Les biblioteques recomanen

  • La Bomba

    Alcante

    Barcelona : Norma Editorial, abril de 2021

    El 6 d'agost de 1945, una bomba atòmica va destruir Hiroshima. Un tràgic esdeveniment històric que va posar fi a la guerra i va fer que la humanitat entrés en una nova era. Però en quines circumstàncies es va crear la bomba? Com es va prendre la decisió de llançar-la? I per què sobre Hiroshima? Quins van ser els principals actors -il·lustres o desconeguts- d'aquest drama? Quins van ser els efectes de l'explosió? Què van viure les víctimes?

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    29/09/2021
  • Crónicas de juventud

    Delisle, Guy

    Bilbao : Astiberri, mayo 2021

    Una galeria de personatges pintorescos, els treballadors amb els que Guy Delisle, llavors estudiant d'art, va compartir la seva vida quotidiana durant tres estius. Avui, aquests treballadors cobren vida a través de la ploma de Delisle, a l'igual que la fàbrica, que és sens dubte la protagonista de la història. En efecte, Guy Delisle no escatima en detalls sobre el funcionament de les màquines, les tasques repetitives que han de realitzar els empleats, els perills als quals s'enfronten ...

    * Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    29/09/2021
  • Carta blanca

    Lafebre, Jordi

    Barcelona : Norma Editorial, abril de 2021

    De tant en tant és necessari que les coses surtin bé, ni que sigui al final de tot. Aquí la cosa acabarà molt bé, però no és cap spoiler, no patiu. La història comença pel final i acaba pel principi. M'explico, és una desconstrucció en tota regla, o un viatge invers al fons dels protagonistes, que porten tota una vida buscant-se alhora que esquivant-se amb un sol resultat: l'enyorança i l'atracció.

    Potser l'exposició ha semblat una mica confusa, però és així, tal qual raja. L'amor platònic que llinda entre l'Ana i el Zeno els portarà, en forma de cercle, a preguntar-nos que hagués passat si haguessin triat altres camins i altres decisions.

    Cap dels dos podria sospitar que el que un dia naixeria dins seu, els portaria a viure les seves vides sense oblidar mai l'un a l'altre, els quals efectivament no hi estaven inclosos. Cadascú tria una vida diferent ben lluny de l'altre, vivint-la en plena llibertat i, quan s'escau, escollint altres parelles que també estimaran. Però en el fons de tot, res canvia, no deixen d'empaitar-se ja sigui per correu ordinari, per telèfon, o a la llum de la lluna.

    Estem davant d'un còmic romàntic d'aquells que per sort et deixen un somriure d'orella a orella (llegiu també Los Buenos veranos; Zidrou/ la febre. Norma) tan necessari sempre. El barceloní Jordi Lafebre s'enfronta aquí tant al guió, com al dibuix, com als colors (amb l'ajut de Clémence Sapin) i ho fa de manera excel·lent. Narrant la història d'una manera molt interesant i atractiva, amb el seu habitual sentit de l'humor. Molt idealitzada també, però d'acord amb el resultat, com a lectors, li permetrem sempre. El dibuix és magnífic, Lafebre és un dibuixant sobre dotat amb una enorme capacitat per donar vida i perfilar els seus personatges. Amb aquest toc caricaturesc tan reconeixible que sempre aplica de manera mesurada. Tot plegat el resultat és brillant.

    Al final la conclusió s'emmiralla en el principi per tancar-se, així que mai és tard si la dita és bona.

    Recomanat per Jaume Vilarrubí. Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà

     

    12/09/2023
  • Oleg

    Peeters, Frederik

    Bilbao : Astiberri, abril 2021

    Vint anys després de Píldoras azules, Frederik Peeters torna a parlar de si mateix, però canvia la primera persona per la tercera. El seu avatar Oleg li permet difuminar les línies per aprofundir en el seu ofici de dibuixant, i també assenyalar algunes de les contradiccions que turmenten el nostre temps: la ultramodernitat tecnològica i el pensament reaccionari, el culte a la superficialitat i la recerca de l'autenticitat, la sobreabundància i la confusió.

    **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    13/07/2021
  • Contrapaso :

    Valero, Teresa

    Barcelona : Norma Editorial, marzo de 2021

    Madrid, 1956. Léon Lenoir, fill d'un comunista mort en la Guerra Civil, i Emilio Sanz, militant falangista, investiguen per a la secció de successos de "La Capital" crims que xoquen amb la imatge idíl·lica que el dictador vol donar de país. La seva temerària necessitat de revelar la veritat després d'un suposat suïcidi els portarà a enfrontar-se a la repressió de la dictadura i a desvetllar una fosca trama que implica a alguns dels metges més prestigiosos de el règim. Teresa Valero ens ofereix en Contrapàs un exemplar thriller social que mostra les mentides d'un franquisme capaç d'estrangular amb els seus tentacles qualsevol forma de dissidència. 

    **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    13/07/2021
  • Negra: La vida desconocida de Claudette Colvin

    Plateau, Émilie

    [Barcelona] : Duomo Ediciones, febrero de 2021

    Inspira profundament. Posa't en la pell de Claudette Colvin, una adolescent negra de 15 anys que viu a la Alabama dels anys cinquanta. Des de sempre, blancs i negres han d'estar separats, i l'incompliment està castigat amb pena de presó o de mort. Però avui canviaràs la història.

    **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    06/07/2021
  • Little bird

    Van Poelgeest, Darcy

    Madrid : Nuevo Nueve, marzo de 2021

    Les flames d'una revolta. El foc de la venjança. Res sembla ser capaç d'aturar l'expansió de l'Imperi nord-americà sota el jou d'un govern ultranacionalista i teocràtic. A Amèrica del Nord la guerra ha durat 30 anys i no deixa més que flames i desolació. Per Little Bird, ha arribat el moment de sortir a la carretera. Amb tan sols dotze anys, aconseguiran els joves métis reviure la resistència canadenca i descobrir la seva veritable identitat?

    **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    06/07/2021
  • Temporada de Rosas

    Wary, Chloé

    Bilbao : Astiberri, febrero 2021

    Aquest curs la Bàrbara ha d'estudiar per a la selectivitat. Però el que li interessa és el futbol. Bàrbara és la capitana de les Roses, l'equip femení del club de la seva ciutat i, aquesta temporada, ella i les seves companyes tenen ganes de victòria. No obstant això, malgrat els durs entrenaments, el club local es queda sense subvencions i decideix afavorir a l'equip masculí per a portar-lo al campionat. Les jugadores hauran d'elevar la seva veu per a lluitar contra la injustícia...

    Chloé Wary s'inspira en la seva adolescència en els suburbis de París, així com en la seva pròpia experiència com a jugadora en el club de la seva ciutat. La Barbara i les seves amigues encarnen una feminitat forta, potent i assumida. La droga i la violència existeixen, però, malgrat els clixés, una pot viure aliena a això. Nosaltres en el barri no ens amagàvem en les ombres, el carrer era nostre!”.

