Guies de lectura

Cinema i capacitats diverses

Cinema i capacitats diverses

Les persones discapacitades sempre han estat representades al cinema, i cada vegada més i amb major força. No obstant això, aquest llenguatge global ha tractat al discapacitat de forma desigual presentant-lo, en una gran part de la filmografia, com un ser marginal, deforme i malvat o com el bon jan incapaç de fer mal a ningú.

No obstant això, el pitjor maltractament que pateixen els discapacitats al cinema és que, generalment, no se’ls veu com a qualsevol persona.

També hi ha pel·lícules on es mostra que es possible incloure a aquestes persones a la societat i precisament per això, les biblioteques hem començat un projecte de Biblioteques Inclusives que va néixer amb l'objectiu de poder establir uns mínims per aconseguir que totes les biblioteques públiques catalanes siguin espais inclusius, no només per complir amb tot el marc legal i teòric, sinó per donar oportunitat de futur a totes les persones amb discapacitat per tal de garantir la seva plena inserció a la societat.

Tot seguit us presentem un recull de pel·lícules amb protagonistes amb alguna discapacitat.    

Data de creació: 18/06/2018

Última actualització: 20/06/2018

Deformitats


 El Fantasma de la Ópera
El Fantasma de la Ópera
Julian, Rupert, , Griffith, Edward H. , Chaney, Lon, , Philbin, Mary, , Kerry, Norman, , Holden, William, , Bracken, Eddie, , Benchley, Robert, , Julian, Rupert, , Griffith, Edward H. , Chaney, Lon, , Philbin, Mary, , Kerry, Norman, , Holden, William, , Bracken, Eddie, , Benchley, Robert,  
Madrid : Círculo Digital, cop. 2002
 El Hombre elefante
El Hombre elefante
Hopkins, Anthony , Hurt, John , Lynch, David , Hopkins, Anthony , Hurt, John , Lynch, David  
[Madrid] : El País, 2008
 Freaks
Freaks
Ford, Wallace, , Hyams, Leila , Baclanova, Olga, , Browning, Tod, , Ford, Wallace, , Hyams, Leila , Baclanova, Olga, , Browning, Tod,  
[Madrid] : Turner, cop. 2004
 Máscara
Máscara
Cher , Elliott, Sam , Stoltz, Eric , Bogdanovich, Peter , Cher , Elliott, Sam , Stoltz, Eric , Bogdanovich, Peter  
[S.l.] : Universal, cop. 2003
Torna a l'inici