T'agrada cuinar?

  • Tripa de bacallà amb pèsols, ceps i tòfona.

En Ricard López, cuiner de Callús i usuari del Bibliobús Cavall Bernat ens envia aquesta recepta molt senzilla, colorida i nutritiva. 

Ingredients (4 persones):

400g. de pèsols.
200g. de tripa de bacallà ja dessalada.
10g. de ceps secs
10g. de tòfona fresca
Nou de mantega
Sal i oli d´oliva


Elaboració:

La tripa de bacallà es una part del bacallà poc coneguda però extraordinàriament melosa i apreciada en gastronomia, es pot comprar en qualsevol bacallaneria o be en botigues de salaons. Es una peça prima i per tant necessita un dessalat  mes  curt; el posarem en remull amb el triple de volum d aigua que de bacallà i el tindrem entre 17 i 24 hores a la nevera,  un cop remullada li podrem  arrencar el tel negre fàcilment, després el posarem en una olleta amb aigua freda i la posarem al foc fins que arranqui el  bull i el deixarem refredar dins la mateixa  aigua.
Posarem una mica d´oli i la nou de mantega en una cassola i farem coure els pèsols  a foc suau uns deu minuts i hi afegirem els ceps ja remullats, la tripa de bacallà tallada a trossos i un got de l´aigua de bullir el  bacallà una mica de sal i un rajolí d´oli i el deixarem una estona al foc i el remenarem de tant en tant, pararem el foc i finalment ratllarem la tòfona ratllada sobre els pèsols i servirem els plats. 

 

 

 A les biblioteques trobaràs: