Escapada a Edimburg

 

Edimburg es converteix durant tot l'estiu en la ciutat amb l'oferta cultural més important del món. Durant el mes d'agost es fa veritablement difícil triar entre els centenars d'espectacles de música de tots els estils, teatre i dansa que es programen a diferents espais de la ciutat: teatres, sales de concert, esglésies i  també carrers, parcs i places. El conjunt d'activitats, conegut com a Edimburg Festival acull diferents propostes: L'Edimburg International Festival es celebra des del 1947 i durant tres setmanes acull actuacions musicals d'altíssima qualitat, paral.lelament, l'Edimburgh Festival Fringe acull actuacions, bàsicament teatre i comèdia, d'artistes amateurs. El cinema i els llibres també tenen el seu espai perquè també es celebra l'Edinburgh International Film Festival, el més antic del món dedicat al cinema, i el prestigiós Edimburgh International Book Festival amb nombroses lectures i recitals, lloc de reunió d'escriptors i lectors. Els amants de les arts plàstiques també tenen cita obligada museus, pinacoteques i sales d'art que organitzen nombrosos tallers i activitats fins ben entrada la nit durant l'Edimburgh Art Festival.

La ciutat no descansa, un altre festival es suma als anteriors, el Royal Edinburgh Military Tattoo: desfilada de bandes militars que finalitza amb un concert de gaites i amb focs artificials i les propostes no s'acaben….

 

 


Per conèixer la ciutat
 

A les biblioteques trobaràs:


"Edimburgo"
Manuel Monreal


"Edimburgo week-end"
 


"Edimburgo"
Richard Jones

Recursos web:

 


Guia de la ciutat per a nens i en anglès
 
A les biblioteques trobaràs:
 

"This is Edinburg"
M. Sasek


 

 
 
 

L'Edimburg literària ... de Scott a Rowling
 

                            The Elephant, el pub on  J.K. Rowling va escriure Harry Potter

La ciutat de Walter Scott, Sir Arthur Conan Doyle, Irene Welsh, és també escenari literari de moltes novel.les, per aquest i altres motius, com tenir una biblioteca especialitzada en poesia, un museu dedicat als escriptors escocesos, i una ciutat plena de pubs, monuments i plaques dedicats a diferents escriptors, l'any 2004 la Unesco va declarar Edimburg ciutat de la literatura.

En el mapa elaborat per l'Edimburg Library es situen els escenaris literaris de la ciutat.