Notícies

De premi!
De premi!

Fa 67 anys algú va decidir que calia premiar als esportistes amb un reconeixement mediàtic notori, amb una festa que reunís personalitats de diferents àmbits i que donés a l'esport entitat, i glamur, propi.

Vida Deportiva, el diari predecessor de Mundo Deportivo, va iniciar la concessió d'aquests premis l'any 1948. El primer esportista a ostentar el títol de millor esportista de l'any va ser l'atleta santboianes Constantino Miranda. Fins el 1964 una bona colla de noms masculins van desfilar per la catifa vermella de l'esport. Afortunadament, i com a presagi del que havia d'esdevenir al cap dels anys, el 1964, i per primera vegada, es va concedir també el premi en categoria femenina. Va recollir-lo una orgullosa Isabel Castañé, nadadora sabadellenca i precursora de l'èxit de la natació femenina.

El passat 9 de febrer, 50 anys més tard, també una nedadora ha estat designada millor esportista femenina de l'any: la badalonina Mireia Belmonte, que obté així el premi per tercer any consecutiu. Només tres dones més ho han aconseguit al llarg de la història del Premi: l'esquiadora d'Aiguafreda Conchita Puig (1969,1970 i 1971) i l'atleta Carmen Valero (1973, 1975 i 1977).

En categoria masculina, el premiat ha estat Marc Màrquez, el tro de Cervera, que acumula èxits i més èxits en la seva carrera com a pilot de motos.

La Gran Gala de Mundo Deportivo (diari successor en l'organització dels Premis) va servir també per reconèixer altres esportistes, com la campiona del món de bàdminton Carolina Marín, el futbolista Javier Mascherano, l'ex-capità del Barça Carles Puyol i els participants i guanyadors en les seves categories al Rally Dakar 2015 Laia Sanz i Marc Coma.

Vés al prestage ►

11/02/2015 17:19h
Mitjana (0 Vots)