    Temporada de Roses, íntegrament dibuixat amb retoladors de colors, va rebre el Premi del Público en el Festival de Còmic de Angoulême 2020 i el Premi Artemísia de creació femenina 2020 en la categoria emancipació. 

    **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    17/06/2021
  • Los Siete magníficos

    Waid, Mark

    Torroella de Montgrí (Girona) : Panini España, S.A., [2020]

    Els Venjadores han mort. Llarga vida als Venjadores! El Capità Amèrica, Thor, La Visió i Iron Man estan vivint les seves vides, sense llaços amb el grup, però quan una nova amenaça vinguda de les estrelles assenyala el nostre món, el destí els uneix de nou, al costat dels més joves herois de Marvel: Miles Morals, Nova i Ms. Marvel!

    05/05/2022
  • Tonta

    Hernández, Jaime

    Barcelona : Ediciones La Cúpula, S.L., enero de 2021

    Tonta, el veritable nom del qual és Anoush encara que ningú el faci servir , és el personatge triat per Jaime Hernandez per a continuar la saga de Locas. En aquest còmic  seguirem a la nostra protagonista en un estiu que comença a casa de la seva germanastra Vivian i, com sol ser costum amb Jaime Hernandez, es va complicant per moments.

    **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    06/07/2021
  • Metamorfosis BL

    Tsurutani, Kaori

    Barcelona : Norma, [2020]-

    Als seus 75 anys, la Ichinoi gaudeix d'una vida tranquil·la i plaent, encara que una mica solitària després de la defunció del seu espòs. Una tarda, entra en una llibreria i compra per impuls un manga degut a la seva bonica portada. El que no imaginava era que es tractava d'un boys’ love, una història de relacions homosexuals masculines! Però lluny d'escandalitzar-se, s'emociona tant que torna pel segon tom...

    **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    17/06/2021
  • Bajo la luna :

    Myracle, Lauren

    Madrid : Editorial Hidra, enero 2021

    Bajo la Luna és la nova versió de la superheroïna de DC Catwoman, però enfocada a un públic més juvenil. Aquesta novel·la gràfica segueix la dinàmica de la col·lecció DC Young Adult amb altres títols publicats com Harley Queen: cristales rotos , Raven o Wonder Woman: Warbringer.

    Descobreix la història de Selina Kyle, una noia d’institut solitària, incompresa i amb greus problemes familiars. Des de ben petita, la Selina ha hagut de conviure amb els diverses parelles sentimentals de la seva mare, però la convivència amb el darrer, en Dernell, es convertirà en insuportable. Després de la darrera discussió amb en Dernell, la Selina es veurà forçada a prendre la decisió de marxar de casa. Està completament sola i haurà espavilar-se per a poder sobreviure. Per sort, ben aviat trobarà aliats...

    L’autora és Lauren Myracle, una reconeguda escriptora de literatura juvenil nord-americana. Gràcies als seus coneixements en psicologia, té una experiència que plasma contínuament en les seves obres. L’obra està il·lustrada per Isaac Goodhart, on utilitzarà els tons blaus per a tota la història i els grisos per a traslladar al lector en una altra línia temporal. Unes il·lustracions ben treballades i amb molts detalls en cada una de les vinyetes. La seva lectura és fluida i de ben segur que els joves lectors s’hi sentiran força identificats.

    Descobreix amb Bajo la luna : una historia de Catwoman el camí que portarà a la jove i rebel Selina a convertir-se en un una de les més grans antiheroïnes de la història del còmic. I també podreu descobrir una nova versió d’un Bruce Wayne adolescent i que ja coneixia a la Selina de la infància.

    Recomanat per Núria Maymo Olle. Biblioteca les Voltes Sant Vicenç dels Horts

    16/06/2021
  • Last man

    Balak

    Madrid : Diábolo, 2014-

    Una de les millors, més trepidants i més additives sagues del còmic modern adreçat a joves i feu-me cas, no tant joves. Amb una narrativa àgil i cinematogràfica on les vinyetes van caient una darrere l’altra sense que no puguem desenganxar els ulls del paper. Podem parlar sense cap tipus de vergonya que estem davant d’un manga europeu, tant pel format, tipus de paper, pàgines introductòries acolorides i la resta en blanc i negre, complements paròdics al final habituals en molts mangues, etc.

    Ningú que hagi estat lector de Bola de Drac no deixarà de caure rendit davant aquest Last man, així que imagineu el potencial lector que poden captar aquests 12 volums mes un especial complementari (Last man Stories). Acció a dojo, fantasia, màgia, amor, i molt d’humor esquitxen totes les heroïcitats dels diferents protagonistes d’aquest còmic.

    Què de que va? Això es casi el de menys però si encara us cal per llegir-lo us explicaré que en un entorn aparentment medieval, el jove Adrian Velba es prepara per al gran torneig anual organitzat pel rei Virgil quan sobtadamentha de canviar de company de lluita per un estranger acabat d’arribar: Richard Aldana. Punt de partida. Això es tant sols un començament, una porta d’entrada a un univers transdimensional d’herois i víctimes, princeses i cavallers, i...motoristes.

    Una de les curiositat es que aquest còmic està fet a sis mans entre Balak (pseudònim de Yves Bigerel), Michaël Sanlaville, i Bastien Vivès, si, el mateix Vivès de El gusto del cloro (Diábolo, 2009); Una hermana;(Diábolo, 2017) o Catorce de julio (Diábolo, 2020).

    A França la popularitat d’aquesta saga ha estat tal, que fins i tot ha derivat en un spin off d'un dels protagonistes en forma d'animació:

    Insisteixo: Garrotades i petons de moltíssima qualitat, cosa menys habitual del que pot arribar a semblar. Puc tornar a insistir?

    Recomanat per Jaume Vilarrubí. Bib. Josep Soler Vidal de Gavà

    13/12/2021
  • La Maldición

    Albert, Adrien

    Bilbao : Astiberri, marzo 2020

    La maldición presenta l’amistat entre una curiosa parella: un bou, Morino, i un esquelet verd, Claudio. La història comença quan Morino, de manera accidental, desperta el son de Claudio i es veuen obligats a romandre junts per una maledicció que diu: A un esqueleto despertarás y junto a él te quedarás. A partir d’aquí, comença la seva vida en comú i unes vacances en caravana a la costa. Claudio és un esquelet entranyable que descobreix el món amb ulls nous i innocència (el mar, el vent, la pluja...).

    El còmic, organitzat en capítols curts, mostra amb tocs d’humor  les aventures i desventures dels dos personatges i l’evolució de la seva relació. El lector observarà com de mica en mica neix la complicitat entre ells deixant enrere els prejudicis inicials.

    Properament, es publicarà el segon volum de la sèrie: ¡Feliz cumpleaños1!

