Beneficis de portar barba

iStock ©

Els hipsters i els jueus ortodoxos estan d'enhorabona. La barba és saludable, segons un estudi publicat a Journal of Hospital Infection. Per arribar a aquesta conclusió es van analitzar 408 treballadors amb i sense barba que treballaven en el sector sanitari. I aquí van saltar els senyals d'alarma entre els investigadors. Els perfectament apurats presentaven major risc de tenir un bacteri Staphylococcus Aureus que provoca infeccions respiratòries i de pell. De fet, els rasurats són 10 vegades més propensos a tenir colònies d'aquest tipus de bacteri a la cara. I el pitjor és que aquest bacteri és resistent a la meticil·lina. De fet, la barba o no barba dels homes s'ha convertit en un laboratori de proves, ja que cada vegada hi ha més bacteris que s'han tornat immunes als antibiòtics i els científics intenten trobar una solució analitzant a rasurats i barbuts.

I per què la barba protegeix contra aquest bacteri? L'afaitat causa certa abrasió i això és el brou de cultiu per als bacteris, que es colen a la pell i campen al seu aire. Però tampoc et confiïs, que la barba no és un escut protector. Diverses anàlisis han demostrat que els cabells a la cara contenen molts microbis. I això és bo ja que aquests microbis s'encarreguen d'acabar amb els molests bacteris. Però també s'ha trobat que alguns d'aquests "matons" bacterians no són molt recomanables: a la barba dels homes es va trobar una forma d'E.coli que és un microbi que causa infeccions en el tracte urinari.

Sigui com sigui, ara tens una excusa per no haver d'afaitar-te cada matí. Si la teva parella et diu que rasques, digues-li que és pel bé de la teva salut.


Consells ràpids per lluir la teva barba les 24 hores del dia

Encara que no ho creguis, hi ha cures específiques per a la barba. Està de moda i es pot portar de diferents llargades, formes i colors, per això és important saber cuidar-la i mantenir-la perquè sempre tingui bon aspecte. Ja sigui a casa o en centres especialitzats (hi ha barberies a molts pobles i ciutats) et donem uns breus consells que segur et fan lluir una barba de 10:

  • Si et decantes per anar al barber, ell et dirà cada quant temps has d'anar a retocar-la (sol ser un cop al mes).
  • Es recomana rentar-la amb aigua tots els dies, amb sabó 3 o 4 vegades per setmana.
  • Per assecar-la bé cal pressionar (no fregar) amb una tovallola.
  • Encara que no ho creguis cal tenir-la hidratada. L'oli d' argània és una bona opció.
  • Si la teva barba és molt llarga has pentinar-la tots els dies.
  • No aplicar cap producte directament a la barba. Primer a les mans, freguem i després ho apliquem estenent de manera uniforme.
  • Procura que el tall i l'acabat de la barba siguin el més naturals possibles. Cal evitar marcar de forma recta les terminacions en coll i galtes.
  • La barba és pèl, així que un truc per evitar l'encrespament és usar condicionador.
 

font: Men's Health

 

 

  Cerca per PARAULA CLAU al Catàleg Aladí:


A les biblioteques trobaràs: 

"No sin mi barba"/ Carles Suñé, Alfonso Casas

"El Hombre que se dejó crecer la barba: 6 historias y una Coda protagonizadas por diferentes barbudos" / de Olivier Schrauwen

CÒMIC

"El Corte clásico  de caballero y barbería

VIDEO

"Què hi ha a la barba blanca del mag Tim?" / escrit per Gaby Goldsack  il·lustrat per Gerry Hawksley

CONTE INFANTIL

 Selecció de webs:

 

Vés al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 18/03/2016