Notícies

Josefa Contijoch, Narcís Comadira, Toni Gomila i Joana Raspall, premis Crítica Serra d'Or 2013
Josefa Contijoch, Narcís Comadira, Toni Gomila i Joana Raspall, premis Crítica Serra d'Or 2013

La 46ena edició dels Premis Crítica Serra d'Or, un dels premis més antics de Catalunya, ha distingit a Josefa Contijoch per la seva novel·la Sense alè. En la categoria de poesia,  l'obra premiada ha estat Lent de Narcís Comadira mentre que en teatre el jurat ha reconegut Toni Gomila per Acorar.

En literatura infantil i juvenil, l'escriptora i poetessa Joana Raspall, de qui enguany se celebra el centenari del seu naixement, ha estat premiada per la seva trajectòria. Altres premiats en aquesta categoria han estat Àngel Burgas per Noel et buscaVirgínia Lorente per Les meves cases favorites.

La revista també ha distingit Baltasar Porcel i Llorenç Villalonga. Les passions ocultes de Rosa Cabré en la categoria de biografies i memòries. Jaume Bosquet i Miquel Àngel Llauger  han rebut el premi a la millor traducció per Antologia de Spoon River, d'Edgar Lee Masters, i en l'apartat de recerca s'ha distingit Literatura catalana i cinema mut, de Teresa Iribarren i Donadeu.

El Premi Crítica Serra d'Or és un guardó atorgat anualment per la revista Serra d'Or, editada per Publicacions de l'Abadia de Montserrat. El premi, que no té cap dotació econòmica, distingeix obres de literatura i assaig catalanes publicades l'any anterior.

El lliurament dels premis ha tingut lloc al Palau Moja de Barcelona el 30 d'abril. 

02/05/2013 10:19h
Mitjana (0 Vots)