefable cap de la guàrdia d'Ankh-Morpork, viatja en el temps per atrapar un assassí i aturar una sagnant revolta. Quan Sam Vimes, duc de Ank, es troba en plena persecució d'un assassí en sèrie, és engolit per una tempesta juntament amb el criminal. En despertar, ha retrocedit trenta anys en el temps ... Ningú el coneix, l'assassí ha fugit i a més està a punt d'esclatar una revolució que obeeix a foscos propòsits. Una vegada més, Vimes prendrà el comandament per evitar un imminent bany de sang, fins i tot a risc de no poder tornar al seu món ni al seu temps!

 Tres contes fantàstics
Tres contes fantàstics
Stevenson, Robert Louis. , Wells, H. G.. , Dunsany, Edward John Moreton Drax Plunkett,  
Barcelona : Columna, 2000

Markheim, de Robert L. Stevenson, El País dels Cecs, de H.G. Wells, i Carcassona, de Lord Dunsay, són tres dels millors contes del gènere fantàstic.

 Un Mag de Terramar
Un Mag de Terramar
Le Guin, Ursula K.  
Barcelona : Proa, 2000

Primer llibre de la saga de Terramar. Ursula K. Le Guin és considerada una de les veus més sòlides i innovadores en el gènere de la ciència-ficció i la fantasia. La combinació d'una vasta cultura filosòfica i antropològica amb el do de la narració li ha permès crear amb tota vivesa i detall uns mons fantàstics i intemporals que han captivat diverses generacions de lectors.

Torna a l'inici