Guies de lectura

Marroc, el veí desconegut

Marroc, el veí desconegut

El Marroc és un gran desconegut per a la majoria de nosaltres, tot i haver viscut forts lligams al llarg de la història, des de l'època colonial i les guerres d'Àfrica fins als moviments migratoris actuals.

Posseeix una literatura de viatges que ens sorprèn no només per la seva abundància, sinó també perquè hi destaquen autors com Paul Bowles o Edith Wharton. Escriptors com Abdellah Taïa, Mohammed Akalay i Larbi El-Harti han mostrat, a través de les seves novel·les, els racons del nostre país veí.

Per descomptat, no podem deixar de recomanar la seva extraordinària gastronomia ni de visitar alguns dels racons més bonics, com ara les muntanyes del Rif.

Deixeu-vos seduir per aquest magnífic país, gaudint d'aquest recull d'imatges a Flickr.

Guia creada per:
  • Barcelona - Sant Martí. Biblioteca Camp de l'Arpa - Caterina Albert

Data de creació: 22/02/2017

Última actualització: 25/02/2017

Excursionisme

 Trekking Marruecos
Trekking Marruecos
Galdón López, Ramón.  
Madrid : Desnivel, 2015.

Les muntanyes del Rif, al nord del Marroc, són un magnífic terreny d’aventura on podem gaudir d’una natura salvatge en el seu estat més pur, a més de conèixer una exòtica cultura, tot això a tan sols dues en cotxe des de Ceuta o Tànger. Dintre d’aquest territori trobem l’àrea protegida del Parc Nacional de Talassemtane, on tenen lloc els trescs (trekking) i excursions proposats en aquesta guia.

Un extraordinari espai natural que ens ofereix també la possibilitat de practicar altres activitats com l’escalada, el barranquisme i l’espeleologia, i amb la ciutat de Chefchaouen (la Ciutat Blava) com a població de referència.

Es proposen 19 rutes a peu, tan circulars com lineals i per a tot tipus de caminadors. Des d’un fàcil passeig que recorre les poblacions de la vall, fins a ascensions als cims més elevats de la zona com el Jbel Kelâa (1.616 m), el Jbel Sfiha Telj (2.038 m) o el Jbel Tissouka (2.100 m), entre d’altres.

Torna a l'inici