Pausa activaiStock ©

Des de fa un temps, s'ha posat molt de moda el concepte Pausa Activa, però què és una pausa activa?

Una pausa activa és un breu espai de temps dins d'una rutina laboral destinada a realitzar una activitat física. Amb aquestes petites parades s'aconsegueix una ruptura de les postures mantingudes i/o forçades amb l'objectiu de disminuir la fatiga emocional, muscular, visual… i el cansament generat pel treball.

 

Els beneficis de trencar la rutina postural i de treball té diferents beneficis a nivell físic, intel·lectual, emocional i social.

  • Físicament: relaxem zones corporals més demandades durant la nostra jornada laboral. Prevenir lesions múscul esquelètiques.
  • Intel·lectualment: Aturar-se uns segons i deixar d'estar centrats en una tasca, ens reactiva i millora el nostre estat d'alerta.
  • Emocionalment: La sensació de cuidar-nos i de crear consciència de la importància de l'acte de cuidar-se, ens produeix benestar.
  • Socialment: La participació dels companys en una activitat fora del comú que afecta positivament a la comunicació i la relació.

 

On realitzar-les? Com realitzar-les? Quan realitzar-les?

Farem les pauses actives en el nostre lloc de treball. No necessitem res més que prendre consciència i dedicar-nos uns segons. Per començar una pausa activa, us recomanem:

  1. Asseure's correctament
  2. Prendre consciència de la postura que tenim
  3. Fer una respiració abdominal
  4. Començar una rutina de dos exercicis

Farem pauses actives de 2 minuts quatre o cinc vegades al dia per a una jornada laboral de vuit hores amb l'objectiu de trencar la dinàmica estàtica.

font: ActivaSalut

 

 

  Cerca per TEMA al Catàleg Aladí:

A les biblioteques trobaràs: 

 

"Tai chi fácil y rápido para todo momento: ejercicios sencillos para realizar en casa, en el trabajo y durante los viajes" / Tin-Yu Lam

"Aliviar la tensión" / Anna Selby

"Yoga: sencillo y natural: rutinas de yoga de 5 minutos para cualquier persona, cualquier momento, cualquier lugar" / Christina Brown

 

 Selecció de webs:

 

   També et pot interessar:

 

Vés al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 11/11/2016