Quino i els seus personatges

Joaquín Salvador Lavado Tejón, humorista gràfic conegut per Quino, va néixer el 1932 a la ciutat argentina de Mendoza però va viure a Buenos Aires gran part de la seva vida. El 1964 crea el personatge que el farà més famós: Mafalda, una nena de sis anys sempre en contradicció amb el món dels adults i molt crítica amb el funcionament de la seva societat. Quino va morir al 2020, 56 anys després del naixement de Mafalda.

Els personatges de ficció de Quino són admirats i estimats més enllà de les fronteres argentines per gent de diferents generacions que han seguit durant anys les seves aventures i reflexions a través de les entranyables “tires” que més tard es convertirien també en dibuixos animats  i en un clàssic de l’humor gràfic. Mafalda i també Miguelito i  Susanita  han estat homenatjats amb edició de segells postals, escultures, murals i parades de metro  a la mateixa Argentina i a diferents ciutats del món com París, Angouleme, la capital del còmic gala,  i Oviedo, on Quino va rebre el premi príncep d’Astúries.

A les biblioteques trobareu les tires d’humor gràfic dels personatges de Quino, segur que us arrenquen un somriure i una reflexió.

Buenos Aires, la capital argentina és una ciutat cosmpolita que cal visitar amb calma, l’humor gràfic de Quino en pot ser un bon fil conductor doncs es poden recórrer els seus carrers resseguint les mostres d’afecte dels porteños cap a Mafalda.

Les guies que us presentem us ajudaran a localitzar les escultures i murals de la petita Mafalda, amb els seus cabells negres i posat pensatiu característics  en diferents racons dels barris més populars de la ciutat: San Telmo, Plaza Mafalda, Paseo de la historieta...

Altres ciutats argentines també han rendit tribut a Quino i als seus personatges: Mendoza, Jujuy, etc.

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Mafalda odiava la sopa i aquest tret és una de les seves peculiaritats més divertida.

Argentina és famosa per la qualitat de la seva cuina, sobretot pel seu “asado” que ha exportat a tot el món, el mate í la passió pels seus dolços, sobretos els “dulces de leche”. Segur que moltes receptes agradarien a Mafalda!

 

  A les biblioteques trobaràs:

Manual del mate : el arte de cebar y compartir / [edición a cargo de Ricardo Sabanes]
Manual del parrillero criollo / [por Roberto Marín y Héctor Salgado]
Todo sobre el asado / una película de Mariano Cohn y Gastón Duprat

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Visitar Argentina a ritme de tango és una bona opció, com també ho és  resseguir escenaris de pel·lícules que han immortalitzat el ritme vital de les seves ciutats i els seus habitants.

Cinema, tango i literatura es donen la mà per obrir-nos les portes del país i de la seva literària capital  a través de les lletres dels tangos, l’obra dels seus escriptors més famosos i de les novel.les que s’hi ambienten. Les trobareu a l’Aladí, el catàleg de les biblioteques XBM.

No deixeu de recórrer les famoses llibreries de Buenos Aires, catalogades com les més boniques i interessants del món, on es poden trobar les edicions  completes de l’obra de Quino i també la producció  dels autors més reconeguts de la literatura argentina: Borges, Cortazar, Bioy Casares...

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 10-07-2022 Última actualització 12-07-2022