Guies de lectura

Economia social i solidària

Economia social i solidària

L'Economia social i solidària (ESS) és una activitat de producció, distribució, comercialització, consum i estalvi orientada a cobrir les necessitats humanes bàsiques i desenvolupada amb criteris democràtics, participatius, socialment responsables, sostenibles i respectuosos amb les persones, el medi ambient i els territoris.

Et presentem una guia que s'emmarca dins criteris de cooperativisme, comerç just i solidari, economia sostenible...

Data de creació: 05/07/2017

Última actualització: 06/07/2017

Economia social i solidària

Programa marc de cooperació público-privada, promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb la participació de la Confederació i les Federacions de cooperatives i La Confederació empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, amb la col·laboració de més de 100 institucions públiques i privades implicades en la creació i creixement d’empreses de l’economia social i cooperativa.

Programa marc de cooperació público-privada, promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb la participació de la Confederació i les Federacions de cooperatives i La Confederació empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, amb la col·laboració de més de 100 institucions públiques i privades implicades en la creació i creixement d’empreses de l’economia social i cooperativa.

És un espai de participació per a totes les persones i organitzacions que volen contribuir a la construcció d’un model econòmic amb valors ètics (Mercat ètic europeu).

AERESS es una asociación sin ánimo de lucro constituida en 1994 como una plataforma estatal de entidades solidarias que se dedican a la reducción, reutilización y reciclaje de residuos, con un objetivo de transformación social y de promoción de la inserción sociolaboral de personas en situación o en riesgo de exclusión social.

FETS-Finançament Ètic i Solidari, és una associació de segon nivell, que agrupa entitats del Tercer Sector i l'Economia Social i Solidària que volen promoure el finançament ètic i solidari al nostre país.

El blog Cáritas con la Economía Solidaria quiere mostrar la opción y el impulso que Cáritas da y quiere seguir dando a este modo diferente de entender la economía entroncando dicha apuesta en su misión de promover el desarrollo integral de las personas y los pueblos, especialmente de los más pobres y excluidos.

La Confederación Empresarial Española de Economía Social (CEPES), constituida en 1992, es una confederación empresarial, de ámbito estatal, cuyo carácter intersectorial la convierte en la máxima institución representativa de la Economía Social en España, constituyéndose como una plataforma de diálogo institucional con los poderes públicos.

Programa de promoció de l'emprenedoria cooperativa, social i solidària impulsada per dones. Ets dona i tens un projecte amb impacte social o ambiental i vols impulsar-lo?

Portal web de recursos documentales sobre economia social y solidaria.

En aquesta FESC 2017 volem aprofundir en aquestes nocions de què és allò comú i com garantim que el que creem hi pertanyi. Enfront d’un capitalisme individualista i privatiu, volem construir una economia col·lectiva i accessible.

El Observatorio diseña y ejecuta diversos proyectos para otras entidades, con la finalidad de potenciar la economía solidaria, así como ofrecer servicios a las entidades sociales y empresas de inserción.

El Portal de Economía Solidaria es un espacio dirigido a todos los sectores sociales, económicos, políticos y particulares como lugar de encuentro, reflexión, participación, adhesión, y comunicación sobre estructuras económicas solidarias con el "ser humano", la sociedad y el planeta.

Mercat Ecosol és una comunitat de crèdit mutu sense interès entre entitats, empreses, professionals i persones en general, de l'economia social i solidària de Catalunya, que utilitza la seva pròpia moneda electrònica, l'ecosol, com a mitjà de pagament substitutiu a la moneda oficial.

La Xarxa d’Economia Solidària (XES) és una organització formada per més de 300 sòcies. Defensa un sistema econòmic respectuós amb les persones, el medi ambient i els territoris que funciona sota criteris democràtics, d’horitzontalitat, transparència, equitat i participació.

La Xarxa d'inserció sociolaboral, actualment Xarxa d'economia social de Barcelona, es va constituir el mes d'abril de 2006 amb la finalitat de potenciar l’Economia Social a la ciutat per impulsar l’emprenedoria social i la innovació social, afavorir la inserció sociolaboral de les persones en risc d’exclusió i dels col·lectius més vulnerables, així com visualitzar bones pràctiques per part de les empreses socials, i també de la RSC de les empreses mercantils.

Torna a l'inici