    Recomanat per Mireia Martínez Bailón. Biblioteca Ernest Lluch i Martín. Vilassar de Mar.

    21/09/2023
  • Matadero cinco, o, La cruzada de los niños :

    North, Ryan

    Bilbao : Astiberri Ediciones, diciembre 2020

    Primera adaptació al còmic de la novel·la original de Kurt Vonnegut, dibuixada per Albert Monteys, és alhora una mirada mordaç a l'horror i la tragèdia de la guerra, on els nens són enviats al capdavant i moren (així va ser i serà), i un commovedor examen del que significa ser un humà fal·lible. Publicada per primera vegada en 1969 en plena guerra de Vietnam, el potent missatge antibel·licista de la novel·la, l'humor negre i absurd i les agudes observacions de la naturalesa humana conserven tota la seva vigència. 

    **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    17/06/2021
  • Algo extraño me pasó camino de casa

    Gallardo, Miguel

    Bilbao : Astiberri Ediciones, diciembre 2020

    El còmic explica que, a principis del 2020, Miguel Gallardo estava molt cansat i tenia el ferm propòsit de prendre's un mes sabàtic, després de l'aparició de la seva obra María i jo. Però el dolor recurrent que sent damunt de l'ull i al costat de l'orella, s'agreuja amb una sèrie de símptomes que indiquen que alguna cosa va malament. Així que s’adreça  a l'hospital de Sant Pau on li diagnostiquen un glioma de quatre centímetres en el cervell. 
    Després de l'operació per a extirpar-li el tumor, surt de l'hospital el dimarts 4 de març i aterra en un món que no s'assembla en res al qual va deixar a la seva entrada, ja que la pandèmia ha canviat els costums de tot el món. Un escenari nou amb unes mesures excepcionals que ha de compatibilitzar amb les seves sessions de radioteràpia. 
    Com ell mateix confessa en les seves pàgines, aquest còmic és la seva manera d'intentar explicar i comprendre com ha estat el seu any 2020, a més de tractar d'ajudar a la gent que està vivint una situació similar a la seva i una defensa decidida de la sanitat pública, que tant ha patit durant la pandèmia
    Gallardo ens relata amb molt d'humor, honestedat i desimboltura la seva experiència, no sols amb el càncer, sinó també amb la pandèmia, ja que no sols reflecteix com l'ha viscut ell, també com l'hem passat tots nosaltres.. L'autor català ofereix  una visió desdramatitzada  i tracta de buscar la part positiva de la seva situació, actitud que es repeteix a les totes seves obres, 

    Extret de : Zonanegativa.com

    **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    17/06/2021
  • Sentient

    Lemire, Jeff

    Torroella de Montgrí (Girona) : Evolution Comics, [2020]

    Benvinguts al SS Montgomery. Després que un atac aniquili a cada adult a bord d'aquesta colònia espacial, Valerie, la intel·ligència artificial a càrrec de la nau, ha de protegir els nens supervivents. Mentre són perseguits per perilloses forces, superarà Valerie la seva programació i es convertirà en una salvadora per als nens?

    Un còmic a càrrec dels guanyadors del Premi Eisner Jeff Lemire (Black Hammer) i Gabriel Hernández-Walta (La Visión).

    **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    14/06/2021
  • Mono de trapo :

    Millionaire, Tony

    Sevilla : Editorial Barrett, septiembre de 2020

    Tío Gabby i Don Cuervo són dos ninos de drap: un mono i un corb, respectivament. Don Cuervo pateix certa disfuncionalitat química fruit del consum de substàncies etíliques. Tío Gabby està posseït per una ànima càndida i una ingenuïtat perillosa. Tot plegat fa que qualsevol anàlisi sobre l’entorn els condueix a conclusions errònies que donen lloc a accions amb conseqüències imprevisiblement desastroses. Però, per als lectors, aquestes històries són una font continua d’hilaritat que arrenquen més d’una riallada.

    Per altra banda, el talent de Tony Millionaire com a il·lustrador és evident. Els seus dibuixos a ploma són una delícia per a la vista. A més, les històries estan contextualitzades a les darreries del segle XIX, la qual cosa ens permet gaudir de l’arquitectura d’aquesta època a través de fabulosos dibuixos interiors i exteriors de monuments victorians dels Estats Units.

    Recomanat per David Garcia. Biblioteca Central de Cornellà

    13/12/2021
  • Regreso al edén

    Roca, Paco

    Bilbao : Astiberri Ediciones, diciembre 2020

    Un deliciós homenatge de l’autor a la seva mare, la seva família i a la generació de la postguerra i la dictadura.

    L’autor parteix d’una fotografia familiar presa a la desapareguda platja de Nazaret, a València, i la importància que va tenir la captura d’aquest instant per a la seva mare. Estem davant d’una obra plena de recursos gràfics i narratius d’un creador que sap posar l’accent en les persones, en les seves esperances, emocions i misèries. Sense oblidar el rigor històric que mereix recuperar una de les èpoques més fosques de la nostra història recent.

     

    No somos nada sin un pasado. Lo necesitamos para sentirnos parte de algo más grande y antiguo que llamamos ancestres, humanidad...

    Paco Roca

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    17/04/2021
  • Sara

    Ennis, Garth

    Torroella de Montgrí (Girona) : Evolution Comics, [2020]

    Leningrad, hivern de 1942. Les franctiradores soviètiques lluiten contra els nazis en les dures conteses de la II Guerra Mundial al front rus. Entre elles destaca Sara, una implacable i letal soldat de l’Exèrcit Roig, que comença a qüestionar-se el seu lloc i funció destructora en aquella guerra.

    L’autor entra en el gènere bèl·lic per narrar la vida de Liudmila Pavlichenko, considerada la millor franctiradora de la història.

    Ressenya a Zona negativa

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    12/04/2022
  • Estela Plateada

    Slott, Dan

    Torroella de Montgrí (Girona) : Panini España, S. A., [2019]

    Estela Plateada és un còmic divertit on els seus protagonistes viuen un bon nombre d'aventures, normalment autoconclusives, per tot tipus de planetes. Acció en clau "road space opera", on serem testimonis de situacions delirants que ens deixaran amb un somriure a la boca, però que també ens poden deixar el cor encongit i, fins i tot, fer-nos plorar una miqueta. En les quasi set-centes pàgines d'aquest volum, també hi ha moment ambientats en el nostre planeta, moments puntuals en els quals els autors ens donaran la seva visió sobre els tòpics del gènere de superherois.

    Una de les millors versions de Estela plateada de tots el temps, i que ens ve acompanyat d'una edició de Panini en tapa dura molt curada amb un paper de qualitat, amb un tamany una mica més gran de lo habitual, amb molts extres i, fins i tot, un pòster desplegable en el seu interior.

