Viure la nit dels morts

Què celebreu, halloween o la castanyada?

Les dues celebracions estan relacionades amb la festa de Tots Sants, que té l’origen en els pobles celtes que van viure a Europa fa més de dos mil anys. Tots Sants era després de l’estiu, quan s’acabaven les collites i tancaven el bestiar que havia pasturat a la muntanya. Els celtes pensaven que la nit del 31 d’octubre la finestra que separava el món dels vius i dels morts desapareixia, i  les ànimes dels morts tornaven a visitar les seves cases terrenals. Per això la gent deixava menjar fora de les cases pels seus avantpassats.

Aquests costums celtes van ser adoptats i transformats pels romans i els cristians per honrar els seus morts. Halloween i la castanyada són avui dia dues maneres de celebrar Tots Sants, la festa per homenatjar els difunts.

En resum, tant si sou de Halloween com de Castanyada, sentir por és estar en sintonia amb aquesta data. Per tant, us ajudarem. Mireu fixament aquestes cobertes de llibres i agafeu la que us doni més por.

  A les biblioteques trobaràs:

La font sagrada / Henry James
Entre els aristòcrates convidats a una festa comencen a passar coses estranyes: una dona que rejoveneix alhora que el seu marit envelleix de cop o un ximple que adquireix una intel·ligència captivadora. El narrador, figura central, manipula el lector portant-lo per camins tortuosos.

La habitación de la torre: 13 cuentos de fantasmas / E.F. Benson
Vampirisme evolucionat, més psicològic. El primer conte que dona nom a l’antologia comença amb un fet sense transcendència, però aviat arriba la tensió que derivarà en un final turmentós.

Horror de Dunwich / Howard PhillipsLovecraft
Wilbur Whateley, fill precoç i monstruós d’una família solitària de Dunwich, conserva el secret del Necronomicón, el llibre prohibit. Un secret que no es pot revelar als homes perquè les forces del mal podrien desvetllar-se.

Melmoth el errabundo / Charles Robert Maturin
El protagonista, Melmoth, pacta amb el diable perquè la seva vida s’allargui eternament. Així es converteix en un personatge errant a la recerca d’algú que vulgui assumir el seu destí.

El monje / MattewGregory Lewis
Un monjo espanyol, Ambrosio, passa d’un estat virtuós a ser seduït pel dimoni sota l’aparença de la donzella Matilde. Acaba condemnat per la Inquisició.

Negorith / Iván Ledesma
La Cris porta una vida normal fins que la segresta un dimoni i entra en un món de guerres antigues, éssers invisibles i portes a l’univers.

Taràntula / Thierry Jonquet Charles Robert Maturin
Richard Lafargue és un respectable i prestigiós cirurgià plàstic. Dues dones són presents a la seva vida: la seva filla ingressada en un manicomi del qual no sortirà mai, i Ève, una jove atractiva que viu a casa seva. Ningú es pot imaginar les tortures i càstigs que el doctor infligeix a Ève. La novel·la va ser portada al cinema per Pedro Almodóvar amb el títol La piel que habito.

Turmentats / John Connolly
Daniel Clay, prestigiós psiquiatre infantil, va desaparèixer entre rumors d’abusos sexuals als nens que atenia. Cinc anys després, quan ja l’han donat per mort, la seva filla rep la visita d’algú que vol reobrir el cas. La trama té girs inesperats, fenòmens paranormals i passeja per les zones més terribles de l’ànima humana.

Visions del purgatori / Anna Carreras
Relats que tracten de la mort: una clínica de rinoplàstia; un poble rural amb zombis domesticats; un videojoc del purgatori que evoca al de Dante; el present d’una dona que recorda un temps que mai tornarà.

El visitante / Stephen King
A vegades les coses no són el que semblen. Terry Maitlan, un ciutadà exemplar, és acusat d’un assassinat a la comunitat de Flint City. Les proves indiquen que va estar en dos llocs alhora. És possible? Un thriller espatarrant que us farà sentir calfreds.

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 29-10-2018 Última actualització 29-10-2018