Quin llibre vols que et regalin per Sant Jordi?

Sant Jordi

 

Quin llibre vols que et regalin?

Aquí tens unes quantes propostes... 

Recomanació


 

El Cas Santamaria
Andrea Camilleri 
Barcelona : Edicions 62, 2016

Mauro Assante és, en primer lloc, un home seriós: sempre ha treballat amb la màxima escrupolositat, i això li ha comportat que cada vegada li encarreguessin feines de més responsabilitat en la institució per a la qual treballa, l'autoritat que vetlla per la transparència de la banca italiana. Casat i amb un fill petit, aquest estiu s'ha quedat sol a ciutat per redactar un informe sobre un cas especialment delicat. De sobte, però, una joveneta força bonica apareix casualment en la seva vida i, a mesura que l'estiu avança, es troba immers en una relació secreta excitant.


 

La Filla estrangera
Najat El Hachmi 
Barcelona : Edicions 62, 2015
 

La jove i brillant protagonista d'aquesta novel·la, nascuda al Marroc i criada en una ciutat de l'interior de Catalunya, ha acabat l'etapa de l'institut i amb tan sols divuit anys ha de decidir si accepta el matrimoni arreglat amb el cosí que li proposa la mare o si marxa sola a Barcelona per desenvolupar el seu talent


 

Cinco esquinas
Mario Vargas Llosa 
Barcelona : Alfaguara, 2016

Si hay un tema que permea, que impregna toda la historia, es el periodismo, el periodismo amarillo. La dictadura de Fujimori utilizó el periodismo amarillo, el periodismo de escándalo, como un arma política para desprestigiar y aniquilar moralmente a todos sus adversarios. Al mismo tiempo, también está la otra cara, cómo el periodismo, que puede ser algo vil y sucio, puede convertirse de pronto en un instrumento de liberación, de defensa moral y cívica de una sociedad. Esas dos caras del periodismo son uno de los temas centrales de Cinco esquinas.


 

Los besos en el pan
Almudena Grandes 
Barcelona : Tusquets, 2015

¿Qué puede llegar a ocurrirles a los vecinos de un barrio cualquiera en estos tiempos difíciles? ¿Cómo resisten, en pleno ojo del huracán, parejas y personas solas, padres e hijos, jóvenes y ancianos, los embates de una crisis que "amenazó con volverlo todo del revés y aún no lo ha conseguido"? En la peluquería, en el bar, en las oficinas o en el centro de salud, muchos vecinos, protagonistas de esta delicada novela coral, vivirán momentos agridulces de una solidaridad inesperada, de indignación y de rabia, pero también de ternura y tesón. Y aprenderán por qué sus abuelos les enseñaron, cuando eran niños, a besar el pan.


 

L'Aniversari
Imma Monsó
Barcelona : Columna, 2016
 

Una parella entrada en els quaranta anys xerra mentre circula dins d'un cotxe, tot pujant una carretera de muntanya. Només ell sap on es dirigeixen, ja que el "regal" sorpresa que li vol oferir l'ha esta treballant i preparant durant molt de temps, en un intent desesperat per sorprendre-la i resultar imprevisible als seus ulls. Tot i que estan ben avinguts, ella no sembla gaire enamorada. Paral·lelament, dues criatures surten a jugar pel bosc. Quina relació tenen amb la parella? Com i quan s'encreuaran les seves vides?


La Luz que no puedes ver
Anthony Doerr 
Madrid : Suma de Letras, 2015

Marie-Laure vive con su padre en París, cerca del Museo de Historia Natural, donde él trabaja como responsable de sus mil cerraduras. Cuando, siendo muy niña, Marie-Laure se queda ciega, su padre le construye una perfecta miniatura de su barrio para que pueda memorizarla gracias al tacto y encontrar el camino a casa. A sus doce años, los nazis ocupan París y padre e hija tienen que huir a la ciudad amurallada de Saint-Malo. Con ellos se llevan la que podría ser la más preciada y peligrosa joya del museo.


 

El Dia del cérvol
Marina Espasa
Barcelona : L'Altra, 2016

La Minerva porta mesos tancada a casa treballant en una tesi doctoral sobre el temps circular. Una matinada, sortint d'un concert a l'Heliogàbal, s'adona de l'estranya proliferació de cérvols a Barcelona. N'hi ha pertot arreu: en samarretes, jerseis, bosses de tela, en pintades a les parets, a la marca de la cervesa de moda. Que aquesta invasió dels cérvols, per subtil que sigui, entranya un risc real, la Minerva ho descobrirà gràcies al Ricard i al viatge que fan tots dos al sud de Suècia. Allà també descobrirà que l'amor i la felicitat són tan fràgils i enganyosos com la pitjor de les angoixes.


 

El noi de la casa de la muntanya
John Boyne 
Barcelona : Empúries, 2016

Quan el Pierrot es queda orfe, es veu obligat a deixar la seva casa de París i començar una nova vida amb la seva tieta Beatrix, que fa de minyona a casa d'una gent acomodada, al cim dels Alps bavaresos, a Alemanya. Però no és una època normal. Corre l'any 1935 i la Segona Guerra Mundial està a punt d'esclatar. I aquella tampoc no és una casa normal, és el famós Berghof, residència de descans d'Adolf Hitler. Ràpidament, el Pierrot serà acollit i tutelat per Hitler, que el llançarà a un món nou cada cop més perillós: un món ple de terror, secrets i traïcions, del quan no serà gens fàcil escapar...


 

Amaranta
Care Santos 
Barcelona : Fanbooks, 2015

 L'Amaranta és l'única filla dels directors de BancaWorld, que miren d'educar-la perquè segueixi els seus passos. No obstant això, la noia és un esperit lliure: desitja triar el seu camí i ser actriu de teatre. Quan l'Amaranta fa divuit anys, la seva mare li organitza una gran festa on convida l'alta societat del país, però la noia se sent sola entre tant de luxe. Està més interessada en l'Ismael, un misteriós i guapíssim cambrer, que en el Sergi, el noi amb qui els seus pares voldrien que sortís. A més, el seu avi, el fundador de BancaWorld, li revela que ha planificat la resta de la seva vida.

 Selecció de webs:

Signatura de llibres per Sant Jordi 2016

  • Listat d'autors i espais on els autors signaran llibres la diada de Sant Jordi.

"Bibarnabloc"

  • Espai col·laboratiu de recomanacions i promoció dels fons i activitats de les Biblioteques de Barcelona.

"Biter"

  • Blog de les Biblioteques de Terrassa

 També et pot interessar:


Vés al prestatge de Novel·la ►

Vés a l'especial Sant Jordi ►