    Premi Eisner 2016

    ​​​​​​​Recomanació feta per la Biblioteca Can Peixauet

    19/03/2021
  • Érase una vez dos princesas

    O'Neill, Katie

    Barcelona : Brúfalo Lector Ediciones S. L., noviembre de 2019

    Un còmic amb prínceps, princeses, herois i heroïnes que trenquen estereotips. Una història queer i de tints feministes que revisa el gènere del conte de fades. Personatges amb inseguretats i pors que busquen el seu propi destí, realitzant un camí de creixement i superació personal.

    La valenta Amira rescata a la dolça Sadie de la torre on està confinada. Després topen amb un príncep en dificultats, Vladric o Caraculo com elles l’anomenen, i junts emprenen aventures.

    Un còmic fresc amb un llenguatge directe i sense pèls a la llengua. 

    De la mateixa autora, també disponible La Sociedad de los Dragones de Té, El festival de los Dragones de Té i la Bahía Acuicornio.

     

    Recomanat per Mireia Martínez Bailón. Biblioteca Ernest Lluch i Martín. Vilassar de Mar.

    22/09/2023
  • Yo, mentiroso

    Altarriba, Antonio

    Barcelona : Norma Editorial, diciembre de 2020

    Els caps de tres dirigents polítics acusats de corrupció apareixen en tres orbs de vidre. Les seves declaracions al judici podrien fer caure el govern de torn. Tothom vol esbrinar què ha passat sense que la veritat l’esquitxi directament. Adrián, assessor de comunicació del partit governamental, serà el primer en descobrir que l’equilibri entre la veritat i la mentirà la dicten les lleis que governen en els despatxos: la llei de la selva, la llei del més fort i la llei de l’embut.

    Darrer còmic de la Trilogia del yo que completa a Yo, asesino i Yo, loco sobre les misèries de la condició humana.

    Advertim als lectors d’aquest còmic que qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència... o deliri dels autors.

    Ressenya a El cómic en RTVE

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    17/03/2021
  • Aspirina

    Sfar, Joann

    [Oion, Álava] : Fulgencio Pimentel, octubre de 2020

    Aspirina és una vampira atrapada fa més de 300 anys en el cos d’una adolescent. Voleu saber què en pensa de la vida que porta? “Rauxa i avorriment”. Aquests pensament no impedeix que les seves aventures siguin un veritable bany de sang, literalment parlant. Rebel, inconformista, transgressora i sanguinària la vampira teen ens transportarà a un món gore i fantàstic que no et deixarà indiferent

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    17/03/2021
  • La Divina comedia de Oscar Wilde

    Isusi, Javier de

    Bilbao : Astiberri, junio 2019

    El bilbaí Javier de Isusi ens presenta en tant sols un pam de llibre i en poc més d’un quilo de pes repartit entre prop de quatre-centes pàgines una fantàstica recreació dels darrers anys de vida de qui podria haver estat el millor monologuista de la història, o si més no, el millor conversador en distàncies curtes: Òscar Wilde. Potser es exagerat reduir tant la figura d’un autor d’aquesta talla però segur que no s’hagués molestat, doncs tothom sap que apreciava i molt, gaudir de la conversa. Es prou conegut que Wilde va ser un escriptor i dramaturg irlandès de gran empremta que fou repudiat i condemnat per la seva homosexualitat, però potser no sabem com era la persona que habitava dins aquest personatge, sovint histriònic i sempre mordaç. Isusi decideix fantasiejar al voltant dels seus darrers anys en els que va viure una mena d’exili al costat d’amics, admiradors, i gent que passava per allà, al Paris de llindar del segle XX. Gent amb i sense ofici, i gent amb i sens benefici que viuran la vida i l’amor al costat del geni de Dublín, i sobretot del seu patrimoni pràcticament esgotat.

    Poc més es pot dir a banda de recomanar enèrgicament la seva lectura, un còmic fantàstic on Isusi s’abuida apassionadament i amb molt enginy en reconstruir uns diàlegs punyents a l’alçada de les circumstàncies. Amb el seu peculiar estil gràfic de tinta i aquarel·la omple de tons grisos tot el llibre. L’estructura de la pàgina amb absència de vinyetes està la servei narratiu trencant-se quant convé i adaptant-se als diferents clímaxs i a les diverses entrevistes de tots els convidats que aniran passejant al llarg de totes les pàgines.

    Cal destacar els premis que l’autor ha anar recollint per aquesta particular divina comèdia: el Premio Nacional de Cómic de 2020, i el Premio de la AACE (Asociación de autores de cómic de España) 2020.

    Aquí podeu veure un petit tastet del procés creatiu de l’obra.

     

    Acabem amb una cita: La vida no es més que un assaig inacabable d’una obra que mai s’estrenarà, podria ser de Wilde, però no, es d’Amelie, la pel·lícula. Segur que a Wilde li hagués agradat.

    Recomanat per Jaume Vilarrubí. Bib. Josep Soler Vidal de Gavà

    15/03/2021
  • 1984 :

    Nesti, Fido

    Barcelona : DeBolsillo, octubre de 2020

    Tots coneixem la clàssica novel·la de distòpia política que George Orwell va acabar d’escriure el 1949. A 36 anys vista l’autor ens mostra un futur asfixiant on l’estat controla fins al límit la vida dels ciutadans i on la propaganda extrema, la manipulació de la informació i la violència del poder s’exerceixen sense pietat. Hi ha qui pot pensar que tenim la sort que aquesta societat no ha arribat a fer-se realitat però malauradament no se’ns fa difícil trobar similituds amb experiències reals d’avui dia.

    El món del còmic contínuament es relaciona amb els altres mitjans i 1984, de George Orwell, no podria quedar-ne al marge. En aquest cas el brasiler Fido Nesti adapta i il·lustra l’esperit de l’obra original amb un dibuix que transmet excel·lentment el món trist i claustrofòbic de la societat orwelliana. 1984 és doncs una obra que et fa pensar i reflexionar i, només per això, val la pena.

    Recomanat per Cristóbal Hilazo Santos Biblioteca Sant Pere de Ribes Manuel de Pedrolo

    09/03/2021
  • Todas nosotras

    Casillas, Elizabeth

    Bilbao : Astiberri, julio 2020

    Relat esfereïdor de la lluita de quatre dones salvadorenques que han acabat a la presó per no poder exercir el seu dret d’avortament. Al Salvador, aquest fet està greument sancionat per llei, amb penes que poden arribar fins als quaranta anys de presó. La Mariana, la Cynthia, la Maria Teresa i l’Elsi ens expliquen la duresa de la serva reinserció a la vida civil en una societat y uns entorns no sempre adequats i, en molts casos, hostils davant un fet que esdevé un estigma.

    Les bilbaïnes Elisabeth Casillas i Higinia Garay posen lletres i dibuixos a aquestes històries arran d’un projecte començat per l’ONG Mundubat, que des de l’any 1988 defensa els drets de les dones a tot el mon, especialment a l’Amèrica Llatina. En aquest cas proporciona una coedició amb Astiberri Ediciones.

