Joc de Trons

Una de les sèries de televisió que ha mogut més gent últimament arreu del món ha estat Joc de Trons. Des del Prestatge Virtual de Turisme t'hem preparat aquest especial perquè puguis recórrer els diferents espais per on s’ha desenvolupat el rodatge de la sèrie. Alhora, també hem volgut agrupar tots els materials que pots trobar a les biblioteques sobre aquest producte que ha traspassat fronteres.

"S’acosta l’hivern... qui es quedarà amb el tron de ferro?"


#GameOfThrones #ForTheThrone #PorElTrono #JuegoDeTronos #Jocdetrons

Girona

Iniciem el nostre recorregut per Girona o, més ben dit, per Braavos, una ciutat amb mar. Si, si, a Joc de Trons Girona és una població de la costa on, des de la Catedral podeu veure el mar a l’horitzó. Els carrers del Call, el monestir de Sant Pere de Galligans, els Banys Àrabs, el passeig arqueològic són algunes de les emblemàtiques localitzacions d’aquesta ciutat.

Canet de Mar (Maresme)                

En el cas de Canet de Mar, el rodatge de la sèrie es va desenvolupar íntegrament al Castell de Santa Florentina, convertit en Horn Hill, la casa dels Tarly, on en Sam i la seva parella Gilly hi arriben amb el seu fill.

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

A la setena temporada de la sèrie, diversos indrets del territori espanyol van jugar un paper important dins la trama amb llocs com Rocadragón, els jardins de l’aigua de Dorne, Antigua i el Desembarco del Rey o el Mar de Dothraki entre molts d’altres. Espanya és el país que compta amb més localitzacions d’aquesta sèrie, comencem la ruta?

  A les biblioteques trobaràs:

San Juan de Gaztelugatxe (Biscaia)

Peñíscola (Castelló)

Castellón / Daniel Cabrera, Paloma Ledrado
 

El Chorrillo de Sierra Alhamilla (Almeria)

Almería / Manuel Monreal
 

Bardenas reales (Navarra)

Navarra / José María Domench, Luis Azpilicueta
Navarra / Manuel Monreal Iglesia
 

Plaça de Toros de Osuna i Alcàsser de Sevilla (Sevilla)

Sevilla / Margot Molina
 

Trujillo (Càceres)

Extremadura / Pascual Izquierdo, Alfredo J. Ramos, Santiago Llorente
 

Ruïnes de Pozo Dragón (Sevilla)

Zumaia (Guipúscoa)

Golfo de Bizkaia : experiencias y lugares auténticos / Aníbal Mendoza, Nathalie Pédestarres
País Vasco / Manuel Monreal Iglesia
 

Castell de Zafra (Guadalajara)

Castilla-La Mancha / Paloma Ledrado Villafuertes
Castilla-La Mancha / Giles J. Ramos Giles, Alfredo J. Ramos
 

Còrdova (Còrdova)

Córdoba / Carmelo Casaño, Francisco Solano, Rafael Arjona
Córdoba / Rafael Arjona, Lola Wals
 

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Bàsicament la trama de Joc de Trons s’ha desenvolupat arreu del continent Europeu. De fet, el rodatge de la sèrie es realitza en un estudi de Belfast, però els exteriors de la sèrie s’han rodat en diverses localitzacions. Tan sols s’ha desplaçat fins al nord d’Àfrica per proposar-nos diversos indrets del Marroc. En aquest cas no entrarem en el detall dels llocs, només mencionarem els països per on podrem reviure escenes de la sèrie.

  A les biblioteques trobaràs:

Viatge pels Set Regnes

Irlanda del Nord

Malta

Malta y Gozo / Francisco Sánche, Edgar de Puy
 

Croàcia

Dubrovnik y la costa Dálmata / Robin McKelvie Robin, Jenny McKelvie
 

Islàndia

Islandia / Carolyn Bain, Alexis Averbuck
 

Marroc

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Aquí hi trobareu el recorregut literari a través dels llibres que componen la trama. Una història de fantasia, màgia, guerra i conspiracions que es desenvolupa al continent de Ponent i les terres salvatges del nord coneguda com “Cançó de gel i foc”.

George R. R. Martin va començar ha escriure la sèrie el 1991 i el primer llibre publicat va arribar el 1996. Originalment la història fou planejada com una trilogia encara que el seu èxit i la seva posterior adaptació televisiva va provocar que al final fossin 5 els llibres, tot esperant que acabi sent una heptalogia.

  A les biblioteques trobaràs:

Joc de trons / George R.R. Martin
Xoc de reis / George R.R. Martin
 
Tempesta d'espases / George R.R. Martin
Festí de corbs / George R.R. Martin
 
 
Dansa amb dracs / George R.R. Martin
 
 

Còmics

Joc de trons / George R.R. Martin
Joc de trons II / George R.R. Martin
 
Joc de trons III / George R.R. Martin

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

Joc de Trons a l' e-biblio

  Vés al prestatge:

Un cop hem passat pels llibres, arribem als materials audiovisuals. A les Biblioteques també hi trobaràs  els DVD de totes les temporades que s’han reproduït fins al moment.

A part d’unes localitzacions espectaculars i molt acurades, Joc de Trons també es caracteritza per una banda sonora exquisida i fàcilment reconeguda per als seus seguidors i pels no tant seguidors.

  Vés al prestatge:

Per si encara en vols més, en aquesta pestanya  hem recollit altres materials que trobaràs a les Biblioteques de la xarxa que fan referència a Joc de Trons. Una sèrie de documents que ens ajudaran a entendre millor aquest fenomen i quines són les claus del seu èxit. Al mateix temps, ens demostraran que Joc de Trons no només existeix a la ficció; també el podem trobar en el nostre dia a dia.

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 20/03/2019 Última actualització: $dateTool.format("dd/MM/yyyy", $dateTool.toDate( "dd MMM yyyy hh:mm:ss Z" , $reserved-article-modified-date.getData().substring(4, $reserved-article-display-date.data.length()),$localeUtil.getDefault()))