Notícies

BCNegra 2016
BCNegra 2016

Del 28 de gener al 6 de febrer Barcelona serà la capital del crim literari. La setmana negra, l'onzena trobada de novel·la negra, ja és aquí. Paco Camarasa és el comissari d'aquest festival de les lletres. La jornada d'enguany ret homenatge al periodistme d'investigació i al fotoperiodisme. 

El programa inclou tot tipus d'activitats: xerrades sobre la banca, els serveis secrets; presentació d'autors que publiquen per primera vegada; entrevistes a novel·listes d'altres països...

Un any més, la trobada compta amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona i de la Biblioteca La Bòbila de l'Hospitalet de Llobregat. 

Així, la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona acull l'exposició "Paco Elvira, vist i llegit. 44 anys de fotoperiodisme d'investigació". Aquests dies fins a 16 biblioteques de la ciutat seran escenari de la misteriosa desaparició d'un llibre que hauran de resoldre nens i nenes de 6 a 9 anys. Finalment, el 3 de febrer hi haurà la trobada dels clubs de lectura de novel·la negra juvenil, també a la Biblioteca Jaume Fuster, en un acte en què participarà l'autora Care Santos.  

Pel que fa a La Bòbila, acull una exposició sobre La novel.la històrica policíaca. Ofereix un recorregut cronològic per la història, des de l'edat antiga fins a la Segona Guerra Mundial, mitjançant novel·les d'intriga ambientades a cada època. 

Dos dels actes més destacats d'aquesta BCNegra seran el lliurament a Donna Leon del XI Premi Pepe Carvalho i també la resolució del VII Premi Crims de Tinta

Més informació:

28/01/2016 10:23h
Mitjana (0 Vots)