    Higinia Garay aporta un dibuix acolorit i expressiu que dona vida a totes aquestes cròniques i totes aquestes lluites, en un escenari humà que vol servir d’inspiració i d’apoderament per a totes les dones del mon.

     

    Jaume Vilarrubí Biblioteca Gavà Josep Soler Vidal

    08/03/2021
  • Spiderman :

    Claremont, Chris

    Torroella de Montgrí : Panini Comics, [2019]

    Amb el còmic americà actual s’està vivint una paradoxa força curiosa: mentre els seus personatges  apareixen en tot tipus de productes, des de les versions cinematogràfica a la moda, passant pels videojocs o les figures col·leccionables és complicat que una persona reconegui al personatge que ha tastat en un dels productes abans mencionats amb les versions que podem trobar en els còmics. Spider-man és un d’aquests personatges que ha patit tants canvis en els seus "comic-books" que és difícil identificar en ells al clàssic Peter Parker, divertit quan està vestit de superheroi però amenaçat sempre per tot tipus de problemes personals. Per fer-ho ens hem de remuntar a volums com aquest que recull diferents números d’una de les col·leccions clàssiques del personatge: Marvel Team-Up on Spider-man comparteix aventures amb diferents personatges Marvel. Són lectures lleugeres però entretingudes de la mà d’un dels equips creatius més interessants dels vuitanta com eren Chris Claremont i John Byrne (artífexs anys després d’una memorable etapa dels X-Men) i que permeten, per un costat, retrobar-nos amb l’Spider-man clàssic amb tot els seus valors i, per una altra, apropar-nos a un lector infantil o juvenil que tant estem trobant a faltar en el còmic americà.

    Recomanat per Héctor Calvet. Bib. Can Mulà de Mollet del Vallès

    05/05/2022
  • Convictos :

    Perna, Pat

    [Rasquera] : Ponent Mon, [2020]

    Guaiana Francesa, 1923. Eugène Dieudonné intenta escapar-se de la presó de Cayena. Allà hi ha passat 14 anys de la seva vida per un crim que no va cometre. El seu cas crida l’atenció del periodista Albert Londres, arribat al penal per informar sobre les terribles condicions de vida dels presoners. Aquesta coneixença li canviarà la vida a Eugène.

    Adaptació al còmic del llibre publicat al 1928 pel periodista Albert Londres. Pat Perna i Fabien Bedouel segueixen amb la seva trajectòria de relatar fets històrics pocs coneguts. Aquí ho fan en blanc i negre. Uns colors que s’escauen molt bé a la crua realitat dels presos de Cayena. Un còmic de denúncia i acció amb dos personatges que us fascinaran.

    Convictos a Zona Negativa

    14/12/2020
  • Cinzia

    Ortolani, Leo

    Madrid, España : Nuevo Nueve, octubre de 2020

    Cinzia és una dóna de cap a peus: divertida, intel·ligent i sensual. Ella se sent així i ho transmet a la gent que l’envolta. Però al seu carnet d’identitat encara surt el nom de Paul. I això li comporta moltes dificultats socials i sentimentals. Per sort és una dóna de recursos i amb un enorme esperit de superació o més aviat de ... normalitat.

    Estimaràs a Cinzia per la seva bondat, carisma, temperament i sobretot pel seu sentit de l’humor. Deixeu-vos emportar pel dinamisme i la música del còmic: dels Bee Gees a la BSO d’Oficial y Caballero.

    Cinzia a Zona Negativa

    14/12/2020
  • Siempre tendremos 20 años

    Martín, Jaime

    Barcelona : Norma Editorial, septiembre de 2020

    L’Hospitalet de Llobregat, 20 de novembre de 1975. “Franco ha muerto” anuncia Arias Navarro a la televisió.

    Així comença el relat autobiogràfic de Jaime Martín de la transició espanyola fins la crisi econòmica del 2008. El còmic tanca la trilogia de la història de la seva família amb Las guerras silenciosas y Jamás tendré 20 años. A l’extrarradi de Barcelona als anys 80 el millor són els col·legues, la novia, el còmic i el heavy metal i el pitjor són els fatxes, l’atur i l’heroïna. Un retrat quotidià i reivindicatiu de la transició espanyola que explica sense por les injustícies del nostre sistema.

    Llegeix-ne un fragment

     

    11/12/2020
  • Noi coneix noi

    Oseman, Alice

    Barcelona : Fanbooks, març del 2020

    Després de dos volums d'èxit, tot està preparat per l'arribada del tercer llibre de la saga "Heartstopper" al nostre país. Alice Oseman, autora del còmic, és una jove escriptora i il·lustradora anglesa que ha triomfat amb aquest webcomic (el podeu llegir a webtoon, a tumblr o a tapas en la seva versió original), i ha seduït al públic jove. Un clar exemple del seu èxit ha sigut el fenomen editorial que ha suposat l'edició en català del còmic, a càrrec de Fanbooks.

    La trama de Heartstopper ens situa en un institut en la que en Charlie, un jove homosexual, comença a sentir-se atret per un company de classe, en Nick, jugador de l'equip de futbol i heterosexual. Els dubtes, la por, la inseguretat..., una barreja de sentiments fan acte de presència en aquesta història, que tot i semblar típica, ús absorbira entre les seves pàgines, i no podreu parar de llegir fins que hagi acabat el volum.

    L'Alice Oseman dibuixa els seus personatges amb un estil senzill i àgil, proper al gargot, però és capaç de carregar d'emoció a tots els personatges que apareixen a les seves pàgines, no només a la parella protagonista.

    Els volums de Hearstopper són una lectura agradable pel públic juvenil, que ajudarà a trencar barreres en un moment en què és molt important fer-ho.

    Podeu veure les recomanacions de còmics de temàtica LGTBI+ a l'especial "Còmics per entendre".

    Daniel Rio Romo. Biblioteca Central d’Igualada.

    10/12/2020
  • Una Passejada en barca i altres històries

    Ruzzier, Sergio

    Madrid : Liana Editorial, [2020]

    Una passejada en barca i altres històries de Sergio Ruzzier ens presenta en Fox i Chick, una guineu i un pollet que viuen mil-i-una aventures quotidianes. Històries curtes plenes d’humor, que capten l’atenció tant de primers lectors com de lectors més avançats gràcies a la ironia dels seus diàlegs. En Fox i en Chick són molt bons amics però no sempre estan d’acord, en Chick s’ho qüestiona tot i posa a prova la paciència d’en Fox. Una lectura deliciosa i fresca sobre l’amistat, la convivència i la diversitat, amb un dibuix i un color a tinta i aquarel·la plens de llum.

    Aquest primer volum inclou: Una passejada en barca, El pastís de xocolata i La sortida del sol. També disponible en castellà.

    I si us heu quedat amb ganes de més Fox i Chick, ja podeu llegir el segon volum de la col·lecció: La festa i altres històries que recull: La festa, Una bona sopa i Estigues quiet.

