Esports de neu


Podríem dir que ja és una tradició que, quan cauen les primeres volves de neu, agafem els esquís i marxem sense pensar-ho cap a pistes a gaudir de les opcions que neu i muntanya ens ofereixen. Ara les pistes ja són plenes de neu i, segons els pronòstics, la temporada sembla que serà llarga aquest any. Aprofiteu la selecció de materials que us hem preparat relacionats amb els diferents esports que podem practicar i les aplicacions per conèixer l’estat de les pistes i gaudiu dels esports d’hivern. Abrics, guants, ulleres,  material i cap amunt! 

  A les biblioteques trobaràs:

  Revistes

 

  Recomanació

Snowboard/ Rottmann, Alexander

El surf de neu (de l'anglès snowboard) és un esport d'hivern relativament jove que en els últims anys ha evolucionat ràpid i contínuament i ja són molts els qui el practiquen i molts més els qui en parlen i n'agafen la filosofia per evolucionar en altres esports. El surf de neu és un esport i un estil de vida. El corredor (rider) utilitza una taula de surf per lliscar per la neu. Tot i que és difícil establir l'origen exacte del surf de neu, és habitual fixar-lo l'any 1965 quan l'enginyer Sherman Poppen va construir el primer Snurfer, una taula de fusta amb una corda a la part davantera que ajudava a mantenir l'equilibri.

El surf d'estil lliure (freestyle) és una disciplina de surf de neu indicada per als qui s'avorreixen baixant les pistes i prefereixen volar que esquiar. És una modalitat espectacular que va començar com l'expressió del monopatí a la neu i que ha acabat amb propostes de parcs freestyle que inclouen mòduls de baranes, calaixos, rampa de salts i migtubs.

Snowboard: trucos y técnicas de freestyle és una guia completa de tècnica, consells i trucs útils per a tot tipus de seguidors d'aquest esport.

Recomanat per Neus Capdevila. Bib. Ateneu Les Bases. Manresa

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Apps

Tot i que la majoria de les estacions importants disposen de la seva pròpia aplicació per mòbils, seguidament us en ressaltem algunes que últimament estan de moda entre els aficionats als esports de neu.

 

Esquiades
Gratuïtes i una de les apps més completes si l’estació escollida està a Espanya, Andorra o als Alps. Permet cerca i reservar una escapada per obtenir les millors ofertes d’esquí, lloguer de material, transport i allotjament; estat i temps de les pistes i visualització a través de webcams

►Android ►IOS

Snow-Forecast
Aplicació número 1 global per obtenir la previsió del temps i l’estat de la neu en 2.900 estacions. S’actualitza cada quatre hores i mostra també, per geolocalització, on podem trobar les millors condicions alternatives més properes des d’on ens trobem.

►Android ►IOS

YR. No
Per als més exigents i esquiadors experts a qui els agrada fer travessies, i especialment si es vol esquiar fora de l’estat espanyol, és molt recomanable consultar la previsió meteorològica. Està en anglès i cobreix l’estat del temps de tot el planeta amb la major fiabilitat disponible.

►Android ►IOS

Skitude
Informació de 2.500 estacions d’esquí del món i múltiples eines GPS dissenyades per ser utilitzades a la muntanya, tot i patir condicions limitades de cobertura telefònica. Permet compartir amb diverses xarxes socials i obtenir dades de pistes, remuntadors, serveis d’emergències, restaurants, allotjaments...

►Android ►IOS

Alpyfi
L’app pionera en seguretat ja que a través dels sistemes de geolocalització dels usuaris, un botó d’emergència de l’aplicació connecta amb el 112.

►Android ►IOS

Snocru
Trencadora, molt comunicativa, juvenil i amb aire snowboardera, és especialment útil per compartir les experiències de la muntanya. A través d’aquesta app es pot contactar amb altres persones de la mateixa estació i comparar estadístiques o simplement per comunicar-se i descriure rutes i circuits interessants.

►Android ►IOS

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 10/02/2017 Última actualització: 06/07/2017