Notícies

Comença l'Any Joana Raspall
Comença l'Any Joana Raspall

Aquest dijous 21 de febrer a les 19.30 h té lloc a Sant Feliu de Llobregat l'acte inaugural de l'Any Joana Raspall, amb motiu del centenari d'aquesta escriptora i poetessa santfeliuenca. A l'acte hi intervindran el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, la consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, i l'alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José. També comptarà amb la presència de l'homenatjada i la seva família. 

En el marc de l'homenatge tindrà lloc la projecció d'un audiovisual sobre la trajectòria personal i professional de Joana Raspall, així com un recital poètic a càrrec de l'actriu Fina Rius i diversos col·lectius de la ciutat.

Amb motiu de l'Any Raspall, es duran a terme activitats arreu del país. Des de la Diputació de Barcelona, concretament, s'ha previst la realització de diverses iniciatives.

El mes d'abril començarà a itinerar per la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona una exposició sobre l'obra de Joana Raspall, produïda pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. Així també, per tal que els infants coneguin l'obra de la poetessa, s'ha preparat la Maleta de la Joana, un lot de llibres seus i material d'ambientació per a les sessions que s'oferirà als clubs de lectura infantils de les biblioteques, una quarantena en total, a partir del mes de març.  

També al març està prevista la publicació d'un apartat especial sobre l'autora i la seva obra al portal infantil Gènius, en el qual s'hi trobaran reculls dels seus poemes, així com dibuixos que els infants facin sobre els seus versos i postals animades basades en algun dels seus poemes.

Finalment, a la tardor la campanya de foment de la lectura als bibliobusos de la Diputació de Barcelona se centrarà en el tema de la poesia, i inclourà poemes de Joana Raspall per difondre la seva obra entre els infants de la província de Barcelona.

21/02/2013 13:53h
Mitjana (0 Vots)