    Recomanat per Mireia Martínez Bailón. Biblioteca Ernest Lluch i Martín. Vilassar de Mar.

    27/05/2021
  • ¿Me estás escuchando?

    Walden, Tillie

    Barcelona : La Cúpula, marzo de 2020

    Un road-còmic protagonitzat per dues noies que cerquen la seva identitat. Bea té 18 anys i fuig de casa seva quan troba a Lou, una mecànica que va de camí a visitar la seva tia. El seu viatge per Texas no serà plàcid. Dos inquietants agents de l’Oficina d’Assistència en Carretera segueixen els seus passos.

     Tillie Walden ens presenta una obra amb el seu característic estil net i senzill on els silencis i el dibuix sovint parlen més que els diàlegs. Una història d’amistat on la realitat i el somni es donen de la mà.

    Ressenya a Zona negativa

    Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    16/09/2020
  • Sam Pezzo :

    Giardino, Vittorio

    Barcelona : Norma, 2017

     

    Sam Pezzo es el típic detectiu privat, arrebossat pels arquetips del cinema clàssic nord americà però situat en una Bolonya urbana i setentera, deutora del neorealisme i paral·lela al nostre desarrollisme o postguerra de transició. No puc evitar, salvant les diferències, que el senyor Pezzo em recordi força al nostre Germán Areta El Crack (1981) però amb una fisonomia  més proper a l’Antonio Resines de l’època. Galán, bevedor, acostumat a perdre i a encaixar, però feble en el fons, i en el encara més fons, enamoradís. L’autor prefereix aprofundir el component social dels escenaris per sobre de les estratègies criminals dels personatges, convertint l’obra en un perfecte retrat de la sordidesa i la solitud de les creixents urbs.

    El bolonyès Vittorio Giardino, un dels grans noms del còmic mundial, comença a agafar el seu personal i destacat estil clar i net, i a mesura que es va foguejant en les primeres aventures de l’any 1978, va polint el dibuix i creixent com autor fins arribar a la darrera aventura de Sam Pezzo que correspon a l’any 1981.

    L’edició en el blanc i negre original per part de Norma es magnífica, amb força material d’acompanyament i en un sol volum en tapa dura que es la millor que s’ha fet mai de Sam Pezzo.

    Sols em queda dir: Bang.

    Recomanat per Jaume Vilarrubí. Bib. Josep Soler Vidal de Gavà

    16/09/2020
  • Justícia i verdura fresca

    Jousselin, Pascal

    Barcelona : Editorial Base, novembre de 2019

    Sota el pretext d’un inofensiu còmic infantil o juvenil o per qualsevol edat, s’amaga un simpòsium de narració gràfica que ruboritzarà a més d’un company de professió davant la riuada d’idees i resolucions gràfiques de les pàgines, vinyetes, personatges. El francòfon Pascal Jousselin ens presenta un personatge fet a grans trets dels herois clàssics però amb un savoir faire més propi de gent com Jacques Tati. Amb un paginació en quadrícula per emblema i una mascara negra, el superheroi de les vinyetes farà gala del poder del còmic travessant vinyetes, enquadraments, i perspectives amb la mateixa facilitat amb la que cuida el jardí o prepara una amanida. 

    Aparegut mensualment a les pàgines de la revista Spirou (Dupuis) és ara recopilat en volums, dels que n’han aparegut ja un parell a data d’avui.

    Un avís, compte amb el malvat científic que us cremarà una pàgina, ja ho veureu.

    Recomanat per Jaume Vilarrubí. Bib. Josep Soler Vidal de Gavà

    22/09/2023
  • La Princesa caballero

    Tezuka, Osamu

    Barcelona : Glénat, 2004

    El Museu Nacional d'Art de Catalunya ha anunciat una exposició al voltant de la figura d'Osamu Tezuka, l'anomenat «Déu del manga».

    Una de les obres més conegudes de Tezuka és La princesa caballero, també coneguda com a Chopy y la princesa per tots aquells que van veure la sèrie d'animació a televisió. Publicat al Japó entre els anys 50 i 60, La princesa caballero és un «manga Shojo» (és a dir, un còmic, pensat originalment per noies joves) que narra les aventures d'una princesa amb cor d'home i dona, que s'ha de fer passar per cavaller per poder regnar.

    En aquesta obra Tezuka barreja l'aventura (hi trobarem bruixes, dimonis, pirates i aspirants al tron) amb els interessos romàntics de diversos personatges envers la princesa Zafiro i el príncep Franz, els dos protagonistes, que acabaran enamorant-se si la resta d'estrambòtics éssers de la història els ho permeten.

    Amb molt d'humor, Tezuka es va avançar al seu temps: va proposar temes com la identitat de gènere i els rols de l'home i la dona. És cert que algunes de les situacions han quedat una mica antiquades, però és divertit veure que fa cinquanta anys ja hi havia persones que es plantejaven temes que avui són tan vigents.

    Podeu consultar la informació sobre l'exposició d'Osamu Tezuka a la pàgina del Museu Nacional d'Art de Catalunya.

    Daniel Rio Romo, Biblioteca Central d’Igualada.

    10/10/2023
  • En busca del unicornio

    Miralles, Anna

    Bilbao : Astiberri, noviembre 2019

    L'expedició de Juan de Olid a terres de l'Àfrica subsahariana té per objectiu aconseguir una banya del mític unicorn. La descendència de la casa reial depèn de l'èxit d'aquesta missió. No serà fàcil aconseguir-lo. Els perills que amenaçen l'expedició no només es troben entre els infidels. 

    Magnífica adaptació gràfica de la novel·la de Juan Eslava Galán i reedició del còmic original publicat per Glénat. Compta amb uns diàlegs¡a l'estil de la castellà medieval i unes il·lustracions que recreen tant la cort castellana com les exòtiques terres africanes. El tàndem Ana Miralles i Emilio Ruiz ens endinsa en l'època medieval d'una manera exquisita.

    Una magnífica oportunidad de redescubrir una serie que aúna a la perfección el cómic histórico y el de aventuras”.

    Sylvestre, Sceneario

     

    22/06/2020
  • La Chapa

    King, Tom

    Barcelona : ECC Ediciones, marzo 2020

    La pregunta del milió és: Què fa la xapa del Comediant de Watchmen en el cau de Batman?

    Un dilema que no podrà resoldre'l tot sol. Aquest cop Batman demana ajuda a Flash, el millor policia forense del planeta. Però la recerca sovint els porta encara a fer-se més preguntes. 

    "La Chapa es una obra cargada de simbolismo, de historia del Universo DC, que impacta por su planteamiento, su desarrollo y su desenlace, si es que puede denominarse de tal forma, y con el que se sientan las bases del futuro Universo DC de Renacimiento. La Chapa es emoción y sentimientos enfrentados. La Chapa es una lectura obligada de todo aficionado al cómic de superhéroes, pues es un pedazo de un todo muy grande que de momento apenas hemos empezado a vislumbrar."

