Detall guia
Guies de lectura
El Teatre
El teatre és una de les grans creacions de l'arquitectura clàssica. Al principi era un espai destinat a representacions religioses. Normalment les obres eren cerimònies de caràcter sagrat i, posteriorment, amb la popularitat de la literatura, s'hi van incloure elements essencials de la vida a les ciutats. Per als grecs, el teatre era una de les diversions principals. De les obres, n'apreciaven la lectura moral, ja que aquesta els aportava coneixements i cultura. A més, gaudien també de les crítiques fetes a l'autoritat i al poder.
El teatre esdevé, així, un art i, a la vegada, un espai relacionat amb la representació d'uns esdeveniments a partir d'una història protagonitzada per un o més personatges en un lloc i en un temps concrets i davant d'un públic. S'hi utilitzen elements com els discursos i els diàlegs, els gestos, l'escenografia, la música, el so i la dansa. És també un gènere literari que comprèn les obres concebudes per ser representades davant del públic. També s'utilitza el terme teatral com una metàfora, és a dir, per descriure alguna cosa feta amb vista a l'efecte, sigui dramàtic o còmic.
El fons de la Biblioteca compta amb un ampli ventall d'obres teatrals que abracen des de l'inici del teatre més clàssic fins al més contemporani i innovador sense oblidar-nos dels més petits. Maquillatge, disfresses, màscares, mim, història del teatre, escenografia, dansa i tot el que es pot utilitzar com a recurs escènic (guinyols, vestuari, il·luminació, decorats...) per recrear un temps i uns personatges.
Seccions de la guia
Literatura dramàtica - Assaig - Pedagogia teatral - Tècnica escènica - Tècnica teatral
Viatge a través d'un dels moviments culturals més decisius a la Catalunya de la segona meitat del segle XX: el que es coneix com a teatre independent.
Llibre adreçat als joves que s'inicien en aquesta professió, la de ser autor de teatre. Conté entrevistes amb 21 dramaturgs contemporanis, com José Sanchis Sinisterra, Alfonso Sastre, Ana Diosdado, Juan Mayorga, Laura Ripoll i Juan Carlos Rubio, entre altres.
Llibre de teoria teatral dedicat a explicar els conceptes sobre els quals es fonamenta la pràctica contemporània de la direcció actoral, i a afegir-ne de nous.