Novel·la

Recorreguts literaris - G'Day: novel·les d'autors australians

Altres  escriptors australians ►


Thomas Keneally
 

Thomas Keneally és un dels escriptors més importants d'Austràlia i també una de les seves figures públiques més destacades. Gran defensor de la independència australiana, les seves novel·les sovint se centren en aconteixements històrics (colònies penals, marginació dels aborígens, etc.) i en l'estira i arronsa entre les debilitats i els punts forts de la gent normal.

Després de renunciar a la seva preparació per ordenar-se sacerdot catòlic, va treballar com a professor fins a la publicació de  "The Place at Whitton", una història de terror gòtic ambientada en un seminari. Keneally va continuar publicant novel·les regularment per a un públic receptiu tant a Austràlia com a l'estranger, especialment en el cas de "Bring Larks and Heroes", "The Chant of Jimmie Blacksmith" (una història amb un protagonista d'orígen blanc i aborígen adaptada al cinema l'any 1978 per Fred Schepisi) i "Confederates". Keneally és famós per "La lista de Schindler", una curosa immersió en el paper que va jugar Oskar Schindler a l'holocaust. La trobada casual de Keneally amb un supervivent de Schindler el va animar a escriure la novel·la. I es va interessar per allò que va anomenar la "histèria ètnica" de l'holocaust i el repte que suposava presentar al públic un personatge problemàtic i paradoxal com Schindler. La novel·la va guanyar el premi Booker de 1982 i posteriorment va inspirar l'adaptació cinematogràfica de Steven Spielberg de 1993.

Thomas Keneally ha rebut diversos premis, entre ells el Royal Society for Literature Award i el C. Weichhardt Award for Australian Literature, i a més ha aconseguit el Miles Franklin Literary Award en tres ocasions. També figura a la llista de Tresors Vius Australians del National Trust Australià.

Bibliografia destacada:"The Place at Whitton"
(1964)

"Bring Larks and Heroes"
(1967)

"A Dutiful Daughter"
(1971)

"The Chant of Jimmie Blacksmith"
(1972)


"La lista de Shindler"
(1982)

"Bettany's Book"
(2001)
   

Recursos

 Webs interessants:

"Australian Biography"

  • Biografia, entrevistes, guies d'estudi, enllaços, etc.

"Australian Authors"

  • Biografia, bibliografia, ...

 També et pot interessar:

Altres  escriptors australians ►