    Zona Negativa

    22/06/2020
  • Mujer salvaje

    Tirabosco, Tom

    Madrid : Nuevo Nueve Editores, febrero de 2020

    Distòpia d'una societat nordamericana on existeix una guerra civil de baixa intensitat: racisme, fascisme, capitalisme salvatge i una degradació massiva del medi ambient. Una jove fuig del colapse de la gran ciutat i es refugia en els boscos d'Alaska, on s'ha creat un grup de rebels al sistema instaurat. Un còmic de plena actualitat i més proper a la realitat que al gènere de la ciència-ficció. Una lectura per gaudir i reflexionar. 

    Ressenya en Zona Negativa https://www.zonanegativa.com/mujer-salvaje/

    22/06/2020
  • Diario de Italia

    B., David

    Madrid : Editorial Impedimenta, [2019]

    Existeixen molts tipus de diaris però aquest no n'és un dels convencionals. David B ens proposa un viatge personal per Trieste, Bolonia i Venècia  que acaba en Hong Kong i Osaka. Un viatge iniciàtic al subconscient de l'autor on afloraran les seves pors més profundes. 

    "Resplandeciente o puramente clásico, en las lindes del simbolismo o del cuento para adultos, David B. le canta a la noche, a la muerte y al miedo."

    Le Monde
     
    Ressenya de Diario de Italia per Marc Charles https://13millonesdenaves.com/diario-de-italia/
    22/06/2020
  • Bezimena :

    Bunjevac, Nina

    Barcelona : Reservoir Books, septiembre de 2019

    Bezimena és la segona obra de l’autora serbo-canadenca Nina Bunjevac. És una història senzilla, feta a base d’il·lustracions que omplen tota la pàgina, amb un estil net i detallista que recorda a Joe Sacco o Robert Crumb.

    Bezimena és una història de denúncia de les dones i nenes anònimes víctimes de la violència sexual. Una història que desvetlla el relat de la suposada innocència, suposada ignorància, suposada candidesa i suposada submissió rere el qual s’amaga l’agressor. És el restabliment de l’ordre, de dir les coses pel seu nom: la víctima i l’agressor, els còmplices i els encobridors. Una història que, sense caure en la sordidesa, no perd la força del llapis acusador.

    Recomanat per David Garcia. Biblioteca Central de Cornellà

    08/09/2023
  • Route end

    Nakagawa, Kaiji

    Barcelona : Norma Editorial, [2019]-

     

    Ara que ens trobem a l’edat daurada del manga al nostre país (potser amb alguns indicis de bombolla, però per ara el mercat aguanta) i amb una audiència força consolidada, podem gaudir d’obres que segurament en altres temps hagués estat complicat de veure als nostres prestatges. La demografia seinen, manga per adults, és un bon exemple de com l’oferta ha augmentat considerablement en nombre i qualitat. Route end, el manga que us recomanem avui, és un seinen de misteri de només 8 volums, aspecte que sempre s’agraeix al tenir una història tancada en relativament poc temps. L’autor, Kaiji Nakagawa, parteix d’una situació bastant tòpica, els crims d’un assassí en sèrie anomenat End, però que a mesura que la història es desenvolupa veurem que té un rerefons força més complicat i interessant. Segurament, si doneu un cop d’ull, el dibuix no serà el que més us cridi l’atenció ja que Nakagawa, és un dibuixant funcional però que destaca especialment en el guió amb uns personatges molt ben definits que, enmig de la voràgine d’assassinats, intenten superar els seus propis conflictes interns.

    Més informació:

    Recomanat per Héctor Calvet. Bib. Can Mulà de Mollet del Vallès

     

     

    17/06/2020
  • El Final de todos los agostos

    Casas, Alfonso

    Barcelona : Lunwerg, 2017

    Recordes aquell estiu calorós, l’últim de vacances familiars en un poblet coster... de dies llargs, vermuts i gelats a la plaça del poble, de festes locals populars tardanes, de trobades amb els amics, i amb els no tant amics, i amb els més, millors amics... els primers amors... Aquest és el camí nostàlgic que recórrer Alfonso Casas, i amb ell tots nosaltres, en la seva darrera novel·la gràfica. 

    Aquesta és una història sobre les decisions que prenem a la vida i com aquestes ens porten en una direcció i ens allunyen d’altres opcions, i de com el dubte, que retorna en moments crítics, ens fa revisar les coses i ens porta a fer-nos noves preguntes... 

    Aquesta és la història d’en Dani, qui després de molts anys, i just abans de casar-se, retorna al poble de la seva adolescència a la recerca d’espais coneguts, llocs habitats, antigues vivències i del seu millor amic. 

    Un relat nostàlgic, un viatge tant físic com interior, amb un text ric, que ens permet diferents lectures i unes il·lustracions vives i complexes on el color i algunes pàgines transparents defineixen el pas del temps, càlid en el passat, gris en el present, o potser no tant. 

    Més informació:

    Recomanat per Marta Nuet. Bib. La Roca del Vallès.

    16/03/2020
  • El Día que el bus volvió a partir sin ella

    Béka

    [San Sebastián] : Harriet, cop. 2017

    Clémentine, una noia de vint anys que viu a París, creu que per trobar la felicitat i la pau amb un mateix ha de practicar ioga i meditació com els grans gurus, tot i que no si li dona gaire bé.

    Seduïda per les paraules del mestre de ioga, s'apunta a un retir espiritual de cap de setmana en grup, pensant que això podrà ajudar-la en el seu retrobament amb sí mateixa. Però en una aturada de l'autobús, ella es queda a terra, sense que ningú del grup se n' adoni que ella no ha pujat.

    Clémentine representa aquesta cerca de respostes a les preguntes existencials que tothom es fa en algun moment de la seva vida. Perduda, però també optimista, s'esforça en aplicar al seu ritme diari aquesta filosofia oriental que l'enlluerna. Lluny d'aconseguir-ho pels mitjans que ens vénen com a miraculosos, és gràcies a una casualitat que aprendrà que la vida més senzilla és també, la més plena.
    Amenitzada amb llegendes i contes zen, aquesta història ens planteja uns quants ensenyaments que, sens dubte, ens podran fer gaudir d'una vida més positiva.

    L'autor BéKa = Bertrand ESCAICH y Caroline ROQUE., és un nom en clau, format per Caroline Roque i Bertrand Escaich, dos estudiants de Toulouse.
    Bertrand va començar escrivint guions de còmic mentrestant  Caroline ho feia per al cinenema, i rep el premi de Cinema d' art i assaig  de Toulouse. 
    Bertrand introdueix en el món del còmic a Caroline y junts creen  sèries d'èxit, com “Les Rugbymen” y “Studio Danse” .

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Miquel Martí i Pol. Sant Joan Despí

    02/03/2020
  • Encuentros cercanos

    Colazo, Anabel

    Barcelona : La Cúpula, 2017

    Una figura a la carretera, un poble perdut al no-res, uns símbols misteriosos, un nen estrafolari, un estranger en una caravana, homes de negre, albiraments als cels i abduccions. En Daniel es troba enmig d'un secret a punt de ser desvetllat...

    Narrat a tall de retrospectiva pel nostre protagonista, en Daniel ressegueix l'episodi més estrany que va viure a l’any 1996 a un poble perdut al no-res. De nen ja va presenciar un ésser diminut que se'l va aparèixer fugaçment, però el món sobrenatural no deixaria pas d'acompanyar-lo. Ara, amb vint-i-tants anys, recorre tot sol una carretera amb el seu cotxe quan de sobte pateix un petit accident causat per la visió d'una estranya presència enmig del voral. Amb el cotxe inutilitzat, en Daniel es veu obligat a parar al poble més proper, El Cruce. I aquest no serà el seu pitjor mal de cap. Tot seguit s'adona que les conspiracions, els secrets, la veritat i la mentida estan més barrejats d'allò que pensava. En Daniel anirà tirant del fil, coneixent a un i un altre personatge, cadascú més peculiar que l'anterior, fins a topar-se de cara amb l'impossible i convertint-se en un testimoni de primera mà dels fenòmens que succeeixen i que marcaran la seva vida.

    Aquesta és la proposta de Encuentros Cercanos, un relat que farà les delícies dels amants del gènere OVNI. Amb un recorregut ja considerable, Anabel Colazo ens trasllada a un veritable expedient X amb un seguit de referències constants on l'autora ens endinsa en una atmosfera que recrea a la perfecció un silenci a crits que evidencia que a El Cruce no estan del tot sols i on uns quants individus semblen conèixer la veritat, però que no es pot arribar a
    concebre... tot i que la veritat és allà a fora.

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Municipal de Cervelló

    17/02/2020
  • Manicomio :

    Batalla, Montse

    Barcelona : La Cúpula, 2019

    Cada 10 d’octubre se celebra el dia Mundial de la Salut Mental per tal de donar visibilitat a les malalties mentals i lluitar contra l’estigmatització que pateixen aquestes persones. "Maniconio", tal com indica el seu subtítol, és una història real i colpidora que reflecteix clarament el missatge d’aquesta efemèride anual i que ho fa de manera brillant a través de la novel·la gràfica. 

    La Clara, una noia universitària de 19 anys amb una vida totalment normal per la seva edat comença a patir insomni, cansament i falta de concentració. Un dia s’aixeca i quasi no pot ni parlar. L’ingressen immediatament en un hospital psiquiàtric sense un diagnòstic clar i pateix un tracte molt poc humà i de dubtosa professionalitat per part de metges i infermeres durant més d’un mes. 
    Una llarga odissea de psiquiatres fins a arribar al diagnòstic i medicació correcte és el que ens relata la part final d’aquesta novel·la gràfica. 

    "Manicomio" és l’obra autobiogràfica de la Montse Batalla on denuncia el tracte injust i cruel que va rebre en el seu ingrés per part del personal d’un hospital psiquiàtric i el mal diagnòstic sofert. Les imatges en blanc i negre dibuixades per XeviDom són molt gràfiques i descriptives i fan que l’obra tingui un ritme ràpid, alhora que accentuen el seu dramatisme. Una gran obra feta a quatre mans que ha estat creada al ritme de la seva autora i que ha tardat 8 anys en veure la llum. 

    Montse Batalla i Xevi Domínguez, conegut com a XeviDom , formen l’equip creatiu al davant d’Estudi XeviDom, un estudi dedicat a la il·lustració personalitzada fent auques, caricatures, contes personalitzats clàssics, contes fets a mida, murals, retrats, arbres genealògics, etc... El 2010 el còmic Conviure , amb guió de la Montse i les il·lustració d’en XeviDom aconsegueix el premi de còmic Serra i Moret. 

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Joan Triadú. Vic.

    10/02/2020
  • Bibliomanías :

    Pacheco, Laura

    Logroño (La Rioja, España) : Pepitas, febrero de 2019

    "Ya sea en el salón de casa o en mitad de un naufragio, los bibliómanos –esa subespecie humana más preocupada por terminar un libro que por la paz mundial– dan rienda suelta a su amplio abanico de neuras y excentricidades. Todos conocemos a alguien así. Quién sabe, quizás seas tú uno de ellos. Bibliomanías recopila esas situaciones, absurdas a veces, demasiado reales otras, en las que el placer de leer supera con creces el sentido común."

    Així és com es defineix aquest simpàtic còmic en el que ben segur que tot lector i amant dels llibres s'hi veurà reflectit i aconseguirà aixecar-li un somriure. Amb un format de vinyetes molt àgil i fresc hi veurem les manies i costums a l’hora d’escollir i llegir el llibre i lectors de tota mena. Fins i tot li dediquen una vinyeta a en Donald Trump tot i que desconeixíem que també fa ús dels llibres! 

    "Bibliomanías" és un còmic amb una interessant historia al darrera que val la pena conèixer. L'origen del projecte són unes tires còmiques que es van publicar a les xarxes socials com a forma de promocionar la llibreria The Wild Detectives que els autors del còmic regenten a Dallas (EUA).
    Aquestes tires còmiques, il·lustrades per la il·lustradora Laura Pacheco, van tenir tant d’èxit que en van decidir fer un llibre. 

    Javier García i Andrés de la Casa són els propietaris de la llibreria-bar The Wild Detectives, nom tret d’una novel·la d’Antonio Bolaños. Van obrir portes l’any 2014 en un acollidor bungalow a Dallas. Allà apart de molts llibres, menjar i beure també s’hi fan esdeveniments literaris, musicals, teatrals i socials. Aquestes accions han merescut el seu reconeixement guanyant varis premis. 

    De fet, el còmic porta molta informació sobre el projecte amb material extra com entrevistes als autors i més il·lustracions.

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Cal Gallifa. Sant Joan de Vilatorrada

    28/01/2020
  • Rigor mortis

    Kim

    Madrid : Dibbuks, [2019]

    Recull d'acudits publicats a la revista El Jueves. Divertits i sarcàstics, són un reflex de la situació actual de la nostra societat.

    * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    22/01/2020
  • Epílogo

    Velarde, Pablo

    Madrid - España : Nuevo Nueve, septiembre de 2019

    En una exposició de fotografia sobre la resistència al règim feixista, Rodrigo Mendoza descobreix una imatge que tira per terra molt del que ha cregut fins a aquest moment. És possible que el seu pare, un alt càrrec de la dictadura, que va empresonar i va arruïnar la vida de molts, tingués una doble vida? Però aquesta història té un "epíleg" Sis anys abans que tot això passés.

    * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    22/01/2020
S'estan mostrant 151-200 de 584 resultats